Ale ruch !
Aniu - zdjęcia będą, ale u mnie ciagle pada i wczoraj sadziłam w deszczu, juz nie miałam siły biegać z aparatem
Asiu - witam. Ciesze się, że ci się podoba. Ziemie pod azalie japońskie wymieniam prawie w całości. Tzn. Pod bryłę korzeniową w całości sypię ziemie do azali tylko samą wierzchnią warstwę mieszam troszkę z ta gliną. To dlatego, że wydaje mi się, że wtedy tak szybko ziemia nie wysycha. U mnie azalie niestety też niezbyt dobrze wyglądają. Masę liści wymarzło ale gałązki żywe na pewno się zazielenią. Czekam cierpliwie i staram się nie patrzeć w najgorsze miejsca
Grażynko - nic nie mam na PW
Ewo - ewamon cieszę się, że paczka dotarła. Daj mu gliniastej ziemi utrzymującej wilgoć lub posadź w mokrym miejscu. On uwielbia wodę. Mam nadzieję, że nie będziesz mnie przeklinać, że ci go posłałam.
Ewo - Igiełko - obetnij mu wszystkie brzydkie liście. Tam wychodzi cała masa nowych ,będzie ładnie wyglądał.
Małgosiu - na skalniaku raczej będą większe rośliny. Wczoraj posadziłam Tawułę trilobata i żylistka wysmukłego 'Nikko'. Na przodzie rabaty będą berberysy 'Bagatelle'. Między roślinami znajdzie się na pewno miejsce na mniejsze skalniaczki, zwłaszcza na przodzie rabatki.
Tajeczko - zdjęcia będą. Niech no tylko zrobi się troszkę pogody bo na razie tonę w błocie.
Soczewko - czekam na realizację. Będę podziwiać
Bożenko - witam. Chyba cie jeszcze nie gościłam więc bardzo mi miło.
Ewelinko - najcięższa robota na szczęście wykonana. Reszta to sama przyjemność. powojnik to 'Comtesse de Bouchaud' Bardzo obficie i bezproblemowo kwitnie. To chyba najstarsza roslina (prócz drzew) w moim ogrodzie. To już jego kolejne miejsce i utaj czuje się na pewno najlepiej. Wiele nic mu nie robię. Troszkę zasilam nawozem do powojników i tyle. Teraz obcięty, ale odbija ładnie. Może nie będzie w tym roku tak obficie kwitł, ale powinno być dobrze.