Ogród Idy 74 cz.3
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Idy 74 cz.3
Ido, nieźle zapowiadają się plony pomidorów ale chyba dużo roboty przy nich. 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to zapowiadają się pomidorki pod różnymi postaciami (przecierki, leczo, sosiki, zupki,itd..) chyba przez okrągły rok. Iduś musisz poprosić kogoś o pomoc przy przetworach pomidorowych ( i agrestowych), bo sama się wykończysz.
Relacja niezwykle ciekawa
Relacja niezwykle ciekawa

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iduś mam nadzieję, że ze zdrówkiem wszystko w porządku.
Miałaś już okazję wypróbować system nawadniający ?
U mnie znów od wczoraj leje.
Zdrówka życzę.
Miałaś już okazję wypróbować system nawadniający ?
U mnie znów od wczoraj leje.
Zdrówka życzę.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Najpierw to napiszę....rzucam palenie ...nie palę od 5 dni
m też ...i wyobrażcie co się dzieje u nas w domu ...
Trzymajcie kciuki za nas ...tak na serio .W ciągu dwóch ostatnich miesięcy doszłam do 2 paczek ...czyli 40 papierosów dziennie .Toż to szok
Czy wytrwam ...
W pracy nawieszałam karteczek na ścianach z napisem dasz radę nawet w wc .Jak mam kryzys to dzwonię do siostry żeby mi gadała jaka jestem silna i w ogóle ....Czasami dzwonię co pół godziny ,ale ona na zwolnieniu jest ,bo zaraz ciotką zostanę ...więc jej nie przeszkadzam .
...to tak nie ogrodowo
Sezon się zaczął truskawkowy ...na razie zbieramy na bazar ,a od czwartku na skup .Cena na razie przyzwoita ,ale czy ludzie dopiszą
To nasz coroczny problem .Pogoda oczywiście też jest baaaardzo ważna .Na razie w ogóle nie pada
u nas ,tylko nocki zimne .
Pomidory trzeszczą i rosną .Paski w niektórych już się pokazują
Te zalane potraciły w 80% kwiatki w pierwszych gronach ,ale kolejne zawiązują w miare .Zarazy na razie nijakiej nie posiadam ...,ale wiem że muszę być czujna ...,bo wróg czyha u bram .Papryka ...ha ,ha porażka totalna
Zapomniałam obciąć kukurydzę w tym roku
ciekawam iloma owocami mi się za to odwdzięczy ...
Bazylia czarna,a może czerwona i zielona ,aż błaga o przepikowanie ...,a niech błaga ...nie mam czasu ...
Wkurzają mnie dalej ogórki
Dostaję na ich widok .....ry ,bo w ogóle nie rosną ...owszem wylazły z ziemi ...i tyle ...siedzą i czekają ,ale na co ...ja się pytam
Stwierdzam na dzień dzisiejszy ,że ogórków nie będzie ...
Obym się myliła ...,bo nie mam ani słoiczka z zeszłego roku .Cukinie nie powschodziły w 99%,bo jedna jakoś się przebiła ,ale też na coś czeka .W dołki z ziemią z kompostu zostały posiane dynie ,ale nie wzeszły ,bo koty myślały ,że to kuwety ...i wiadomo oddawały się czyszczeniem jelit .Dyń w tym roku nie będę miała
Pietruszka blada ,ledwo co żyje ,natomiast marchewka rośnie w siłę .Groszek ...może ,a kalarepka w liście poszła pewno przez jesienny obornik .Kicha w tym roku totalna ...kurcze .
Moje relacje Wam się podobają
Pewno przez to ,że namiętnie czytam Joannę Chmielewską ,a ona mnie inspiruje .Wydała nawet teraz miły memu sercu tytuł ,,Byczki w POMIDORACH ,,Co się uśmiałam
to moje .Zaraz wkleję zdjęcia i ciąg dalszy relacji ogrodowych i nie .....

Trzymajcie kciuki za nas ...tak na serio .W ciągu dwóch ostatnich miesięcy doszłam do 2 paczek ...czyli 40 papierosów dziennie .Toż to szok

...to tak nie ogrodowo
Sezon się zaczął truskawkowy ...na razie zbieramy na bazar ,a od czwartku na skup .Cena na razie przyzwoita ,ale czy ludzie dopiszą

Pomidory trzeszczą i rosną .Paski w niektórych już się pokazują

Zapomniałam obciąć kukurydzę w tym roku

Bazylia czarna,a może czerwona i zielona ,aż błaga o przepikowanie ...,a niech błaga ...nie mam czasu ...
Wkurzają mnie dalej ogórki

Obym się myliła ...,bo nie mam ani słoiczka z zeszłego roku .Cukinie nie powschodziły w 99%,bo jedna jakoś się przebiła ,ale też na coś czeka .W dołki z ziemią z kompostu zostały posiane dynie ,ale nie wzeszły ,bo koty myślały ,że to kuwety ...i wiadomo oddawały się czyszczeniem jelit .Dyń w tym roku nie będę miała

Pietruszka blada ,ledwo co żyje ,natomiast marchewka rośnie w siłę .Groszek ...może ,a kalarepka w liście poszła pewno przez jesienny obornik .Kicha w tym roku totalna ...kurcze .
Moje relacje Wam się podobają

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iduś trzymam kciuki i zapewniam, że da się 

- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Iduś, pewnie, że dacie radę
Wow , ale dałaś
Trzymam kciuki za Was
A warzywami się nie martw, co ma rosnąć, to urośnie, a kiepścizna przez pogodę jest u każdego w mniejszym, lub większym stopniu
Będzie dobrze,

Trzymam kciuki za Was

Będzie dobrze,

Obydwoje rzuciliście palenie
O matko, nie pozabijajcie się
A tak na poważnie, trzymam kciuki za Was mocniutko
Wyjdzie to Wam na zdrowy portfel i ciało 

A tak na poważnie, trzymam kciuki za Was mocniutko

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No nareszcie mądra decyzja.......i tak mi proszę trzymać.
Tylko bardzo proszę bez takich......
Najgorzej podobno pierwszy miesiąc a potem idzie z górki.....
Jak będziesz miała kryzys to policz ile miesięcznie oszczędzicie kasy........to dobry doping....
Doradzam wspólne
spacery i rozmowy - to podobno też pomaga.
Trzymam za was kciuki.
Tylko bardzo proszę bez takich......

