Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Igor, dwie odmiany lilii to absolutnie za mało. Powinieneś mieć więcej, bo w lipcu to właśnie one i liliowce są gwiazdami ogrodu.

Olku, ten robal na zdjęciu jest całkiem niewinny, moje straty to sprawka całkiem innego paskudztwa.

Evluk, mój ogród ma siedem lat, ale wyobraź sobie, że dużo lilii, a wśród nich te nawiększe, są tegoroczne :)

Andrzejku, aż tak dużego porządeczku to u mnie nie ma. Jeszcze mnóstwo kątów leży zaniedbanych :wink:

Małgosiu, ogrody naturalistyczne najbardziej lubię do życia i mieszkania, a inne chętnie oglądam. Przytulność na stare lata bardzo się liczy :)

Teresko, perukowca kupiłam jako małą sadzonkę chyba pięć lat temu. Zakwitł po trzech latach, tej zimy po raz pierwszy przymarzł. Przycięłam go, zostawiając jeden pęd, który właśnie kwitnie od dwóch miesięcy :D

Margo, cześć :wit Wybrałabym się do Szmita z dużą przyjemnością, ale chyba w sierpniu, gdy już będzie lepsza pora na sadzenie i przesadzanie. Ale bardzo chętnie :D

Alinko, bardzo dziękuję za pochwały, jest mni niezmiernie przyjemnie. :D :D A co do begonii, to faktycznie zaczęły kwitnąc, ale przede wszystkim mają grube łodygi i wielgachne liściory. Nie mam pojęcia, dlaczego ;:24

Izaziem, u mnie wiele lilii nie kwitło, bo pąki zniszczyła im taka paskudna muchówka, z którą daremnie walczę od kliku lat. No ale te, któe przetrwała, wynagrodziły mi tamte straty :) Izo, ja nie mam u siebie posłonka, o którym wspomniałaś. Może to chodziło o nachyłek? Kupiłam taki bordowy niedawno i jestem ciekawa, jak przetrwa. Nornic szczerze współczuję, u nas ich nigdy nie było. :|

Klaryso, jak ty to ładnie napisałaś. Od razu zrobiło mi się ciepło na sercu ;:196 Ja częst przechadzam się z kubkiem kawy i patrzę, jak co rośnie. właściwei, prawdę mówiąc, zawsze chodzę z tą kawą, już nie umiem spokojnie usiedzeć dłużej niż pięć minut. Ja także lubię swojskie ogrody. Mogę z przyjemnością popatrzyć na te "pod sznureczek", ale żyć i mieszkać wolę w swobodniejszym środowisku.

Gosiu, jest to róża pnąca Cosmos, którą dostałam od przyjaciół na imieniny, ale jeszcze nie zdązyłam przesadzić do ziemi. Czeka na swoją kolejkę ;:108
x-d-a

Post »

Wandziu, jak miło pospacerować po Twoim lipcowym ogrodzie :lol:
Uwielbiam takie ogrody jak Twój - kontrolowany busz :wink: Dużo wspaniałych, bujnych, kwitnących roślinek i soczysta zieleń...
Pozdrawiam weekendowo ;:7
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Opuszczam Was moi mili na całe trzy dni, bo jadę w okolice Lublina na spotkanko na zaproszenie jednej z naszych forumowych koleżanek :D :D :D Zostawiam kilka obrazków do oglądania i do zobaczenia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Czyżby u Ciebie padało ,patrząc na tą śliczną kamienna ścieżkę . A niżej to taki ładne ciemno różowe ,to ono jest :?: .Może jakaś tawułka .
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, dobrze że udało Ci się obronić autorstwa nachyłków i garnka ;:108 bo co też, garnka chcą Cię pozbawić :;230
Baw się dobrze na forumkowym spotkanku a my tu sobie przez ten czas poogladamy lelije :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Taki u Ciebie zielony spokój poprzetykany kolorowymi akcentami, chodząc po Twoim ogrodzie od razy mi lepiej na duszy. ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wandziu a potem proszę o relację ze spotkanka. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, spotkanie będzie gdzieś w okolicach połowy sierpnia :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu spotkania forumkowe naprawdę są bardzo miłe takie spontaniczne, początkowo trudno mi było uwierzyć, że są tacy ludzie z którymi jesteśmy sobą, choć przyznam się pierwsze moje spotkanie z Olą Odważną u mnie spowodowało, że początkowo czułam się zagubiona a jeszcze dostałam roślinki co już w ogóle mnie zaskoczyło, pamiętam byłam okropnie niezdarna, nadal jestem bardzo przejęta każdą wizytą i ogromnie szczęśliwa, że ktoś chce do mnie wpaść.
Mój M początkowo był zestresowany, pamiętam powiedział: kobieto żeby kogoś zaprosić to trzeba mieć ogród wypielęgnowany, a my mamy działkę taką jaką mamy, ciągle coś kopiemy itd. puknij się w głowę........... :wink: trochę w tym racji jest, ale co tam - zawsze oczekuję z radością forumkowych wizyt, to jest mój świat, moi przyjaciele - Smutek potrafi zatroszczyć się sam o siebie, lecz by naprawdę się cieszyć, trzeba mieć kogoś, z kim można podzielić się radością

W czasie Twojej nieobecności pospaceruję sobie po Twoim ogrodzie, :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tara pisze: Smutek potrafi zatroszczyć się sam o siebie, lecz by naprawdę się cieszyć, trzeba mieć kogoś, z kim można podzielić się radością:wit
Taruś święta prawda, Wandziu, miłego wypadu ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Wandziu :)
Ja już wiem, że Twój wypad będzie udany, bo nie może być inaczej.... masz szczęście że zostawiłyśmy dla Ciebie trochę pysznotki ;:224 ;:224 ;:224
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Taruś piękne słowa......i czysta prawda. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Udanego spotkania życzyć nie muszę ,bo na pewno takie będzie .
Za to życzę wspaniałych zakupów i szczęśliwego powrotu . ;:196
Mam nadzieję ,że fotki będą. :?: ;:65
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Spotkanie było dla mnie bardzo udane oczywiście tematów do rozmów nie brakowało a czasu jak zawsze za mało.Fotki wstawi Wandzia po powrocie.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wandziu, cały czas zachwyca mnie Twój ogród. Jest tak bujny i tyle w nim zieleni ;:63 Ale dojrzałam też jakąś różę w donicy. Czyżby nowy nabytek?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”