Dala - mój piękny ogród cz.3
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie odkryłam dziś zakwitającego ciemiernika 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, piękne widoczki z przepięknego ogrodu. No faktycznie mimozy kwitną zimą a nawłocie późnym latem.
Oj Niemen nie miał szczęścia że nie znał Forum Ogrodniczego.

Cielutkie wieczorne uściski
Oj Niemen nie miał szczęścia że nie znał Forum Ogrodniczego.

Cielutkie wieczorne uściski

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A ja mam mnóstwo wysokich chwastów, o których myślałem, ze to nawłoć, i nie wyrywałem. A okazały się jedynie "nawłociopodobne" 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Jolu, rzeczywiście szkoda, jeśli tylko masz miejsce w ogrodzie, to warto mieć nawłoć. Pięknie wygląda też w bukietach z innymi letnimi kwiatami i długo się utrzymuje w wazonie.
Krzysiu, "chwasty" to termin umowny; wiele jest naprawdę pięknych i ja celowo je zostawiam w ogrodzie, jeśli tylko nie są zbyt ekspansywne...
Wiesiu, jeszcze nigdy nie widziałam kwitnącej mimozy. Teraz mam od akację od Karolka i zdaje się, ze to roślina należąca do mimozowatych...
Olu, Aduś, całe tegoroczne lato jest zwariowane, to i roślinki zgłupiały.
Ewo, Aniu, to,że kwitną magnolie, to nic dziwnego, bo wiele odmian powtarza kwitnienie latem...
Na dobranoc:

Krzysiu, "chwasty" to termin umowny; wiele jest naprawdę pięknych i ja celowo je zostawiam w ogrodzie, jeśli tylko nie są zbyt ekspansywne...
Wiesiu, jeszcze nigdy nie widziałam kwitnącej mimozy. Teraz mam od akację od Karolka i zdaje się, ze to roślina należąca do mimozowatych...
Olu, Aduś, całe tegoroczne lato jest zwariowane, to i roślinki zgłupiały.
Ewo, Aniu, to,że kwitną magnolie, to nic dziwnego, bo wiele odmian powtarza kwitnienie latem...
Na dobranoc:

Moniko, Olu, Danusiu, Geniu - witajcie w ten wakacyjny, ale dość chłodny dzień.
Słoneczka nie ma, można więc spokojnie popracować w ogrodzie.
Rano przebiegłam się po moich włościach i ścięłam kilka mieczyków do wazonu, żeby w domku też było ładnie.
Wczoraj posadziłam moją prezentową hortensję Aspera i -niestety- zauważyłam, że na liściach ma ciemne plamy. Szkoda by było, gdyby była chora. Na wszelki wypadek spryskałam ja Bioseptem.
Życzę wszystkim miłego dnia :P
Słoneczka nie ma, można więc spokojnie popracować w ogrodzie.
Rano przebiegłam się po moich włościach i ścięłam kilka mieczyków do wazonu, żeby w domku też było ładnie.
Wczoraj posadziłam moją prezentową hortensję Aspera i -niestety- zauważyłam, że na liściach ma ciemne plamy. Szkoda by było, gdyby była chora. Na wszelki wypadek spryskałam ja Bioseptem.
Życzę wszystkim miłego dnia :P