Ogród Marylii... cz.2
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Marylko-bardzo mi się podobaja Twoje chryzantemki-są chyba z tych niskich?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marylko cudownie jest w Twoim ogrodzie, fajnie, że go odnalazłam, gdyż wszystkie ogrody nie sposób ogarnąć, chyba, że zimą.
Jesienne krokusy pięknie Ci zakwitły, moje już chyba nie wyrosną.
Brzozy jakieś nietypowe w tym roku, nie tylko u Ciebie.
Gubią liście jeszcze zielone, a co roku tak pięknie się złociły.
Jesienne krokusy pięknie Ci zakwitły, moje już chyba nie wyrosną.
Brzozy jakieś nietypowe w tym roku, nie tylko u Ciebie.
Gubią liście jeszcze zielone, a co roku tak pięknie się złociły.

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
grazynarosa22 pisze:Marylko-bardzo mi się podobaja Twoje chryzantemki-są chyba z tych niskich?
A czy one już rozkwitły, czy raczej nie zdążą?
Jesienne barwy w Twoim ogrodzie

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Marynko trawy to mnie zachwycają,muszę wiosną jeszcze pomyśleć o innych odmianach i uzupełnić jedną z rabat...
Grażynko chryzantemy są z tych niskich ale też i późnych i chyba nie zdążą zakwitnąć,niestety,ale ponoć ma być jeszcze ocieplenie to może...
Tajko krokusy mam po raz pierwszy, przez brak słońca nie otworzyły się jeszcze,miały być w innym kolorze ale te też są ładne...masz racje nie jest się w stanie obejrzeć wszystkich prezentowanych tu na forum ogrodów a są pełne inspiracji i każdy inny...
Fabi to są aktualne zdjęcia,mam nadzieje ze chodź w części zakwitną,to jest odmiana z tych później kwitnących...
Grażynko chryzantemy są z tych niskich ale też i późnych i chyba nie zdążą zakwitnąć,niestety,ale ponoć ma być jeszcze ocieplenie to może...
Tajko krokusy mam po raz pierwszy, przez brak słońca nie otworzyły się jeszcze,miały być w innym kolorze ale te też są ładne...masz racje nie jest się w stanie obejrzeć wszystkich prezentowanych tu na forum ogrodów a są pełne inspiracji i każdy inny...
Fabi to są aktualne zdjęcia,mam nadzieje ze chodź w części zakwitną,to jest odmiana z tych później kwitnących...
Marylko z prawdziwą przyjemnością zawsze oglądam Twój ogród
trawki i wrzosy pięknie wyglądają :P

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Marylko przeleciałam jednym tchem przez twój ogródek.
Jest śliczny
Te brzozy cały czas mnie zachwycają i tak ładnie wyeksponowane trawy. Ja tez mam pociąg do trawek
ale z braku miejsca to wszystko mam zduszone i nie wygląda to za ładnie. Trawki wymagają przestrzeni, a ty ją masz. Super. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
- 1000p
Witam Anie...
Dzisiaj namęczyłam się z miskantusem,za bardzo mi się rozłaził i dostał eksmisje,nie wiedziałam ze to ch...... ma takie kłącza z metra kwadratowego cztery taczki kłączy,masakra,wybierałam i wybierałam,mam tylko nadzieje ze nie będzie wyrastał więcej...
Było miej więcej tak...

A teraz tak...myślę ze jak kamienie porosną mchem a trawki się rozkrzewią to będzie dobrze,teraz to jakoś tak sztucznie......

A to już inna część...

Dzisiaj namęczyłam się z miskantusem,za bardzo mi się rozłaził i dostał eksmisje,nie wiedziałam ze to ch...... ma takie kłącza z metra kwadratowego cztery taczki kłączy,masakra,wybierałam i wybierałam,mam tylko nadzieje ze nie będzie wyrastał więcej...

Było miej więcej tak...

A teraz tak...myślę ze jak kamienie porosną mchem a trawki się rozkrzewią to będzie dobrze,teraz to jakoś tak sztucznie......

A to już inna część...

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo bardzo ładny jest ten fragment ogrodu z oczkiem wodnym i kępami traw. Podobną sytuację miałem ze swoim miskantem który zaczoł się mocno rozrastać, po wypuszczeniu go na wolność w chwili obecnej porasta skraj lasu.
Pozdrawiam Zenek
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Pięknie...nie ma co ...ale oczka to zazdroszczę...
Trawska tak mają trzeba sadzić je w osłonach najlepiej stare wiadra bez dna
Pozdrawiam i biorę się za liście ..właśnie przestało padać u mnie i słonce się pokazuje...

