Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Pobudka Aguś!
Wstawaj szkoda dnia!!
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Monia - ;:3 Ty moje - ja nie śpię od 5:25 ;:223 w pracy już od 7:10 ;:223

z tym balkonem to proszę o poradę jakie dokładnie kwiatki mogę kupić aby móc powiesić np na ścianie (bo są jakieś wystające gwoździe) czy też w skrzynkach wiszących...? takie, które lubią słoneczko ;:3
pojadę na ryneczek i kupię gotowce ;:224

u mnie dziś pięknie świeci ;:3 niemal wiosennie gdyby nie te TYLKO +2 na termometrze ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na słonko to niezawodne pelargonie. Jest pełno odmian, nie tylko takich pospolitych, ale o też o kolorowych liściach.
Korytka na balustrady to zawsze dobry pomyśł bo nie zajmuje miejsca na podłodze - ja mam dwa korytka o długości chyba 60 cm i pięć doniczek pojedynczych. Tylko nie każde roślinki można sadzić razem bo mogą się zagłuszyć - to niech się wypowiedzą specjaliści bo ja dopiero raczkuje w tym temacie.
Jeżeli chcesz coś powiesić na ściany to zależy czy u ciebie wieje - jak nie to można wszelkie kosze wiszące na ozdobnych hakach - ładne są wiklinowe, ale jak wieje to lepiej takie doniczki lub kwietniki mocowane bezpośrednio do ściany - wtedy nie ma groźby że jak za mocno zawieje to ci wpadnie do pokoju przez szybę.
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga zaskoczyłaś mnie takim ujęciem balkonu, ja bym stała na balkonie tyłem do barierki i kombinowała jak go objąć :;230
oj twarda z Ciebie zawodniczka, ale uwierz też kocham słońce i nie nawidzę rolet zasłaniać :lol:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Możesz mieć kwiaty ze strefy śródziemnomorskiej - oleandry, lawendy, różne zioła, Bugenwillę, róże w donicach i pomidorki koktajlowe - cytuję za Różanką.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, ja myślę, że taki nieduży balkon możesz sobie fajnie ukwiecić niedużym kosztem, oprócz roślin śródziemnomorskich czy pelargonii ja bym tam widziała werbenę, która jest tak urocza, że sama sobie w zeszłym kupiłam i dałam w ten kąt balkonu, gdzie po południu jest odrobina słońca. Poza pasowałby tym heliotrop, który podobno pięknie pachnie. Bardzo ładnie wygląda też bakopa. Gdyby tak połączyć w skrzynkach pelargonie z bakopą lub werbeną to byłoby pięknie. Do powieszenia też super nadawałaby się bakopa.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bakopa, werbena i uczep ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

o dżizas dziewczynki :shock: te nazwy ja 1 raz na oczy widzę :;230 zaraz sobie wygugluję i od razu w kajeciku zanotuję dokładne nazwy i kajecik już ze mną w torebce jeździć będzie przez cały sezon do jesieni ;:108
dziękuję Wam pięknie ;:180 ;:196
rapunzel pisze:mniodkowa, ja myślę, że taki nieduży balkon możesz sobie fajnie ukwiecić niedużym kosztem,

Jagoda no wiesz Ty co? :twisted: toż to ogromny balkon :;230 do tej pory trafiały mi się balkony "rzygowniki" 1m x 1m a w kamienicy nie miałam wcale! więc ten nie dość, że od południa to i na całą szerokość salonu i mieszczący stolik i krzesełka jest dla mnie BIG! :wink:
diament pisze:Aga zaskoczyłaś mnie takim ujęciem balkonu, ja bym stała na balkonie tyłem do barierki i kombinowała jak go objąć

:;230 a myślisz czemu to tyle trwało? wejść do domu na 3 piętro brać aparat i specjalnie lecieć robić foto... to trzeba mieć... ;:224
Niunia1981 pisze:Korytka na balustrady to zawsze dobry pomyśł bo nie zajmuje miejsca na podłodze

takie korytka mam dwa ;:108 długości chyba po 1metrze każde - próbowałam w nich przez 2 lata coś siać i ;:161 no ale teraz dzięki Wam to już wiem co w nie wpakować ;:108 ;:196
wisieć też coś może, bo wystają takie haczyki, poprzednia właścicielka miała dużo kwiatów na balkonie :) no i nie wieje, moja klatka w takim zagłębieniu ustawiona, więc jest ok
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz przekichane jak w ruskim czołgu :;230 :;230
Teraz to my ci spokoju nie damy z tym balkonem póki nie będzie "Moja mała dżungla na balkonie - part I" :;230 :;230
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Aguś wpadłam się przywitać po długiej znów nieobecności, :oops: ale ostatnio tyle pracy mam, że czasu na forum mało a nawet moje zielone troszkę zaniedbane zostały. ;:223
U Ciebie pięknie i kwitnąco. ;:138 Balkonik faktycznie nie duży, ale jest i pocieszać się tym że inni mają jeszcze mniejsze lub wcale. ;:108
Ja już się doczekać nie mogę kiedy będzie można urządzać balkon. Też mam południowy i słońce jak na patelni grzeje.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, wyszło, że ja taka niewychowana, ale mój balkon ma chyba z 6 czy 7 metrów długości, to ten twój wydał mi się jakiś taki malutki :;230 :;230 :wink:
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Też dziś wyczytałam o ośmiometrowcu balkonie. I jak tutaj żyć??? Mój ma 1,80m ;:223 ;:223 :evil:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój też z tych mniejszych ;:108 . Aż tęsknię do czasów, kiedy mogłam korzystać z ogromnego tarasu (fakt, że to był jeden taras na cały budynek i wszyscy mieli tam coś swojego). Mogłam tam wynieść na lato wszystkie doniczkowce, miałam plantację pomidorów, a sąsiedzi kanapę, dwa grille i basen dmuchany. Do tego dzieci jeździły na rowerach.
Teraz ciasno, ale za to w stu procentach u siebie :) . No i nie trzeba aż tyle wydawać na rośliny sezonowe :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

fajnie u Ciebie jest ;:138 jak mówiłam do męża zróbmy duży parapet to on nie ;:223 ;:223 ;:223 ;:223 a teraz nie ma gdzie trzymać kwiatuszków ;:164
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co do jeżdżenia rowerem, to synuś spokojnie może małym rowerem zasuwać, choć czasem jest to slalom między rozkładaną suszarką, stołem i krzesłami. :wink:
Jeśli kojarzycie zdjęcia mojego balkonu z lata, to ja mam skrzynki tylko do połowy ( powiedzmy tej bardziej słonecznej ) i mieści się tam dobrze sześć 60 cm skrzynek. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”