Jak się spisują schody na mokro i mroźnie? Ja wczoraj wysiadając z samochodu na parkingu zrobiłam prawie szpagat

Ja, co prawda, tarasu nie mam, ale wcale nie jest mi łatwiejMargo2 pisze:Nie mogę sie doczekać tych wieczorów spędzonych na tarasie, tego grzebania w ziemi. Bardzo mi teraz ciężko, że po ciężkim dniu nie mam gdzie się odstresować.
Kalinki często powtarzają kwitnienie jesienią w listopadzie, może Twoja postanowiła od powtórki zacząć? Mam podobną sytuację, bo u mnie kalina dostała pączków jakieś 3 tygodnie temu, miałam dylemat, co w takiej sytuacji robić, ale pan w szkółce, gdzie kupiłam powiedział - normalne. Tylko podobno szczepione są wrażliwsze, ale myślę, że nie ma co jej rozhartowywać ściółkami czy włókniną, jak dostała kwiatów, znaczy, że zdrowo i prawidłowo rośnie, nie? Zresztą, jak to - okrywać krzew kwitnący w niskich temperaturach? Jakoś bez sensu.Margo2 pisze:Witaj Grzesiu![]()
Kalinę sadziłam wiosną, ale ona jest szczepiona na pniu. Dlatego boje sie że przemarznie.
Nie wiem, czy to, że już ma zawiązki kwiatowe to normalna sprawa, czy to efekt ciepłej jesieni?