Trawska tak mają trzeba sadzić je w osłonach najlepiej stare wiadra bez dna

Pozdrawiam i biorę się za liście ..właśnie przestało padać u mnie i słonce się pokazuje...

-
- 1000p
Witaj Zenku...dziękuje bardzo...skraj lasu to najbardziej odpowiednie miejsce dla niego,ja myślałam posadzić pod gospodarczym ale zrezygnowałam,te kłącza są okropne wszędzie wchodzą więc dałam sobie z nim spokój...
Reni u mnie wczoraj mocno wiało więc nie było sensu brać się za grabienie liści ,posadziłam tylko koleusy które się ukorzeniły...dzisiaj słoneczna pogoda,wiatr nadal wieje ale i tak jest przyjemniej niż wczoraj...

Reni u mnie wczoraj mocno wiało więc nie było sensu brać się za grabienie liści ,posadziłam tylko koleusy które się ukorzeniły...dzisiaj słoneczna pogoda,wiatr nadal wieje ale i tak jest przyjemniej niż wczoraj...

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Co to za kwiatki na pierwszych zdjęciach - rozumiem że na skalniaku ?
Pozdrawiam Fabiola.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Marylko witaj.
Skalniak śliczny, nawet jak się jeszcze trawki nie rozrosły, to jest pięknie.
Kamienie i żwirek dodają dużo urody roślinom.
Masz mostek przy oczku, u mnie mostek jest w innej części ogrodu, gdyż oczko malutkie, a mostek całkiem by go zasłonił.
U mnie tak spartyna szaleje, wiosną była ograniczona, ale to nic nie dało, trzeba będzie całkiem wykopać i posadzić w jakimś pojemniku, a korzenie ma grube i płożące. Miskanty u mnie wymarzają.
Skalniak śliczny, nawet jak się jeszcze trawki nie rozrosły, to jest pięknie.
Kamienie i żwirek dodają dużo urody roślinom.
Masz mostek przy oczku, u mnie mostek jest w innej części ogrodu, gdyż oczko malutkie, a mostek całkiem by go zasłonił.
U mnie tak spartyna szaleje, wiosną była ograniczona, ale to nic nie dało, trzeba będzie całkiem wykopać i posadzić w jakimś pojemniku, a korzenie ma grube i płożące. Miskanty u mnie wymarzają.

-
- 1000p
Witaj Fabi ... tak to rośliny skalniakowe,gęsiówka macedońska,kwitnie białymi drobnymi kwiatuszkami,mam jeszcze o listkach zielonych,można zastosować jako roślinki zadarniające...
Tajka ja swoją tez ograniczałam ale to nic nie dało,kłącza przedzierały się i wyrastały nawet kilka metrów dalej...
Mostek mam,to taki prowizoryczny w przyszłym roku trzeba o jakimś nowym pomyśleć i o ławeczce,pergoli...
Lubie kamień,żwirek w ogrodzie ale ciągle go mało u mnie,zwłaszcza kamienia,żwirek będzie tylko w okolicach oczka i na rabatach z trawami a i jeszcze jest na małych rabatkach z paulowniami,chyba ze z czasem coś mi wpadnie do głowy,mam jeszcze sporo miejsc z którymi trzeba coś zrobić...

Tajka ja swoją tez ograniczałam ale to nic nie dało,kłącza przedzierały się i wyrastały nawet kilka metrów dalej...
Mostek mam,to taki prowizoryczny w przyszłym roku trzeba o jakimś nowym pomyśleć i o ławeczce,pergoli...
Lubie kamień,żwirek w ogrodzie ale ciągle go mało u mnie,zwłaszcza kamienia,żwirek będzie tylko w okolicach oczka i na rabatach z trawami a i jeszcze jest na małych rabatkach z paulowniami,chyba ze z czasem coś mi wpadnie do głowy,mam jeszcze sporo miejsc z którymi trzeba coś zrobić...

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
śliczna ta gęsiówka. Bardzo ją lubię, ładne listeczki i ładnie też kwitnie
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Mnie ta gęsiówka padła): ...i nie wiem dlaczego...
Słoneczka życzę u mnie pięknie świeci...ale wiatr daje o sobie znać):
Słoneczka życzę u mnie pięknie świeci...ale wiatr daje o sobie znać):