IZO-tamaryszku dziękuje za życzenia .powiem ci że nie do końca jestem przekonana do widoku tej skarpy.chciałam wypełnić przestrzenie między jałowcami plamami żółci (tawuły japońskie)i czerwonego (berberysy) a wyszło jak zwykle ,za dużo gatunków .ponoć to choroba forum
KRYSIU-christin pomysł szamba już sprzedany .poszedł dalej .no cóż potrzeba matka wynalazków.z wierzbą muszę coś zaradzić bo mnie

.myślę że pożyczę ten pomysł z dwoma palikami .w zeszłym roku też w październiku ,śnieg złamał wszystkie gałęzie ......i wyszło jej to na dobre.co roku przycinam ją do zera czyli 10 centymetrowa kulka
EWUSIU u Alinki trawki dosyć .kliknij na wiosnę i się przypomnij. z żurawkami trochę gorzej ale mam parę sztuk i teraz sama rozmnażam ,bo uważam że są za drogie jak na taką roślinkę .myślę że wynika to z mody i dużego popytu na rynku.nie są przecież trudne do rozmnażania i uprawy więc zostaje tylko moda
NELU tak koński ogon kwitnie najpóźniej ,za to w zinie pięknie się prezentuje .choć jest z nią kłopot ,bo potem straszliwie śmieci .jednak ma to też dobre strony bo rozsiewa się tym samym gdzie popadnie. zastanawiam się nad twoim pomysłem z komponowaniem ogona z różami ,może być to bardzo ciekawe .przypomnij się na wiosnę to dostaniesz trawkę ......jak się spotkamy na twoich regionalnych targach .......wybieram się
ROMKUwitaj u mnie.na tym forum to coraz więcej roślinek robi karierę dodałabym jeszcze róże
hortensje ,tulipany i Bóg wie co jeszcze.....a twoje hosty .....czy nie.wszystko zależy od sezonu
RENIUwitaj u mnie.jak tam na polu walki(ogrodzie)
DALUj dzisiaj ogarnęła mnie nostalgia jesienna,mija powoli złota polska jesień.w czwartek spadł pierwszy śnieg ,na szczęście nie był tak gwałtowny jak w tamtym roku.liście pięknie szeleszczą pod nogami i przypominają że trzeba pomyśleć o budkach dla ptaków .....nie mam kompletnie na razie pomysłu