Ewa - Ogród z Aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ewa - Ogród z Aniołkiem

Post »

Kurcze urodziłam się w mieście , całe życie w blokowiskach , a moja dusza ciągnie mnie do pola, zieleni, wolności. Skąd ten pociąg nie wiem ale to jest tak wspaniała sprawa, że mimo wielkiego wysiłku, bólu kręgosłupa juz czekam na następny raz.
Gdybym wygrała w totka , od razu postawiłabym dom i już nie mieszkałabym w miescie. :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to już chyba po mrozach, dziś wszystkie swoje rośliny wyniosłam na dwór i mają przykazane pięknie rosnąć ;:108
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś tarasik super - ogromny ;:oj i te trzy zejścia po schodkach mają moc...A widoczek z tarasu zarąbisty uwielbiam oglądać takie foty w szerszej perspektywie - pokazują urok rabatek i całe piękno ogrodu.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Emko ja też urodziłam się w mieście i choć koło domu był mały ogródek, to wcale nie lgnęłam do niego.
Teraz choć mam czasami dosyć tej roboty w kółko i tych wydanych pieniędzy na ogród (zwłaszcza jak pomarznie coś) , to za żadne skarby nie wróciłabym do mieszkania w bloku. Domek ma swoje zalety i wady...dach i rynny na Twojej głowie (mi 3 lata temu tornado zabrało część dachu), elewacja też, schody, podjazd...i masa innych rzeczy o których kosztach i utrzymaniu nie myślisz mieszkając w bloku.
Ważne jest żeby polubić to co się ma i pozytywnie nastawiać się do życia. Ogrody...działki czy nawet balkony pomagają nam w tym.
Jak wygrasz buduj... ;:196

Iwonko dwa dni temu skrobałam szyby w samochodzie, ale dzień wcześniej pochowałam rośliny w domu. Zmarzło kilka sałat i parę kwiatków, ale ogólnie bez większych szkód. ;:3

Jolu widok z tarasu jest jeszcze o tyle fajny, ze nie mam przed sobą budynków (na razie i mam nadzieję na długo) i widzę daleko, daleko, choć przez chaszcze sąsiadów. Co wieczór na leżaku spędzam czas obserwując samoloty...ptaki...i wioskę w oddali...
To wycisza i jest super, a książki "smakują" jak nigdy przedtem. :tan
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Ewo to ja napiszę... też urodziłam sie i wychowałam w dużym mieście,nigdy nie przypuszczałam że w kiedys bedę miała rabatki a ja ziemia to było zawsze o nie!... :;230 a teraz tylko świt i biegnę z nosem przy ziemi patrzeć co juz urosło i każda wychodząca roslinka powyżęj poziomu cieszy ogromnie... :)
a u mnie już iryski zaczynaja kwitnąć... :tan
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Mieszkając w bloku czegoś mi brakowało i stale za czymś tęskniłam, teraz mając dom z ogrodem odnoszę wrażenie, że nic mi już więcej do szczęścia nie trzeba. Ja w dal nie mogę się co prawda zapatrzeć, bo mury, ale wkoło jest sporo starych wysokich drzew więc patrzę na nie, albo na przepływające po niebie chmury.
Tylko muszę się jeszcze nauczyć leżeć na leżaczku, bo do tej pory zawsze było coś pilnego do zrobienia :;230
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu odkąd jestem na forum, spodobało mi się "nosem przy ziemi".
Super sformułowanie. Ja tez ciągle z nosem przy ziemi i jeszcze aparat fotograficzny w pogotowiu :;230

Megi ja prawie codziennie wieczorkiem leżaczek, książka, lekka kawka i lody...chmury...samoloty (widzę korytarze powietrzne)...
Czasami laptopek... Teraz właśnie wróciłam z tarasu. Jest cudowny wieczór.

