Nutkowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nutkowy ogród

Post »

Dlatego włąśnie zakupiłam na wszelki wypadek nasionka. Po raz pierwszy widziałam u siebie. Teraz z nowu nie widzę lobelii. A może mi na wzrok padło?
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zostawiam ślad, że byłam ale czeka mnie sporo zwiedzania. Uwielbiam zwierzaki dlatego chwalę Psiaka :tan
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie cudne szczeniaczki, przytuliłabym chętnie ;:167
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosia, ja też tak mam, jak znajdę coś czego dawno nie było w sklepie, to z kolei nie widzę tego co zawsze było ;) Co poradzisz :D Ja na przykład szukałam wszędzie szałwii wieloletniej...i zonk...
Moniko, witam serdecznie :wit i zapraszam do zwiedzania :) Niedługo przybędzie druga rabatka różana, to będzie jeszcze więcej :tan Małe piesie nie moje niestety, mój ogr już ma 4 lata, a właściwie ogrzyca :D
Aniu, cudne, oj cudne... kiedy moja Nuta taka była... :lol: Ja niechętnie opuszczałam kojec pełen małych sierściuszków...ehhhh kochane łobuziaki :D

U mnie dzisiaj, jak i u większości pewnie ogrodników i ogrodniczek pracowity dzień :) Poprzycinałam krzewy ozdobne, powycinałam sucholce na rabatkach, ostrzygłam trawy... no i od wczoraj zabrałam się za wysiewy ;) :D
Pięknie świeci słonko i gdyby nie ten chłodny wiatr, to było by cudnie. Jednak cóż to za przeszkoda, jak w ogrodzie tyle pracy. W dodatku to słonko wreszcie dodało mi trochę "powera" ;) Teraz korzystając z przerwy, lecę z aparatem trochę pocykać fotek :heja
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niestety masz rację Małgosiu ja też w kurtce ,sobie pracowałam w ogródku . Teraz to szybko idzie złapać wirusa, więc lepiej sie na razie za bardzo nie rozbierac . Chciałam wsadzić dymkę ,ale jeszcze sie wstrzymam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jadziu, ja co prawda nie w kurtce, ale w bluzie z kapturem i z szalikiem na szyi ;) Powycinałam jeszcze starą smagliczkę, trochę pograbiłam i koniec na dzisiaj :) Sprawdzałam pod okryciami moje małe cisy, żurawkę i inne sadzoneczki ... i żyją :) Zobaczymy czy podrosną, gdy je słonko przygrzeje, bo chyba nie dostały za bardzo w kość skoro są zielone :)

A to moje pierwsze "szklarenki" :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Jakie pomysłowe szklarenki ;:138
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Małgosiu..zazdroszczę że już możesz coś na ogródku pogrzebać. Gdybym miała na miejscu nawet zimno nie było by mi straszne..zawsze można się na cebulkę ubrać i do pracy. :;230 . Szklarenka bardzo fajna... ;:224 . Powodzenia w uprawie ziół. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajne szklarenki . Ja zrobiłam z pociętych na pół butelek po 2 l Coca- coli . Tak samo na rabatkach zastosuję te mini szklarenki . Będe miała pewne ,że wentylacja jest dobra i nic mi nasionek nie wygrzebie z ziemi .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu, wczoraj po długich debatach nasz sunia dostała imię Nutka. :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Małgosiu.
Bardzo fajne są te mini szklarenki.Ja także wykorzystuję wszelkie opakowania po ciastach i jogurtach i mój M się śmieję że będziemy mieć kolorowy parapet.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu widzę że zasiewy dobrze się mają, ;:138 a mnie się w tym roku niczego nie chce. :oops:
Iga ale podobno pozbyliście się psa, idę do Ciebie to sprawdzić. ;:65
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Diamenciku, "sałatkowe szklarenki" idealnie się sprawdzają ;)
Zeniu, od 3 dni już, codziennie coś grzebiemy na dworze. Właściwie najwięcej było grabienia, ponieważ na grzebanie w ziemi za wcześnie bo większość jeszcze zamarznięta.
Jadziu, trzeba sobie jakoś radzić z tymi wysiewami ;) Takie szklarenki "samoróbki" są najlepsze.
Iga, zaraz pobiegnę do Ciebie zobaczyć co to za suńka ;:138 Bo imię bardzo ładne wybraliście :lol:
Magnolio, ja też zawsze kombinuje z opakowaniami...gdybym miała kupować szklarenkę na każdy wysiew który mi do głowy przyszedł, to bym zbankrutowała :lol:
Majeczko, dobrze, dobrze...lwia paszcza już wyłazi :heja A co do "niechcenia", to tez często miewam ten stan...ale szybko mi przechodzi :lol:

Za sprawą dzisiejszej sesji, wykonanej na dowód przeprowadzonych prac porządkowych, pokaże co się dzieje obecnie we wszystkich kątach Nutkowego ogrodu :)
A więc zaczynamy zwiedzanie...
Od lewej strony mamy rabatkę jałowcową, a dalej przyszła różankę, no i obecny rozsadnik...
Obrazek
Idąc pod pergolą (której jeszcze nie ma ;) ) wchodzimy na ogródek ozdobny przed domem.
Obrazek
Obrazek
Idziemy prosto, i dochodzimy do przyszłego leśnego zaułka...
Obrazek
Skręcamy w prawo...mijamy modrzew, jałowca oraz wierzbę mandżurska i dochodzimy do ogrodzenia dzielącego ogród na część ozdobną i część użytkową...
Obrazek
Z uwagi na to, że nadal nie ma tam furtki... musimy zawrócić ;:224 :;230
Obrazek
Wychodzimy na podjazd i naprzeciwko powstającej rabatki różanej widzimy niewykończona jeszcze rabatę przy wjeździe oraz pierwszą różankę.
Obrazek
Idziemy pod wiatą i jesteśmy na ogródku za domem...po lewej, wciąż niewykończony taras, czekający na drewniana zabudowę...w wersji "zimowej" nie ma co na nim pokazywać...
Obrazek
Skręcamy w lewo, mijamy palenisko i mojego M. przekładającego palące się liście i pozbierane z trawnika gałęzie brzózek...
Obrazek
Idziemy prosto i docieramy do bajorka :lol:
Obrazek
Nad bajorkiem grasuje nasz kochany ogr :lol: I domaga się tym swojej dziennej dawki zabawy...
Obrazek
Na koniec przechadzki...parę widoczków...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Uffff...aż się zmęczyłam...a Wy? :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu samym chodzeniem i zwiedzanie to nie bo mam podobne przestrzenie do przejścia. :;230
Nucia jak zawsze ;:167
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Gosia w prawo w lewo i na drzewo :;230 Najbardziej spodobała mi się pergola, też o takiej marzę już 3 rok :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”