Ewa, zapomniałam się spytać, czy cebula bardzo osłabia się po zawiązaniu i wydaniu nasion? U mnie chyba coś będzie na Charisma i Gervase Na tych zapylanych kwiatach powstają już zgrubienia Na szczęście to duże cebule, ale na wypadek zapylania mniejszych chciałabym wiedzieć, czy bardzo się osłabią
Witam
Dziękuję za życzenia No cóż...nie da się ukryć-były to urodziny okrągłe...I miałam piękne przyjęcie-niespodziankę..Organizatorom tego zamieszania bardzo dziękuję
Kosz
Było-minęło, czas wrócić do rzeczywistości
Zakwitł Exotic Star, piękny kuzyn Papilio
Towarzyszy mu President Johnson
I II pęd Apricot Parfait
Do kwitnienie szykuje się biedronkowy i aksamitna piękność,która już zaczyna wybarwiać obiecująco pąk
I jeszcze zdjęcie naszych" zapylonych "-oby donosił
Bożenko-zawsze matecznikiem do naszych zapyleń powinna być duża zdrowa cebula, gdyż jakby nie patrzeć jest to wysiłek dla cebuli...
Wszystkim jawnym i skryto czytaczom -Szczęśliwych Walentynek!!!
Ewka-dzięki
P.S Justynko 8 czy 9? Bo ja w zasadzie 8...
Witaj Ewuniu.
Bardzo spóżnione ale bardzo szczere i serdeczne życzenia na te okrągłe urodziny.Niech Ci się spełniają wszystkie marzenia,dużo zdrowia i uśmiechu.
Piękności u Ciebie zakwitają ale to już normalka przecież.Filcowanie jak widzę tez Was z Igunią wciągnęło na sto dwa ale szale prezentują się pięknie.
Zacznij powolutku myśleć o wysiewach bo wiosna tuż,tuż/u nas śniegu z 10 cm/.
Pozdrawiam.Teresa
Ewcia, piękny kosz!!! A Exotic Star jak już pisałam w wątku hippeastrowym - niesamowity Czekam z niecierpliwości na mojego i mam nadzieję, że będzie zgodny z opisem. Ewa, w swoim wątku zamieszczę fotkę z efektów zapylania Charismy, jeśli masz chwilkę to napisz co o tym sądzisz... Zauroczył mnie ten Apricot Parfait, muszę go mieć
Witaj Ewo, 'przerobiłam " cały twój parapetowy wątek i jestem pod wielkim wrażeniem.
Hipki, ich różnorodność i twoje eksperymenty powalają.
Będę śledzić ten wątek.