U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Witaj Przemek :wit
O Matko ,ale ty masz powierzchnię do zagospodarowania .
Ile hektarów ma Twój ogród :wink:
Ja na swój narzekam ,że duży ,ale Twój jest chyba znacznie większy od mojego :roll:
Oglądałam Twoja hortensję bukietową i myślę ,że jest to Silver Dollar .
Ona tak póżno zaczyna kwitnąć i nie przebarwia się na wściekły róż :lol:
Zastanawiam się jak mogło dojść do takiej pomyłki ,że Ci ja sprzedali za Great Star .
Ja kupiłam u Szmitów sporo hortensji i odmiany się zgadzają .
Może ktoś przestawił ,przy oglądaniu i dlatego tak wyszło :roll:
Musimy się jeszcze kiedyś spotkać u Szmitów :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku z 5 arów podeślij mnie .

Bożenko w przyszłym roku musimy powtórzyć wyjazd , oby Ani pasowało .

teraz to po zakupach i Szmitta wpadniemy podziwiać ogród Przemka ;:138

Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Geniu na zdjeciach robionych aparatem a nie telefonem, jakoś wychodzi ładniej niż jest w rzeczywistości . Jeszcze jest dużo czasu aby przekonać Anię do przyjazdu :D Zapraszam.

Paweł to sarny, łosia to ja tylko w zoo widziałem :wink: , aż się dopytałem i faktycznie za Ciechanowem są łosie , dochodzi do wypadków z ich udziałem , u mnie typowo rolnicza okolica brak lasów i łosi też nie ma :roll: dowiedziałem się jeszcze, że są borsuki i to nawet u mnie na polu, chociaż nigdy jeszcze ich nie widziałem :roll:

Jola moja jodełka była szczepiona i szyszkuje aż za bardzo :wink: wiosną obrywam dużo tych szyszeczek . A procerkę też bardzo lubię.

Izo bardzo dziękuję :D . Grzesiu to perfekcjonista gdzie mnie do niego, u mnie perz, pokrzywy :roll: Prawie wszystkie kamienie przyniosłem do ogrodu w tym roku i ogród bardzo sie zmienił, zrobił się bardziej formalny, powstały rabatki dróżki :) . Jednak nie do końca jestem zadowolony z tych kamiennych obwódek może należało je ułożyć na małej podsypce z piasku z cementem, bardziej by się trzymały w lini, bo tak to łatwo sie poruszają, przerastają i wyglada to byle jak :roll:

Bożenko Twój ogród jest większy od mojego :) hektary to przenicy a nie ogrodu :wink:. A hortensja zawiodła mnie trochę :? .
Te hortensje były wszystkie z kartką i wygladały jednakowo, już nie wiem czemu tak wyszło, czyżby złe oznaczenie całej partii. Mam nadzieję że się spotkamy nie tylko w szkółce ale i u mnie :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nieprzypadkowo pytałem o te łosie, bo kiedyś jadąc do Pęchcina, na odcinku z Mławy do Ciechanowa spotkałem na drodze takie osobniki :shock: Byłem tak zapatrzony, że jak przyszło mi na myśl, żeby wyciągnąć aparat, to te spłoszyły się i uciekły :wink:
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Fajne nawet te żurawki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku na 9 zdjęciu taka karbowana ,wiesz jak się nazywa.Podoba mi się.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Na 9 fotce to Sashai .
Piękne żurawki . :P ;:138
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Przemku nawet nie wiedziałam że zgromadziłeś tyle żurawek co jedna to ładniejsza .

Genia
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

przemekg pisze:Aniu ten "świerk" to Jodła szlachetna- Abies procera "Glauca" :) a ta z szyszkami to Abies koreana "Silberlocke" ona wiosną zawsze cała w szyszkach i tak zawsze obrywam więcej jak połowę takich tycich szyszeczek, bo same szyszki by były. Goście z podwórka fajni :D ale ci z pszenicy :roll: - lepiej niech idą do sąsiada :;230
No to zaliczyłam wpadkę :roll: :oops: U nas goście też liczni, łosia też miałam okazję raz gościć. :D Moja koreanka w tamtym roku miała szyszki, w tym ani jednej :? Piękna kolekcja żurawek ;:224
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Przemku :wit Piękna, jesienna gra kolorów. A ta pszenica to Twoja? Bo w takim razie to ci goście mogą szkody narobić :wink: Zgromadziłeś ciekawą kolekcję żurawek. Zdaje się, że mieszkamy niedaleko siebie - ja też całkiem blisko Ciechanowa :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Dzięki Igor :D odnosnie żurawek to mam takie same założenia jak Ty, to pierwszy rok gdy mam żurawki i jak dobrze przetrawają zimę to liczba odmian w mojej kolekcji znacznie sie powiększy, już nawet mam listę przygotowaną :wink:

Alu Jola na szczęście pomogła :P to zapewnw Sashai, ja mam je pierwszy rok, mam listę odmian ale która jest która to sie pogubiłem.

Jola dziękuję za odwiedziny i pomoc w identyfikacji :)

Geniu na próbę kupiłem wiosna u Igi 12 odmian i ładnie rosną :P oby i po zimie było też 12 to postaram sie o następne :wink:

Aniu to żadna wpadka :) cieszę się że podobają Ci się żurawki ja poznałem je w tym roku na forum i mnie zachwyciły :P

Dziś pogoda jakaś nijaka :roll: nawet zdjęć nie chciało się robić , te to tak przez okno :wink: to juz chyba ostatnie kolorowe liście tej jesieni
Obrazek

Obrazek

;:3
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku żurawki u mnie przezimowały bez problemu więc u Ciebie na pewno też tak będzie , ja też jeszcze zamierzam dokupić jeszcze kilka.

A zdjęcia z ogrodu znowu piękne .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Jolu ,Przemku dziękuję.Ta żurawka wiosną na pewno będzie w moim ogrodzie. :lol: No...raczej inny egzemplarz.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Przez okno, czy nie zdjęcia wyszły pięknie :uszy Bardzo kolorowo jeszcze w Twoim ogrodzie ;:136
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Żurawki żurawkami, ale te zdjęcia przez szybę zupełnie wyjątkowe. Ilość kolorów niesamowita i widać od razu trochę łagodniejszy klimat, niż u nas. Niezły busz ci rośnie :lol: Na tym drugim zdjęciu świetnie widać jak piękne potrafią być świerki (chodzi mi o te w tle). Małe egzemplarze są łądne, ale takie wielkie, majestatyczne - echh, kiedy ja doczekam się takich :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”