Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Małgosiu ja tnę tylko te, które rosną w kompozycjach. Robię to wczesną wiosną, kiedy jeszcze nie mają liści. W zasadzie można ciąć je też później, tylko że najpiękniejsze kolory mają zewnętrzne liście, a w środku "zielenieją". Mam też kilka malutkich berberysów Nana, których nie tnę, bo przyrosty mają małe. Więc tylko delikatnie koryguję ich kształt.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś cudowny bez, u mnie jakoś w tym roku zakwitł bardzo słabo, tylko kilka kiści na całym krzewie
Twój wspaniale obsypany kwiatami 

Agnieszko, nie wiem czy to typowe dla bzu, ale moje kwitną obficie co dwa lata, Na szczęście mam kilka krzaków, więc zawsze któryś kwitnie 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To masz tak z bylinami jak ja. Albo dostanę, albo kupie pod wpływem impulsu i potem biegam i szukam gdzie posadzić. Wszystkie rabaty bylinowe to mnie kwestia przypadku.
Izo, wygląda super, jakby kwitł na srebrno. A właśnie, słyszałam że kwiaty mają bardzo intensywny zapach.
O tak
kwiaty oliwnika pachną miodowo... czyli jak ktoś lubi (czyt.: nie ja
) może być miło...
A i tak go mam... dla tej srebrzystości
Agnieś... przyłączam się konsekwentnie do zachwytów nd Wielką (roślinną) Improwizacją

A i tak go mam... dla tej srebrzystości

Agnieś... przyłączam się konsekwentnie do zachwytów nd Wielką (roślinną) Improwizacją

Gosiu, to tak jak z czeremchą. Pięknie pachnie, ale w nadmiarze to głowa boli.
U mnie dzisiaj niestety widoki takie w okolicy. Zdjęcia trochę niewyraźnie, bo robione z samochodu.

ta rzeczka ma zwykle do 1 metra szerokości i pół metra głębokości

U mnie dzisiaj niestety widoki takie w okolicy. Zdjęcia trochę niewyraźnie, bo robione z samochodu.

ta rzeczka ma zwykle do 1 metra szerokości i pół metra głębokości

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O jejku...
Aga, a Wam nic nie grozi?
Aga, a Wam nic nie grozi?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Mam nadzieję, że to dość daleko od Ciebie
Niestety... u nas podobnie...

Niestety... u nas podobnie...
Na szczęście najbliższa rzeczka jest 200m od nas, więc my śpimy spokojnie. Niestety paru sąsiadów czeka koszmarna noc.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Współczuję tej wielkiej wody...
Agniesiu, śliczne te bylinowe rabaty... takie "bogate" ... mnie przypadło (bardzo, bardzo, bardzo) do gustu Twoje oczko - ślicznie zrobione i wykończone. Jak się roślinki wokół niego rozrosną będzie bajecznie...
Agniesiu, śliczne te bylinowe rabaty... takie "bogate" ... mnie przypadło (bardzo, bardzo, bardzo) do gustu Twoje oczko - ślicznie zrobione i wykończone. Jak się roślinki wokół niego rozrosną będzie bajecznie...

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Agnieś, jak pogoda? Mam nadzieję że rzeczka nie wylała jeszcze bardziej.
Ewuś dziękuję Ci za miłe słowa
Aniu, wylała i to tak jak nigdy. Woda stoi dosłownie w moim ogrodzeniu, czyli wylała na 100 m w moją stronę. Nie spodziewałam się że to możliwe. Sytuacja ponoć się poprawia, ale od połowy dnia zamknięta była droga krajowa z Rzeszowa do Lublina. Pokażę później parę zdjęć.

Aniu, wylała i to tak jak nigdy. Woda stoi dosłownie w moim ogrodzeniu, czyli wylała na 100 m w moją stronę. Nie spodziewałam się że to możliwe. Sytuacja ponoć się poprawia, ale od połowy dnia zamknięta była droga krajowa z Rzeszowa do Lublina. Pokażę później parę zdjęć.