Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

Co do podlewania, to mam taki zraszacz (zewnętrzny, przymocowany do węża), zawsze to coś, ale i tak jest ciężko. Muszę się nagimnastykować, bo mam w niektórych miejscach wąskie odcinki i ciężko odpowiednio ten zraszacz ustawić. Jak nie przypilnuje, to woda leje się na taras lub chlapie na okna domu. A wtedy kropki na szybach zostają.

Pęcherznica piękna. Też mam taką, ale jeszcze malutka. Kiedy przycinasz pęecherznice?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dzień dobry wszystkim :) zapraszam na kolejną porcję świeżo parzonej ;:40 dzisiaj taka pogoda, że aż żal ściska - chciałabym na wagary!
Joasiu, tak, oczywiście że przycinam pęcherznice a i tak patrzą na mnie z góry co roku... przycinam na wiosnę, ale i jesienią zawsze chlasnę...
Agnieszko-Agatko - dziękuję i raz jeszcze serdeczności z powodu wygranej :)
Francesco - witaj :) Diabolo rośnie u mnie od początku i z małej pstynki wyrosły niezłej wielkości krzaki... Powojnik to Warszawska Nike - uwielbiam ten jego mocny fiolet i delikatny żółtawy środek... Petuńki - dzięki! ;:196
Bożenko - dzień dobry :) dziękuję za miłe słowa :) petunia piękna, choć jeszcze nie tworzy rozrośniętej kępy jak u niektórych forumowiczów... ale pachnie obłędnie.
Gat - dzieńdoberek :) chodź, chodź na ławeczkę :) kwitnie, kwitnie i tak się zastanawiam co następne w kolejce :) chyba lilie?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś dziękuje za poranną ;:40 Może ona postawi mnie na nogi ;:19 Nie wiem, czy to zamierzony efekt, ale wczorajsza popołudniowa sesja ma kolor wszystkich odcieni cyklamenów, a może fuksji :wink: Lubię róż i fiolet w ogrodzie, a u Ciebie ubrały go piękne kwiaty, no bo czy ktoś nie lubi piwonii...mam taką samą pęcherznicę, ale nawet nie sprawdzałam, czy kwitnie, bo majowy mróz uszkodził jej świeże przyrosty :(
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, jeśli tylko kawa sprawi, że poczujesz się lepiej i dostarczy odpowiednią dawkę energii, to nie krępuj się i częstuj do woli ;-) może odrobina kardamonu?
ja też lubię róż i fiolet, ale też niebanalne połączenia np maliny z filoletem... czy niebieskości z bordo...
sprawdź koniecznie pęcherznicę, może odżyła?
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj :wit ,przy dniu dziecka wagary jsk najbardziej :wink:
śliczna pęcherznica,i powojnik,a piwonia taka jak moja
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Żyć, to żyje, bo wypuściła sporo liści ;:108 ale nie wiem, czy mróz nie zniszczył zawiązków kwiatów...sprawdzę, jak tylko podniosę sobie ciśnienie, bo na razie nie chce mi się podnieść ;:64 z kanapy :lol: Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry :wit u mnie zachmurzenie duze ale cieplo ... mialo padac i nic ale wieje, moze cos przywieje.
x_Adasko

Post »

Guten Tag :wit U mnie już gorąco i nie da się wysiedzieć w moim pokoju, zaraz zmykam z laptopem do sypialni rodziców albo do salony bo tam chłodniej :D
Poza tym szykuje się kolejny piękny dzień. Ktoś chętny na kawusie z Adaśkiem :wink: :?:
x-ag-a
---

Post »

Kasik, dzięki za miłe słowa, a naszym kochanym dzieciom wszystkiego co najlepsze!
Iwona, podniosłaś się już? ;-) jak tam pecherznica? ;) moje to są twarde sztuki, przymrozek nic im nie uszkodził...
Aga - miłego dnia także! chcę na słońce... najchętniej do Gawroni na kładkę, na jeziorną...
Jule, życzę trochę deszczu, trochę słońca :)
Adaśko - dzien dobry! ;:40
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Adaśko z Tobą zawsze, choć dziś to już "fefnasta" kawa :;230
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_Adasko

Post »

Aj tam narzekacie, to tylko małe espresso z Adaśkiem na dzień dobry :D
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

;:196 Jaki tłum :shock: No ale chyba jeszcze się zmieszczę :lol: O nawet mi się rymnęło :uszy Goraco dziś strasznie a do działki "jeziornej" daleko. M mówił,że woda jeszcze zimna ale widział też ludzi co się kąpali :shock: Lipnickiej nie było 8-)
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Dzień dobry :D u mnie jest strasznie gorąco i duszno, normalnie nie ma czym oddychać
aguniada nie wysłałam wczoraj zdjęć, wczoraj bardzo późno wróciłam do domu i nie dałam rady
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

U mnie tez taka patelnia że z córcią szybciutko przyszłyśmy do domu ;:3 mogłoby wreszcie popadać bo jest tragedia ;:223
x-ag-a
---

Post »

u nas też gorąco, chociaż ja niestety tego nie odczuwam siedząc w klimie... byleby do 16ej!
Gawroniu, Lipnicka przestraszyła się tłumu nudystów na kładce? :D
Małgoliniu, wyślesz jak będziesz mogła, spokojnie :)
Bożenko, trochę się niebo chmurzy - jest szansa na wieczorny deszcz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”