Ogród u stóp klasztoru

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p
Od: 26 sty 2010, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród u stóp klasztoru

Post »

ALINKO Gratuluje złotka ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam podpórkę przymocowaną do pnia wierzby na razie na stałe.Poczekam jeszcze trochę aż będzie grubsza.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alinko też przyłączę sie do gratulacji ;:63
Co do wierzby to mamy podobny problem ale mąż 2 lata temu wbił po 2 stronach porządne kołki i z obu stron przywiązał. Dzięki temu trzyma pion bo kiedyś po wichurze przeżyłam stres - prawie leżała.
Jest jeszcze jeden problem z utrzymaniem jej kształtu bo od strony słońca gęściej sie rozkrzewia i lepiej rośnie wiec od czasu do czasu muszę naginać i przywiązywać niektóre aby wyglądało jak trzeba.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Krysiuwłaśnie ,wierzba ma te tendencje .rośnie bardzo zależnie od warunków,wbije te paliki z dwóch stron i będę cierpliwa ;:170
Małgosiu tak właśnie zrobię

Ewusiu niteczko witaj kochanie .oj długo cie nie było,dziękuje
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

Piękna rabata a te końskie ogony są po prostu piękne ;:180 Coraz więcej mam chciejstw ;:65 najpierw zurawki a teraz trawy gdzie ja to wszystko wsadze :?:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alinko trawka koński ogon ,kwitnie tymi wiechami białymi teraz dopiero... :?: Myślałam o tej trawie do kompozycji z różami,ale obecnie to już niewiele ich kwitnie...
Zapomniałabym ...pogratulować złotka... ;:196
A do wierzby najlepszy palik z przeciwnej strony niż się odchyla... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alionuszka pisze: A do wierzby najlepszy palik z przeciwnej strony niż się odchyla... :D
U nas jeden nie zdał egzaminu bo wierzba rośnie na otwartej przestrzeni prawie jako soliter bo pod spodem rosną 2 malutkie identyczne wierzby ale w kształcie normalnych krzewów.
Pilnuje wysokości i trzymam nisko - maja być tylko niewielkim towarzystwem więc wierzba na pniu oparcia nie ma a wiatry wieją z rożnych stron stąd 2 paliki.
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Alino, śliczne trawy. Razem z żurawkami robią teraz chyba największą karierę na forum.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratuluję złotka ;:196

pozdrawiam ;:3
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja gratuluję złotej karty !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam wszystkich i dziękuję za odwiedziny i życzenia.szybko leci czas .już jesień ,z przymrozkami , wiatrem i szeleszczącymi liśćmi
dzień coraz krótszy i ogrodowe wieczorne pogaduchy stały się tylko miłym wspomnieniem.
tylko kwiaty zatrzymują nastrój i ciepło

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
x-d-a

Post »

Alinko, też mam w wazonie rozchodniki :D A w trakcie suszenia jest miechunka i kule hortensji. Niebawem powstanie z nich suchy bukiet, który będzie mi przypominał piękne letnie dni w ogrodzie ;:108
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZO-tamaryszku dziękuje za życzenia .powiem ci że nie do końca jestem przekonana do widoku tej skarpy.chciałam wypełnić przestrzenie między jałowcami plamami żółci (tawuły japońskie)i czerwonego (berberysy) a wyszło jak zwykle ,za dużo gatunków .ponoć to choroba forum

KRYSIU-christin pomysł szamba już sprzedany .poszedł dalej .no cóż potrzeba matka wynalazków.z wierzbą muszę coś zaradzić bo mnie ;:224 .myślę że pożyczę ten pomysł z dwoma palikami .w zeszłym roku też w październiku ,śnieg złamał wszystkie gałęzie ......i wyszło jej to na dobre.co roku przycinam ją do zera czyli 10 centymetrowa kulka

EWUSIU u Alinki trawki dosyć .kliknij na wiosnę i się przypomnij. z żurawkami trochę gorzej ale mam parę sztuk i teraz sama rozmnażam ,bo uważam że są za drogie jak na taką roślinkę .myślę że wynika to z mody i dużego popytu na rynku.nie są przecież trudne do rozmnażania i uprawy więc zostaje tylko moda

NELU tak koński ogon kwitnie najpóźniej ,za to w zinie pięknie się prezentuje .choć jest z nią kłopot ,bo potem straszliwie śmieci .jednak ma to też dobre strony bo rozsiewa się tym samym gdzie popadnie. zastanawiam się nad twoim pomysłem z komponowaniem ogona z różami ,może być to bardzo ciekawe .przypomnij się na wiosnę to dostaniesz trawkę ......jak się spotkamy na twoich regionalnych targach .......wybieram się :tan
ROMKUwitaj u mnie.na tym forum to coraz więcej roślinek robi karierę dodałabym jeszcze róże
hortensje ,tulipany i Bóg wie co jeszcze.....a twoje hosty .....czy nie.wszystko zależy od sezonu

RENIUwitaj u mnie.jak tam na polu walki(ogrodzie)
DALUj dzisiaj ogarnęła mnie nostalgia jesienna,mija powoli złota polska jesień.w czwartek spadł pierwszy śnieg ,na szczęście nie był tak gwałtowny jak w tamtym roku.liście pięknie szeleszczą pod nogami i przypominają że trzeba pomyśleć o budkach dla ptaków .....nie mam kompletnie na razie pomysłu
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czy ma ktoś fajny przepis na pigwóweczkę

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

Alinko Na wiosnę na pewno się przypomnę a z pigwy możesz zrobic nalewkę przepis mogę ;:136 Ci podac albo soczek do herbaty .Ja miałam krzaka pigwy i wyrzuciłam bardzo mało miał owoców
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”