Zakwitła moja piwonia drzewiasta
Obrazek Obrazek Obrazek

Na tarasie tez kwitnie co nieco:
Obrazek Obrazek

Odchwaściliśmy jeden z katów (był straszny)
Obrazek

A ten kawałek czeka na jakieś przeróbki. Już zabrałam się za niego. Trawa do wycięcia i zobaczymy co z tego wyjdzie...
Obrazek

Po kawałku...po kawałku... :tan
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ja też lubię na tarasiku z ksiażką lub jeszcze lepiej na leżaczku pod drzewkiem i w tym przypadku z książką słuchaną. Można zamknać oczy i leżąc oddać się w całości słuchaniu. Wczoraj mobilizowałam syna do słuchania Potopu (jego obecna lektura), ja już po raz trzeci :D Wytrzymał trzy rozdziały :wink: Nie mam pojęcia dlaczego książka obowiązkowa tak mało go pociąga, bo inne książki bez problemu czyta..

Ewo, piękny ten widoczek na "odchwaszczony" fragment ogrodu. Czy to duże to hosta na pierwszym planie ;:oj Klonik natomiast jest przepiękną ozdobą i mimowolnie przyciąga wzrok. Pod igiełką miałam kupić piwonię krzaczastą. Już miałam doniczkę w ręce .. Nawet cena była przyjazna (35zł).. W zeszłym roku kupiłam za 55zł i padła po tygodniu. Teraz bałam się, że będzie powtórka z "rozrywki", ale chyba niepotrzebnie. Patrząc na Twoją, pluję sobie w brodę :roll:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu mój syn przebrnął w tym roku przez Potop czytany, nie bardzo szło z czytanym, bo usypiał :;230 :;230
Tak, to duże to hosta. Głównie takie mam, bo kupiłam dawno, dawno temu jedną i ciągle ją rozsadzam.
Rozrasta się fajnie. Piwonię mam 4 lata. Co roku coś tam z niej zmarznie (jakaś część) ale odbija ze zdrewniałych odrostów i dalej u mnie jest. Moja ma kwiaty jak duża róża. Ładniusie. Polecam.
Właśnie szykuję się do przesadzenia (po kwitnieniu), ale mam obiekcje. ;:202

A to inna piwonia...bacina
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

ewa_tuli pisze: Odchwaściliśmy jeden z katów (był straszny)
Obrazek
Ewo jak nazywają się te cienkie i wysokie jałowce , one są na zdjęciu po lewej u góry :?: :?: :?:
Kupiłam jałowce miały być wąskie i strzeliste a jakieś kuliste się robią.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

A ja to mam wrażenie że rośnie Ci wszystko Ewo jak na drożdżach...takie dorodne i pięknie kwitnące kępy host , liliowiec i iryska :lol: Piękny kawałeczek gospodarujesz już jestem ciekawa :;230 ile to tej trawki wyszarpiesz pod nasadzenia :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa, ten kawalek ktory zaczelas, chcesz przylaczyc do tej rabaty z tylu? To wyjdzie Ci niezly teren rabatowy. I co tam bedziesz wsadzac? masz juz jakas wizje?
Popadalo u Ciebie? mnie chabazie podlalo ;:138 nareszcie, bo normalnie Sahara.
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

przepiękny widok z tarasu :shock:
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Emka to jałowce skalne 'Blue Arrow' są węższe niż Jałowce skalne 'Skyrocket' :)

Beatko, Jula rośnie teraz rzeczywiście ładnie jak na drożdżach...a co do tego kawałka, to trochę mi zejdzie...
muszę siły dzielić...i nie przemęczać się, bo za szybko skończę :;230
Zamierzam wyrwać całą tą trawę do samego końca, ale wizji nie mam.
U mnie wizja rodzi się na bieżąco...a trochę po krzakach mam pochowanych chabazi :)
coś wyszukam i będzie kolejne parę m2 na jakiś czas z głowy.
Uwielbiam to ;:65 ;:65

Anuszko dziękuję bardzo, zapraszam częściej. Teraz też pisze z tarasu. Właśnie grają hejnał z kościoła ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

No to złe kupiłam :? , ja mam właśnie "Skyrocket" , czyli muszę jeszcze kupić 'Blue Arrow' , bez nich moja koncepcja nie wypali:D

To zdjęcie z laptopem jest mi bardzo bliskie :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”