Moje kochane doniczkowce
Kilka gatunków kaktusów czy foteli ?LeNka pisze:Grzdyl pisze:No i jestem,ale jakie tam z Was nocne marki, gdy przed pierwszą idziecie spać
Ja przeważnie w nocy siadam do kompa.
![]()
A teraz do rzeczy, Mammillaria decipiens i wyciągnięty z powodu braku światła Echinocactus grusoni, tzw. fotel teściowej.Czy to na pewno fotel teściowej, no chyba że jest kilka gatunków ale mój wygląda całkiem inaczej
.

"Fotel teściowej" jest określeniem obiegowym, nie określa więc konkretnego gatunku kaktusa. Stosuje się go do określenia właśnie Echinocatusa grusoni, choć być może, tym mianem obdarzany jest również inny kaktus.Tu nie obowiązuje żadna oficjalna terminologia. Szukałem go w Twoim wątku, lecz go nie znalazłem. Pokaż swój, może być i w Twoim wątku i zobaczymy co to za ptaszek.

- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie 
Dopiero teraz znalazłam troszkę czasu, żeby poprzerabiać fotki i wreszcie wstawić moje nowości od Madzi(Magi) i Ani(AnaKa)
Od Madzi:

Od Ani:

I jeszcze dla Madzi(Lenka), to mój drugi echinocactus grusonii, wygląda całkiem inaczej niz tamten ;)
Madzi tu możesz sobie oglądnąć więcej kaktusów o tej nazwie http://images.google.pl/images?hl=pl&cl ... 36&ndsp=18
A to mój, który dostałam od mojej Babci :

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Dopiero teraz znalazłam troszkę czasu, żeby poprzerabiać fotki i wreszcie wstawić moje nowości od Madzi(Magi) i Ani(AnaKa)

Od Madzi:

Od Ani:

I jeszcze dla Madzi(Lenka), to mój drugi echinocactus grusonii, wygląda całkiem inaczej niz tamten ;)
Madzi tu możesz sobie oglądnąć więcej kaktusów o tej nazwie http://images.google.pl/images?hl=pl&cl ... 36&ndsp=18
A to mój, który dostałam od mojej Babci :

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Witajcie 
Dziękuję za komplementy dla moich nowości, mam nadzieję, że uda mi się tylko z tymi skręrtnikami
Wczoraj już z tego zmęczenia nie napisałam
Madziu, Aniu bardzo serdecznie Wam (nie) dziękuję
za spełnienie moich kolejnych chciejstw i marzeń

Izuś, witaj w moim wątku, cieszę się, że mnie odwiedziłaś
Zapraszam częściej ;)
Basiu, ja tez lubię jak fotki są opisane, wtedy dokładnie wiadomo co to za roślinka i nikt nie musi się domyślać ;)
Trzymajcie kciuki za skrętniki

Dziękuję za komplementy dla moich nowości, mam nadzieję, że uda mi się tylko z tymi skręrtnikami

Wczoraj już z tego zmęczenia nie napisałam

Madziu, Aniu bardzo serdecznie Wam (nie) dziękuję

Izuś, witaj w moim wątku, cieszę się, że mnie odwiedziłaś

Zapraszam częściej ;)
Basiu, ja tez lubię jak fotki są opisane, wtedy dokładnie wiadomo co to za roślinka i nikt nie musi się domyślać ;)
Trzymajcie kciuki za skrętniki

- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29