Cieszę się, że mnie odwiedzacie
Ewo całą sobotę pracowałam więc pogoda i jej wybryki nie robiły na mnie wrażenia. Bladawców masz już całkiem sporo i pewnie będziesz miała jeszcze więcej. Z wielką przyjemnością je obejrzę w przyszłym roku.
Asiu miło Cię znów widzieć. Te sanki to chyba chwilowo przeszłość. To co napadało z soboty na niedzielę już w zasadzie spłynęło razem z deszczem niedzielnym
Ave kolorystyka ta sama, ale to nie są tulipany turkiestańskie. To tulipan botaniczny
Polychroma. Jest znacznie niższy i chyba jednak ładniejszy.
Olu miałam na myśli 2 rodzaje omiegu. Oba kwitną na żółto. Jeden ma zwykłe kwiaty, a ten drugi pełne. Niestety słabo przyrasta i wygląda jak sztuka raz

Zastanawia mnie ta Twoja liatra...Mam fioletową i białą, i żadnych problemów z nimi. W zależności od roku (warunków atmosferycznych) są niższe lub wyższe, ale zawsze kwitną. Jedna z nich jest z Biedronki, ale nie pamiętam która.
Krysiu dziękuję! O ile nie spadnie świeży śnieg, to białych Świąt nie będzie
Witaj
Kriss! Miło, że podobają Ci się. U mnie choinkę zawsze ubiera się dopiero w Wigilię. A przygotowania...po mału do przodu.
Marysiu i
Agness to tulipan botaniczny
Polychroma. Kwitnie dość wcześnie i należy do niskich. Robiłam do niego 2 podejścia. Za pierwszym razem cebulki wiosną zakwitły na żółto (t.Tarda). Dopiero kolejny zakup był udany.
Skoro mowa o tulipanach to dla porównania:

- tulipan
Tarda

- tulipan turkiestański