Mariolko
goździki brodate kupiłam jako gotowe sadzonki i cały czas się sam rozsiewa, nooo więc nie mam doświadczenia z wysiewek.
Wyczytałam w @ że: "Uprawiany jest przeważnie z nasion. Nasiona wysiewa się do inspektu od maja do czerwca, siewki wymagają pikowania gdy mają 3?4 liście. Do gruntu wysadza się pod koniec lipca lub z początkiem sierpnia. Wymaga słonecznych stanowisk i gliniasto-piaszczystych gleb o stałej wilgotności."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Go%C5%BAdzik_brodaty
Moje goździki brodate - żelazne dla Ciebie
Jak widać, ja ich wcale nie pikuje, bo nie lubię pikowania
Oczywiście sieweczki do paczuszki dodam
Grażynko 
po zeszłorocznych wysiewach, przeszło sto doniczek, to na długo mi taka zabawa przeszła.
A, jak sobie przypomnę pokój syna tonący w tych doniczkach, to dziękuję Bogu, że syn tego nie widział, bo chyba by takiego widoku nie przeżył
Izuniu 
gratuluję wiosny na parapecie
Ja, niestety nie mogę sobie na to pozwolić z powodu moich dwóch kotków.
Mam tylko kawałek parapetu za lodówką, na cztery doniczki. Teraz tam stoją trzy doniczki azalii Biedronkowych i jedna doniczka z ciemiernikiem z NOMI.
W marcu będę musiała eksmitować te doniczki w ogród, żeby zrobić miejsce na wiosenne domowe wysiewy
Dominiko 
a ja tak nie lubię przycinania

Moje krzaczki już sporo podrosły i będę musiała je strzyc
Aniu 
nie mam zielonego pojęcia na temat cięcia powojników
Muszę się wam pochwalić, że wczoraj do listy moich chciejstw dopisałam
kuklik żółty ( w ogóle nie wiedziałam, że takie są), a dzisiaj udało mi się kupić nasionka i w dodatku przez czysty przypadek. Pani w sklepie powiedziała, że w sprzedaży są tylko czerwone, ruszyła powieszonymi torebkami iii wśród czerwonych było jedno opakowanie żółtego kuklika