Wiejski ogród Ewy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród Ewy cz.2

Post »

Ewuś i kto tu kusi takie cudowności pokazałaś, że zaraz będę żebrać o przysypanie koniuszka ;:196
Wszystkie są malutkie? to nawet nie umiem powiedzieć która najładniejsza.
Utulam Twój sfatygowany kręgosłup ;:4
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Noooooooo, Ty to wiesz, jak człowiekowi ciśnienie przed spaniem podnieść :wink: Te róże zapierają dech! To wszystko okrywowe, czy któraś jest pnąca? Jak już kiedyś wspominałam, przyjadę Ci je poprzycinać, jak tylko przyjdzie pora. Może się wtedy zajmiemy i iglaczkiem? A ogród masz cudny i kitu nie wciskaj ;:302 Ja pod koniec sezonu zrobiłam wielkie WOW, a co dopiero w jego pełni.
A ze zdrowiem... jeśli medycy rozkładają ręce, to poza szukaniem alternatywnych sposobów ulżenia sobie trzeba "oswoić wroga" (nie mylić z wyzywaniem na pojedynek). Dasz radę, Ty silna babka jesteś! Niejedna w połowie Twoich perypetii by odpadła ;:168
Nie wybierasz Ty się przypadkiem w moje strony? :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Ewuś. :wit
Faktycznie róże piękne i te drobnokwiatowe powalają ilością kwiatów ;:oj ;:oj u mnie czasami czerwona kwitnie tak że liści nie widac i to w nich jest przepiękne. :tan
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Pięknie masz :) jakie śliczne różyczki , te pojedyncze , super . A w ogóle rabaty piękne, wiatrak....masz uroczo :) ja też mam dom poniemiecki staroć, ale co mi tam --zasłoniłam go roślinnością ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu cudne te Twoje różyce jak jedna i obficie kwitnące .O takich tylko pomarzyć mogę .Czy powzięłaś już decyzję co do nowej rabatki ????Smutno się czyta ,gdy zdrowie nie dopisuje ,ale może gimnastyka Mc Kenziego coś by na to pomogła chociaż w części .Też muszę o swój zadbać, bo Lordoza coraz większa i kręgozmyk, a to tylko na jednej na razie fotce się ujawniło .W marcu następna wizyta i następne fotki w marcu też badania na borelkę, więc głowa pełna od zmartwień ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam sobotnio. :wit

Marysiu wcale nie kuszę. Mam niewiele róż i sporo do tego bezimiennych, ale to mi akurat nie przeszkadza.
Te które pokazałam mają wszystkie niewielki kwiat i w większości to okrywowe. Jedynie biała z trzeciego zdjęcia wyrosła sobie z podkładki po padniętej innej róży. To jakaś dziczka i kwitnie tylko raz, ale za to obficie.
Z tych moich maluchów jeszcze Lavaglu trzyma się sztywno do góry, ale i tak rośnie między okrywówkami, bo jest niewielka.
Przysypać koniuszek? Mówisz i masz. Tylko której? ;:196 :wit

Aneczko ;:196 oswajam wroga. :lol: W Twoje strony jakoś się na razie nie wybieram, ale nigdy nie mówię nigdy. Czekam na Ciebie z sekatorkiem. ;:196 :wit

Kasieńko ja tak już mam, że lubię maluchy, choć nie powiem że tylko.... :wink: Okrywówki mają to do siebie, że kwitną bez przerwy do jesieni. Niektórych denerwują ich pokładające się pędy, ale u mnie rosną na podwyższonej rabatce, więc mogą się pokładać do woli. :D :wit

Karolino pomysł z obsadzeniem starocia już dawno mam. Wiosną chyba kupię kilka winobluszczy i niech sobie pełza po moim starociu. ;:224 :;230 :wit

Jadziu kręgosłup to podstawa człowieka. Jak się posypie, to bywa nieciekawie. Cóż jakoś musimy sobie radzić.
Jadzieńko jak to możesz pomarzyć? Przecież Ty masz tyle cudownych róż, o których czasem ja marzę, więc nie żartuj sobie. ;:108 :wit

Dzisiaj jeszcze parę moich różyczek, choć tym razem o większych kwiatach. :D Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
bietka1964
200p
200p
Od: 19 mar 2013, o 16:19

Post »