Najgorzej podobno pierwszy miesiąc a potem idzie z górki.....
Jak będziesz miała kryzys to policz ile miesięcznie oszczędzicie kasy........to dobry doping....

Doradzam wspólne

Trzymam za was kciuki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Trzymam kciuki
Mądra decyzja- zaprocentuje w przyszłości na pewno
Tylko się nie pozabijacie z M

Ida jak chcesz to Ci wysle fajną książke... mi pomogła rzucić..fajki..
co Ci szkodzi przeczytać.. a może będzie Ci łatwiej???
no i gdzie te zdjęcia.. obiecała i co? poszła spać czy co?
co Ci szkodzi przeczytać.. a może będzie Ci łatwiej???
no i gdzie te zdjęcia.. obiecała i co? poszła spać czy co?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
O właśnie "Byczki w pomidorach" rzuciły mi sie w oko już w kilku księgarniach. Mówisz, że fajna?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
...oj dziewczyny nie skończyłam ,bo dostałam cynka ,że w rzeżni jest właśnie wołowinka i poleciałam po mięsko .Czy ja napisałam ....
..,a nie ,nie napisałam ,że m uraczył mnie świnką 200 kg tzn mięskiem .Za chwilę tzn po pracy czeka mnie rozebranie tej bestii i przygotowanie do wędzenia .Zrobię też swojską kiełbaskę ,bo jakoś mnie tak natchnęło i stąd ta wołowina .Szyneczki powędzę ,bo za chwilę nastąpi totalny brak czasu ,chociaż nie mamy go teraz wcale ,ale za chwilę ...to dopiero się zacznie .Truskawki ,a potem żniwa rzepakowe i zbożowe .
...dam radę ,dam radę ...powtarzam sobie to codziennie ...odnośnie palenia też .Zgryzam te słomki jak głupia .Dobrze ,że tik taki mają tylko dwie kalorie ,bo żre je namiętnie .Nawet nie myślałam ,że mamy ich ,aż tyle smaków
Paznokci u rąk nie mam ,a miałam takie ładne ,...odrosną .
Kombinuję jeszcze jak się wyrwać j na chwilkę do lasu ,bo kurki się ukazały ,a ja tak lubię karkówkę w sosie śmietanowo kurkowym
Najgorsze jest to ,że od wczoraj dni znowu ubywają o minutę ,ale jednak ...
I uświadomiłam sobie ,że za chwilę to i słoiki trzeba na zimę szykować ...o ile coś urośnie ...
Zdjęcia będą ,będą ...
BYCZKI W POMIDORACH Joanny Chmielewskiej polecam -ubaw po pachy
Liska na książkę to może ja bym się pisała jednak ...
Resztę wieczorkiem ....jak dam radę
Odwiedzajcie mnie
,bo ja czasem po cichutku was podczytuję -i napawacie mnie otuchą 

...dam radę ,dam radę ...powtarzam sobie to codziennie ...odnośnie palenia też .Zgryzam te słomki jak głupia .Dobrze ,że tik taki mają tylko dwie kalorie ,bo żre je namiętnie .Nawet nie myślałam ,że mamy ich ,aż tyle smaków

Kombinuję jeszcze jak się wyrwać j na chwilkę do lasu ,bo kurki się ukazały ,a ja tak lubię karkówkę w sosie śmietanowo kurkowym

Najgorsze jest to ,że od wczoraj dni znowu ubywają o minutę ,ale jednak ...
I uświadomiłam sobie ,że za chwilę to i słoiki trzeba na zimę szykować ...o ile coś urośnie ...
Zdjęcia będą ,będą ...
BYCZKI W POMIDORACH Joanny Chmielewskiej polecam -ubaw po pachy

Liska na książkę to może ja bym się pisała jednak ...

Resztę wieczorkiem ....jak dam radę

Odwiedzajcie mnie

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Widzisz i na razie dajesz sobię radę bez papierosków. Dasz radę.... Dasz radę. Jesteś silna 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Iduś bądź dzielna w postanowieniu. Pomyśl sobie, że nadwyzka finansowa bedzie przeznaczona na nowe ogrodowe nabytki. Zawsze to jakiś bodziec oprócz tych ogólnie znanych.
Ale. ale , dziewczyno - zwolnij trochę : praca zawodowa, truskawki, pomidorki, masarstwo i jeszcze nie wiadomo co Ci wpadnie do głowy ...
Wyluzuj koniecznie .
Ale. ale , dziewczyno - zwolnij trochę : praca zawodowa, truskawki, pomidorki, masarstwo i jeszcze nie wiadomo co Ci wpadnie do głowy ...
Wyluzuj koniecznie .
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
Iduś
Jesteś na prawdę kobietą nie do zdarcia... kto jak to ale Ty papierochów nie rzucisz? Chyba żadna z nas nie ma tyle siły i zaparcia co Ty...więc ja jestem o Ciebie spokojna... a z warzywami to porażka chyba u każdego... choć ja o dziwo już cukinie mam sporawe... ale pietruszki niet, groszku tyż niet, ogórasy kiepskie, więc podobnie...