300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Witaj Ruda....ależ porządeczek u Ciebie.... ;:172
Pomidorki super....skuszę sie za rok-do maminej szklarni....
a ta kolczurka....podobno niemożebnie się rozłazi.....prawda to ?
widziałam ja i wąchałam a owocki można suszyć. ;:172 jak znalazł do jesiennych dekoracji.....
dyńkę musisz zabezpieczyć.....jak podrośnie to spadnie z tej piwoni :;230
No i wiedziałam że Anego tą różą przyciągniesz.... ;:215 :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kiedyś zrobiłam nalewkę na owocach dzikiej róży, ale nie powaliła mnie na kolana. Smak cukierkowy, kolor pomarańczowy - średnio apetycznie. Myślałam, że coś źle zrobiłam, bo nikt tego nie chciał pić. Okazało się, że ludzie dodają do takich nalewek ziół (żenicha) albo innych owoców, żeby była bardziej wyrazista. A narobiłam się przy tym starsznie, bo trzeba było usunąć pestki ze środka. Jak jednak coś zrobisz - podziel się wrażeniami, bo jestem ciekawa ;:173

(Może lepiej zostawić ptakom :roll: )
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Kolczurki u mnie dostatek. Kto będzie chciał - proszę o podanie adresu - wysyłam. Podobno jest ekspansywna ale jako dyniowata - łatwa do wyrwania wiosną razem z innymi chwastami ;:333
Basiu, Helenko, Marysiu kiedy tylko chcecie i ile chcecie nasion - uzbieram.
Lancetko prawda ? U mnie co prawda wszystko powoli traci świeżość ale i tak jest pięknie. Po raz pierwszy od czasów podstawówki ( kiedy to z nowymi przyborami szkolnymi nie mogłam doczekać się szkoły ) czekam na jesień ze szpadlem w dłoni :;230 . Planuję rewolucję, wyjdzie pewnie mały bałaganik ale co tam - jest dobrze.
any57 a toś mnie zachęcił do pracy nad tymi różoowockami :lol:
grażynarosa jeżeli znasz kolczurkę to wiesz, że roślinka urocza i łatwa w obsłudze. Taka bezobsługowa :;230
ewa w domeczek był już na działce gdy kupiliśmy. Po naprawie podłogi w części magazynkowej - postoi jeszcze długie lata. Planowałam coś lepszego ale jak to bywa na planach się skończyło. Teraz w czasie niepewnym dla ROD ( choć daleko mi do pesymizmu) wolę kasę przeznaczyć na środek lokomocji.
takasobie od niejednej osoby słyszę, że nalewka różana jest przereklamowana ;:131
Pomyślę jeszcze nad tym, czy warta jest tej katorżniczej pracy.
Miłego dnia dla wszystkich ;:3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

takasobie pisze:Kiedyś zrobiłam nalewkę na owocach dzikiej róży, ale nie powaliła mnie na kolana. Smak cukierkowy, kolor pomarańczowy - średnio apetycznie.
zapraszam na wyjaśnienie do mnie - hacjenda strona 32
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Mariola, spluń przez lewe ramię to co pisałaś o ROD. Musi być dobrze, ja od dwóch lat ciucha nie kupiłam tylko wszystko na rośliny przeliczam. :;230 Kurcze, fajna ta kolczurka, ale jak ekspansywna to dziękuję. Napisz coś więcej o godecji, dobrze? Ją się sieje?
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Any57 nadlatam, nadlatam ;:173
Beata68 ekspansywna ale - jednoroczna i łatwiutka do wyrywania ( jakbyś młode ogóreczki wyrywała wiosną ). Ale nie namawiam - Ty rządzisz u siebie :D
Jezeli chodzi o ciuchy - znam kilka adresów dobrych ciucholandów :D ( mogę Ci podesłać) :lol: - to moje salony mody od dawna - w ten sposób starcza na ciuch i wymysły działkowe :;230
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie
Na mojej działeczce powoli pachnie jesienią.
Wszystko jednak kwitnie ślicznie.
Asterków nie muszę nikomu przedstawiać
Obrazek

Wciąż popisuje się słoneczniczek szorstki - super roślina no i rudbekie - także samo śliczne i dzielne
Obrazek

Słoneczniki ozdobne też piękne - będą stałym akcentem na mojej działce
Obrazek

Godecja - łał
Obrazek

A tu dziwaczek. Niestety, u mnie się nie popisał i więcej go nie posieję.
Obrazek