Cudne masz te róże.Oglądając zdjęcia widzę że moje to ubogie bidule.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewuniu to dzięki FO stałam się takim snobem i szafuję nazwami wcześniej nie było mi to potrzebne :oops: Ale są i dobre strony obcowania z FO ;:108
...którą? jak patrzę to ciśnie się... wszystkie :;230 ale może na początek tą http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/486 ... 4736c.html ;:196
Świetny pomysł z okrywowymi na grządce podniesionej ;:333 czy na pierwszym zdjęciu jest Pink Peace? biała napakowana jest cudna ;:167
Przywiozę Ci bluszcz Crispy :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne róże, a ta różowo-biała , cudo ! masz dobry pomysł z tym bluszczem :) ja dom zasłoniłam panelami, są śliskie i nic się ich nie czepi, ale budynki gospodarcze właśnie bluszczem ;:224

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witam Ewuś :wit
jakoś bardzo dawno nie byłam u Cibie :oops: , jakoś uciekł mi ten wątek chociaż bardzo lubię tu zaglądać
i czytać twoje opowieści :D
z kręgosłupem musisz uważać, ale dziewczyny mają rację :D
wiosna i praca w ogrodzie to najlepszy relaks :D
wiem to z doświadczenia bo mój M też choruje i nie może się już doczekać działki
zajmie się czymś i zapomina o bólu :D
życzę Ci z całego serca dużo zdrówka i radości z ogrodu i nie tylko :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Śliczne zdrowe i zadbane ;:138 ;:138 ,,,,ja co roku walczę z chorobami ale i mam malutko róż. ;:124
Cudeńka Ewuś. ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewciu nie wiesz ,że apetyt rośnie w miarę jedzenia :;230 Brakuje mi pastelowych kolorów w moim ciemnym ogródku dlatego taka Garden of Roses , Crocus Rose czy Marie Antoinette przydałyby się
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam miłych gości. :wit

bietko1964 witam w moich skromnych progach i zapraszam częściej. :D
Zapewniam Cię, że ja mam niewiele i to takich zwykłych róż, natomiast są na FO ogrody różami usłane. Niemniej jednak baaardzo dziękuję za miłe słowa. :D :wit

Marysiu wcale nie stałaś się snobem, tylko lubisz wiedzieć co masz. To ze mnie paskudna ignorantka. Nie ma u mnie znaczników na rabatkach, ani zapisanych notatników z nazwami roślin. :oops: Staram się pamiętać co mam, a jak mi sie zapomni, to też niewielki problem. :;230
Na pierwszym zdjęciu jest Pink Peace. Okrywówki poprzyciskam które się tylko da. Chcesz taką białą dzikuskę z trzeciego zdjęcia? Wypuściła właśnie odrost korzeniowy.
Biała napakowana jest pomyłką sprzedającego, ale cieszę się z tej pomyłki. Nie wiem co to za róża, ale jest u mnie dwa sezony i co najważniejsze....nie jest biała. Najpierw rozkwita na kremowo, brzegi płatków ma delikatnie limonkowe, a później różowieje. Następnym razem wstawię kilka zdjęć tej róży i wtedy zobaczysz jak jest zmienna.
Crispy jeszcze nie mam więc ;:180 :wit ;:196

Karolino ja mam stary porowaty tynk, więc winobluszcz się czepi, a bluszcz też mam na budynkach gospodarczych. :wit

Bodziu jakoś się zgubiłyśmy, choć nie do końca, bo ja u Ciebie w wątku bywam, tylko na pisanie weny brak. :oops: Zapomnieć o bólu się u mnie nie da, ale na wiosnę czekam z niecierpliwością, tym bardziej że prace jesienne nie wykonane z wiadomych powodów.
Serdecznie dziękuję za życzenia i Wam również takie posyłam. ;:196 :wit

Kasieńko ja też mam niewiele różyczek, bo około 30 i wcale szczególnie o nie nie dbam. W zeszłym sezonie chyba tylko raz były pryskane na mszycę i grzyba i to wszystko. :D :wit

Jadziu u mnie z kolei większość róż jest jasna. Te trzy piękności ,które wymieniłaś są cudne. Ciągle sobie przyrzekam, że nie będę już sadzić róż, ale to Wasze kuszenie spędza mi sen z powiek. ;:224
Może jeszcze kilka moich bladawców?
Od góry;
Augusta Luise, New Dawn, patyczkowa NN posadzona latem, i po lewej Bonica.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc wszystkim i udanej niedzieli. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak obficie kwitną Ci te jasne ;:138
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Nie masz problemów z utrzymaniem w ryzach tej tojeści? ładnie wygląda jako tło!
http://images67.fotosik.pl/505/dd634464f2ea9f28med.jpg
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”