Dziś jeszcze kilka zdjęć kompozycji kwiatowych z Keukenhof. Też wiosennych...
MALGOCHA ? miło mi ,że zaglądasz, Małgosiu !
ELSI ? Elu, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ogrodnika nie będzie. Sprowadzam tylko specjalistów do wiosennej obróbki trawnika. Wkopałam tych donic sporo, zobaczymy jak przyjdzie się uporać z robotą. Pocieszam się,że ich wykopywanie będzie już w okresie, kiedy większość prac w ogrodzie jest wykonana.
DODAD ? Dorotko, między innymi dlatego pomysł z donicami mi się spodobał ? też poniszczyłam sporo cebul, szukając ich w ziemi.
ABEILLE ? witaj, Wiesiu ! Pomysł ?z warkoczykami? zastosuję ! Też myślałam,że przywiozę pamiątkowe ?pięknotki? z podróży , ale się oszukałam. Z Keukenhof nie bardzo mogłam, byliśmy tam rowerami.
ATKA ? Beatko, tak , jak opisałaś, pasuje mi ten porządek z cebulami, dzięki wykorzystaniu donic. Cieszę się, że potwierdzasz, że to ułatwia sprawę ! No i ochrona cebul przed nornicami też ma znaczenie.
RIANE ? cześć Agato! Ja też nie miałam łanów cebulowych, ale chciałabym mieć, chociaż spore grupy. Ciekawa jestem Twojego ogrodowego bałaganu !
PRIAM ? witaj Przemku i cieszę się,że Ci się podobało
GORYCZKA ? będą zdjęcia, Krysiu, będą... Jeśli się trafią szachownice, zrobię im specjalną sesję fotograficzną !
IGA ? fajnie, że masz pozytywne doświadczenia z donicami, to znaczy ? że ja też nie będę żałować... Na szczęście mam miejsce na dojrzewalnię tulipanów w donicach.
VITA ? Wiktorio, tulipany mają tyle uroku...Na zdjęciu pojedynczy kwiat wygląda pięknie. Ale na rabacie jeden tulipan chyba wyglądałby na zagubiony...
Gleba u mnie to sam piach...bądź co bądź to las sosnowy. Tam gdzie cokolwiek sadzę, ładuję wory ziemi, torfu, kompostu... Z moich krótkich doświadczeń ogrodowych ? tulipany nieźle sobie radzą. Wkrótce zobaczymy, czy będę miała się czym pochwalić w tym roku...
Wiesz, cebule w Amsterdamie kupiła też koleżanka, z którą była ? jej też nie wyszły...
FELA ? witaj Felu ! Czekam na Twoją relację z wycieczki do ogrodu botanicznego
SZYSZUNIA ? Iwonko, u mnie też pełno jakichś podziemnych gryzoni. Szaleją bo widzę kopczyki i dziury...
KARINA ? dziękuję, Karino !
MK1112 ? witaj Małgosiu! Dziękuję za dobre słowo ! Mam nadzieję,że Biały Ogród w tym roku będzie ładny, mam tam dosadzić jeszcze sporo roślin. Nie chciałabym Was rozczarować ( i siebie, oczywiście)
MONIA ? dziękuję za wizytę, Moniko! U mnie już śnieg się rozpuszcza...ale pod północną ścianą zostało go sporo. W niedzielę zbierałam łopatą z większych hałd, może szybciej się rozpłynie. Udanej podróży !
Jutro relacja z wiosny w moim ogrodzie !