Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ankowo

Post »

A dlaczemu te kury nie maja zielonych nóżek? :;230 oszukaństwo jakieś...
Aneczko... podziwiam Cię z całego serca i zazdroszczę zaparcia (bez skojarzeń tylko....) w tworzeniu krakowskiej zagródki. Pięknie u Ciebie ;:138
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Michale - te warzywa to moja wielka radość :D

Aniu - nie ma zielononóżek :(
Te kurki wozili i sprzedawali z samochodu na placach okolicznych- wzięliśmy i będziemy chować, dbać i cieszyć się z takich jakie są.
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

No nie ! i kury masz, i warzywa i ptactwo ;:138 ale super! coraz lepiej :D ja miałem kury, kaczki i króliki :D nawóz jak znalazł jeszcze na piaszczystą glebę :D moje zawsze uwielbiały nać z marchwi, a do tego resztki z jedzenia, ziemniaki, namoczona bułka, skorupki jajek, nic się nie zmarnowało :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianie- kilka lat temu mieliśmy króliki, ale były problemy z utrzymaniem, bo wrażliwe na choroby. Teraz mogę powiedzieć że mój ogród stał się małym gospodarstwem, z dość zamkniętym obiegiem składników :D
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

I prawidłowo ;:108 ja próbuję tak samo zagospodarować ogród, stworzyć taki prywatny "folwark" :lol:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To super, Adrianie, będziemy mogli porównać rezultaty :D . Mam nadzieję że ziemia podkarmiana wzbogaconym kompostem będzie poprawiać strukturę z roku na rok i z czasem łatwiej mi będzie zasiedlać nowe gatunki roślin.
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Aniu uśmiechnęłam się do tych jajek na grzędach. Przepraszam, bo wiem że to nie jest śmieszne z praktycznego punktu widzenia bo one mogą sie te rozbite jajka nauczyć jeść, a to będzie katastrofa. Ale przypomniała mi się taka gra na pierwszych gameboyach, jak byłam mała to grałam, to chyba taki wilk łapał w kapelusz jajka co z kurnika wyskakiwały :lol:
Może na razie taki dyżur będziecie musieli wydelegować :D łapać jaja w kapelusz :wink: Oczywiście póki się nauczą gdzie lepiej i wygodniej znosi sie jaja.
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiula z wyspy pisze:Ale przypomniała mi się taka gra na pierwszych gameboyach, jak byłam mała to grałam, to chyba taki wilk łapał w kapelusz jajka co z kurnika wyskakiwały :lol:

Też w to grałam :;230

Anuś, kurki :shock:
Fantastycznie, piszesz o nich z takim entuzjazmem :D , że aż sama bym się wzięła za taką hodowlę :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu i Aniu - oj widzę że mamy wspólne wspomnienia- ja też w to grałam, pamiętam doskonale te dźwięki jak się jajko złapało :D
Liczę na to że te kury się nauczą stosownej etykiety w kurniku :) A jutro dostanę słomę i im wyścielę pod grzędą, będzie mniejsze ryzyko że coś się stłucze.

Pogoda na razie jako taka- niebo ciemnieje ale może coś zdążę zrobić. Potem wracam z relacją :wit
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Aniu jak tak kurki Twoje sprawują się ? jajka już " panci " uniosły w nowym domku ?
Gdybyś mieszkała bliżej to bym kogutka do towarzystwa kurkom podrzucił.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adamie - kurki spisały się na medal- 10/10 ! Czyli każda zniosła jajko :D Jedno po 16 to jeszcze ciepłe wybrałam. A i nawet zaczęły siadać w gnieździe- szybko łapią o co chodzi. Jednak instynkt mają trwale zapisany. Ja też żałuję że mieszkam daleko od Ciebie- bo i na szkolenie bym poszła, no i ten kogucik :lol:

Posadziłam dwie jagody kamczackie - teraz będą już 4 sztuki. Znikają moje sałaty- apetyt ślimaków jest wielki :evil:
Troszkę poplewiłam i już wieczór się zrobił- musiałam uciekać bo komary chciały mnie pożreć żywcem.
Potem wrzucę jakieś zdjęcie, a teraz łapię chwilę relaksu ;:40
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Dobrze słyszeć że zaczęły na gniazdach siadać. Będzie łatwiej :wink: Nie wiem czy wiesz że trzeba wszystkie rozbite jajka sprzątać porządnie i skorupki to najlepiej na chwilę do mikroweli włożyć żeby smak surowego jajka na nich nie zostawał, bo jak zasmakują to zaczną ci jeść te zniesione.
Jagódki kuszą. Może w przyszłym roku ;:224 A pójdą takie w donicy? Bo łatwiej by było kwaśną ziemię tam utrzymać, muszę postudiować ;:132

Aniu wyobrażam sobie że masz super dojścia do ogrodniczych dobrodziejstw z racji miejsca pracy, ale na wypadek gdyby się te ślimory za bardzo rozgalopowały to tu jest link do strony z wicieniami(tak je chyba nazwałaś?) - nematodami :uszy
http://www.nemaslug-slug-killer.co.uk/b ... es-uk.html
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ależ Twój wątek galopuje. parę dni mnie nie było, tu już nie o oczku tylko o kurkach rozprawa.
Wszystko co swoje to lepsze. Nawet takie jajko od swojej kurki inaczej smakuje niż ze sklepu.
Podziwiam Cię. I kury, i warzywniak, i ogród. Masz siły niespożyte kobieto.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu- słyszałam że czasem kury rozdziobują jajka, więc będę uważać.
Jagoda kamczacka nie wymaga ziemi kwaśnej - nie trzeba specjalnego podłoża, urośnie byle gdzie. Pewnie Twoje jagody to borówki- to zdecydowanie na torfie lubią rosnąć.
Nemaslug z nicieniami jest poza moim zasięgiem- cena wysoka, opakowanie na 40m kwadratowych. A u mnie prawie 19 arów było by do aplikacji. Pozostaje wiaderko i zbiór ręczny- bo piwo im nie smakuje , a granulatów choć jest w bród, nie chcę stosować.

Gosiu- dziękuję Ci :D Niestety mam wrażenie że mi się baterie wyczerpują... Wszystko coraz wolniej robię i z większymi oporami.

Dzisiejsze jagody od ogrodnika po lewej, stara po prawej z tylu, a ta malizna z przodu to Atut z castoramy.

Obrazek

Oto co zastałam w foliaku. Super miejsce na drzemkę, co gorsza nie chciał wyjść.

Obrazek
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Ciepło mu to po co ma wychodzić,oj ja dzisiaj zmarzłam na działce,że do teraz mnie trzepie brrrrry :evil: ale troszku za to porobiłam :roll: Aniu ta najstarsza jagódka ile sobie wiosenek liczy ciekawi mnie jak to objętościowo będzie wyglądać.
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”