Myślicie, że w przyszłym roku ta zdrajca odżyje ? To róża pnąca NN ( ten stan od wiosny - ani w lewo ani w prawo )
Obrazek

Dostałam na zlocie trzy takie roślinki. Też nie zmieniły się od wiosny nawet na jotę. Nie urosły, nie zakwitły .... trwają
Obrazek

Pomidorki ...... wciąż opór
Obrazek

Kabaczki
Obrazek

Dyńki .... jak piłeczki ..... coraz większe piłeczki
Obrazek

Na koniec sadzonki róż. Siedzą bezpiecznie i mają się dobrze ( jak sądzę )
Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ruda2011 pisze: A tu dziwaczek. Niestety, u mnie się nie popisał i więcej go nie posieję.
sam Ci urośnie - popatrz ile masz pod nim czarnych kuleczek - na wiosnę będziesz się dziwiła co to za roślinki
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Pięknie Ci się roślinki odwdzięczają za opiekę ;:173 Nie będę piać zachwytów, bo masz ich wystarczająco.
Teraz będą pytania, może śmieszne, ale trudno. :?
Godecja i słoneczniczek szorstki - to jednoroczne? Wysiewa się je wprost do gruntu, czy sadzi sadzonki?
sadzonki róż - myślałam, że te butelki trzeba dnem do góry :oops: Nie zimno im będzie przez tę dziurkę?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku, Rudzielcu czym karmisz kabaczki, że one takie wielkie? :shock:
no i dynie......fiu fiu ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No pięknie wszystko rośnie. Jest co zjeść i podziwiać. Co chcesz od dziwaczków w końcu to dziwaczki :;230
Czy Godecję masz z siewu czy z sadzonek?. Słoneczniki dorodne!
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Any dziwaczek już poszedł won. Nie wiem, czy ktokolwiek zauważył, że przykrył ( dosłownie ) całą rabatę różaną a róże mają pączki kwiatów. Pod stertą dziwaczka odkryłam także zgniłe sadzonki astrów - jak mogłam tak zaufać dziwakowi wrrrr
Heliosku i Masko godecje wysiałam. Tak sobie sypnęłam z torebki bo mi się kwiatki na obrazku podobały :lol: Jestem nią zachwycona. Jednoroczna ale sama się rozsiewa.Natomiast słoneczniczek dostałam na zlocie w Sulejowie w doniczce ( ofiarodawcy ;:180 ). Kwitnie już tak długo, że nie pamiętam kiedy zaczął.
Shirall Posiałam wiosną 4 kabaczki i 4 cukinie. Kabaczki miały 4 kabaczki, cukinie miały 1 cukinię i to tak rachityczną, że nie było co jeść. Wszystko zostało już zlikwidowane i spalone bo wlazł mi na całość jakiś mączniak i bałam się o dynie. Niczym nie dokarmiane ale 2 razy podlane gnojówką z pokrzyw, skrzypu i mniszka. Faktycznie spore są ( ale nie giganty ). Akurat dla naszej rodziny.
Barabella u mnie śliwka była sucha. Nie zazdroszczę walki z korzeniami waszych śliwek ;:168
Heliosku Mam nadzieję, że sadzonki róż nie zmarzną ;:131 ;:333 ? Otulę na zimę kopcem liści. A postawiłam butle otworem do góry, żeby miały wystarczająca ilość powietrza :D
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ruda2011 pisze:Any dziwaczek już poszedł won. Nie wiem, czy ktokolwiek zauważył, że przykrył ( dosłownie ) całą rabatę różaną a róże mają pączki kwiatów. Pod stertą dziwaczka odkryłam także zgniłe sadzonki astrów - jak mogłam tak zaufać dziwakowi

aaaa - bo musi on mieć odpowiednie miejsce - u mnie rośnie przy werandzie i kiedy wieczorami siedzę to .... właśnie dziwaczki ślicznie pachną i pięknie wyglądają w świetle żarówki .....
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nigdy nie wąchałam dziwaczków i nie wiedziałam, że pachną?
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dziwaczki jak maciejka i tytoń pachną wieczorem ,może Mariolka wieczorem nie była na działeczce i nie widziała jak pięknie się rozkwitają i pachną ale krzaczor się robi to prawda ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”