Ogródek KLEO
Re: Ogródek KLEO
Kleo, jeżeli chodzi o wilce to myślę dokładnie to samo. Co roku można mieć inne i ta ich jednoroczność to zaleta, a nie wada. Albizja jest zjawiskowa muszę o niej poczytać.
Jacku, moja albizja prędko Twojej nie dorówna.
Jolu - warto ją mieć bo jest piękna.

Jolu - warto ją mieć bo jest piękna.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O jakiej suszy tu mowa?
U mnie leje kilka razy dziennie
i nie ma kiedy cokolwiek zrobić w ogrodzie... Wstałam, widzę w sypialni błękitnie niebo i słońce. Poszłam do innego pokoju, a tam czarne niebo i zaraz lunbie
A ta albicja zimuje w domu?

- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bugenwilla piękna, chyba też się skuszę 

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Kleo -Ja też mam Albicje.Wyrosła mi na 1,5metra.Po wichurze się złamała ta gałąż szczytowa i zostało 60cm.Pachnie ślicznie.Ciekawe czy nie uschnie.Bugenwilli nie mogę się dochować.Nigdy się nie budzi po zimie.Twoja jest na 6!

- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kleo, jak z temperaturami nocnymi u Ciebie? u mnie dość zimno się robi. Dzisiaj było 9*C 

Izo - u mnie też już deszczowo, po suszy nie ma śladu. Albizja podobno ma zimować bez problemu, ale myślę, że pierwsze dwie, trzy zimy spędzi w piwnicy lub garażu.
Mariko - bugenwillę polecam, u mnie dość dobrze zimuje w domu, tylko nie lubi suchego powietrza z kaloryferów. Mam jeszcze drugą, pomarańczową, ale właśnie przestała kwitnąć. Jest trochę mniejsza od tej różowej.
Gosiu - albizja pewnie nie uschnie, najwyżej utraci naturalny pokrój, Mam nadzieję, że moja też tak urośnie. A bugenwilla nie może zimować w zbyt chłodnym pomieszczeniu, moja stoi normalnie na parapecie w kuchni, tylko na takim pod którym nie ma kaloryfera. Drugą w celach eksperymentalnych trzymam w nieogrzewanym pokoju i też dobrze przezimowała. Ta pomarańczowa wcale nie zgubiła liści, ogólnie nie ma z nimi jakichś większych problemów w hodowli. Tak saomo zimują u mnie passiflory. W zeszłym roku dostałam od koleżanki jakieś pnącze i nie mam pojęcia co to jest. Roślinka ma ciemnozielone błyszczące liście i białe kwiaty podobne do mandewilli. Przezimowała w domu a potem powędrowała na taras - teraz właśnie zakwitła. Zrobię zdjęcia i wkleję, może ktoś ją zidentyfikuje.
Piotrek - u mnie też znacznie się ochłodziło. W nocy jest około 12-14 stopni. Po tych upałach niby fajnie złapać trochę oddechu, ale bez przesady. Mogłoby być trochę cieplej. U nas to albo Afryka, albo Alaska, a nie może być Hiszpania? I pomyśleć że niebawem w nocy może być już na minusie.
Mariko - bugenwillę polecam, u mnie dość dobrze zimuje w domu, tylko nie lubi suchego powietrza z kaloryferów. Mam jeszcze drugą, pomarańczową, ale właśnie przestała kwitnąć. Jest trochę mniejsza od tej różowej.
Gosiu - albizja pewnie nie uschnie, najwyżej utraci naturalny pokrój, Mam nadzieję, że moja też tak urośnie. A bugenwilla nie może zimować w zbyt chłodnym pomieszczeniu, moja stoi normalnie na parapecie w kuchni, tylko na takim pod którym nie ma kaloryfera. Drugą w celach eksperymentalnych trzymam w nieogrzewanym pokoju i też dobrze przezimowała. Ta pomarańczowa wcale nie zgubiła liści, ogólnie nie ma z nimi jakichś większych problemów w hodowli. Tak saomo zimują u mnie passiflory. W zeszłym roku dostałam od koleżanki jakieś pnącze i nie mam pojęcia co to jest. Roślinka ma ciemnozielone błyszczące liście i białe kwiaty podobne do mandewilli. Przezimowała w domu a potem powędrowała na taras - teraz właśnie zakwitła. Zrobię zdjęcia i wkleję, może ktoś ją zidentyfikuje.
Piotrek - u mnie też znacznie się ochłodziło. W nocy jest około 12-14 stopni. Po tych upałach niby fajnie złapać trochę oddechu, ale bez przesady. Mogłoby być trochę cieplej. U nas to albo Afryka, albo Alaska, a nie może być Hiszpania? I pomyśleć że niebawem w nocy może być już na minusie.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kleo, trafiłam dzisiaj dopiero na Twój ogród no i naprawdę masz mój pełen podziw (z nieukrywana nutą zazdrości) - rabaty takie jak lubię, buszowate, z roślinami wypełzającymi na ścieżki...ogromne bogactwo gatunków, cudo 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Witaj Kleo
Z niekłamaną przyjemnością zwiedzam Twój różnorodny, bogaty w kolory i formy ogród... czegóż tu nie ma! róże, mnóstwo bylin, powojniki, hortensje, drzewa, dziki zakątek... Rudzielec z początku wątku przesłodki
Mam jeszcze sporo stron do przejrzenia, ale już mi się podoba u Ciebie
U mnie wczoraj popadało, ale dziś ranek pogodny... słonecznego dnia życzę!

Z niekłamaną przyjemnością zwiedzam Twój różnorodny, bogaty w kolory i formy ogród... czegóż tu nie ma! róże, mnóstwo bylin, powojniki, hortensje, drzewa, dziki zakątek... Rudzielec z początku wątku przesłodki

Mam jeszcze sporo stron do przejrzenia, ale już mi się podoba u Ciebie

U mnie wczoraj popadało, ale dziś ranek pogodny... słonecznego dnia życzę!

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Kleo, muszę Ci powiedzieć, że jeszcze nie widziałam takich liliowców... Co za kolory! Fantastyczne. Mysi być naprawdę różnorodnie w Twoim ogrodzie (nie to co w moim). Te róże znowuż dla równowagi są blade i delikatne- idealna harmonia!

Znasz może nazwy tych róż albo liliowców?

Zazdroszczę Ci tej różnorodności, najładniejszy jest przecież kolorowy ogród. Już zdecydowałam, że kiedy będę miała własny, będzie on tak kolorowy i różnorodny jak tylko ogród może być.

PS Jak kobea u Ciebie rośnie? Po tym jednym zdjęciu twierdzę, iż ma teraz dziesiątki pięknych kwiatów. Trudno ją wychodować?
Słyszałam, że cieżko doprowadzić, aby zakwitła w ogóle, a tu u Ciebie taki szok... Widać kto tu ma rękę do roślin.
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Pięknie u Ciebie, ja mam problem z komponowaniem rabat, jeszcze za mało roślinek.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
KLeo dzięki za wsparcie.Nie mam co pokazywać u siebie,bo wszystko bardzo sfatygowane.Pąki pourywane i w ogóle.Może coś się przechowa.Kleo pomyliłaś mnie z Jolą,a ja mam na imię Gosia.Ale to nic.Ja też się często mylę.Trudno spamiętać tyle osób na forum.U nas teraz po deszczach zimno. 

- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45

też jestem ciekawa jak się nazywa roślina z ostatniego zdjęcia? Czy to bylina? A może występuje w innych kolorach?
Piękne rabaty
,
Kleo proszę o nazwę dzwoneczków- piękne, w ogóle tu bardzo dużo roślinek, które widzę pierwszy raz na oczy.
Kurcze ja mam takie małe klitki do zagospodarowania, że już kilkakrotnie bym zmieniła i znów mam nową koncepcję

Kleo proszę o nazwę dzwoneczków- piękne, w ogóle tu bardzo dużo roślinek, które widzę pierwszy raz na oczy.

Kurcze ja mam takie małe klitki do zagospodarowania, że już kilkakrotnie bym zmieniła i znów mam nową koncepcję

Pozdrawiam Ana21
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila