Skromny ogród Joli - 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu ile ta krzewuszka jest u ciebie? Po jakim czasie zakwitła?
Dużą sadzonkę wsadzałaś do gruntu?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu czy obgotowujesz te boczniaki przed panierką czy je parzysz,
a może takie surowe panierujesz?
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jola syrop z cebuli dzieciom zrób :)

Zakupy fajne... ja też siałam sanwitalię i na razie mam maleńkie roślinki... ale jak rozkwitnie... to będzie uczta :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Fuj piłam taki syrop, nie cierpiałam cebuli, to ściemniali mi że ze szczypiorku jest :lol:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jolu, masz pw. Patrzę na Twoje zakupy - miałam Ci wsadzić do paczki różę pomarszczoną :lol: ... No, ale mój odrost nie byłby tak imponującej wielkości :wink: .
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Joluś, jak tam rosną Ci budlejki z badylków? Aż jestem ciekaw :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Jola

ładnie u Ciebie się zrobiło, ogród ogrodem a jak Twoje zdrówko i dzieciaków....coś czytałam zachorowało im się... :cry:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu-jednak to nie to żółte-lak :( to co Ci wysłałam to wysoko rośnie i ma na końcach niebieskie kwiatuszki....nie wiem jak się nazywa.Sorki-tamto wysle Ci jeszcze-może po kwitnieniu,co?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Tomku już jestem ;:109 naprawdę dla mnie wklejasz :roll: zaraz biegnę do Ciebie ;:109

Jacku na Ciebie nie można się gniewać.......nie każdemu czas pozwala aby odwiedzić wszystkie ogrody, ja też mimo chcę nie zawsze zdążę wszystkie ogrody odwiedzić :(

Jacku dziękuję za miłe słowa ;:168 ja kuklika wysiewałam z nasion :wink:

Zapomniałam powiedzieć że jesteś jedną z trzech osób które mnie odwiedzają i świetnie rozpoznają nazwy kwiatów ;:84 moje Gratulację

Ewuś i Tobie Skarbie dziękuję ;:196 pewnie Grześ odgadł Twoje roślinki ;:109

Grzesiu może i to brunatna zgnilizna ale jakie ja mam obciąć pędy jak tam jest dwa na krzyż ;:145 ;:145 ;:145

Aniu krzewuszkę kupiłam wiosną i jesienią, pierwsza zakwitła ta co wcześniej ją kupiłam...ciekawe czy ta druga zakwitnie :roll: bardzo bym chciała

Aniu to były maleńkie krzewuszki, tak około 20/30 cm

Witaj Danusiu tak przyprawiam i panieruję surowe...są troszkę twardsze od kani ale mi smakują ;:8 jak przyrządzisz i zjesz napisz jak Ci smakowały :lol:

Lisko u mnie to dziwnie z tą sanwitalią :roll: siałam kilka razy nasionka od Ciebie wyrosły i za jakiś czas padały :( kupiłam w ogrodniczym posadziłam i uschła, więc kupiłam następną ale posadziłam ją w półcieniu. A co ciekawsze na zimę przeniosłam z ogrodu do chłodniejszego pomieszczenia ubiegłoroczną sanwitalię....wiosna wystawiłam ją do ogrodu ale sterczał tylko uschnięty badyl, nie mogłam już na niego patrzeć ....wyrwałam i wyrzuciłam....po tygodniu coś zaczęło wyrastać dziś patrzę jest maleńka sanwitalia bez chuchania, dmuchania sobie wyrosła :roll:

Alu a wiesz że ja lubię syrop z cebuli a dlaczego Ty nie lubisz hehe ;:187 ale ja jestem wredota co ?

Asiu może i nie byłby imponujących odrostów ale skąd wiesz czy nie lepiej by rosła :roll:

Asieńko Kochana ;:196

Piterku ale wyczułeś :shock: a wiesz że dzisiaj ciekawość mnie zżerała i wykopałam Twoją budleję z ciekawości zobaczyć czy są korzonki :roll: i okazało się że jeden patyczek ma ogromniaste korzonki, pozostałe nie mają ....ale może jeszcze wypuszczą :lol: Piterku cieszę się że chociaż jeden ma ;:80

Tees

Dziękuję że się pytasz ;:168 ja dochodzę do siebie ale czuję jak mój organizm jest wyjałowiony :( nie dziwota po 2,5 miesiącach brania antybiotyków....pomalutku i mam nadzieję że dojdę do siebie

A dzieci jak to dzieci kichają, kaszlą i niech szybko rosną to może i z tych chorób wyrosną :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

grazynarosa22 pisze:Jolu-jednak to nie to żółte-lak :( to co Ci wysłałam to wysoko rośnie i ma na końcach niebieskie kwiatuszki....nie wiem jak się nazywa.Sorki-tamto wysle Ci jeszcze-może po kwitnieniu,co?
Grażynko a te co mi wysłałaś jak wysoko rosną :?: masz może ich fotkę ?

Ewuś laka mi nie wysyłaj, wiesz że dziś wyczaiłam że rośnie u kogoś przed domem przy samym chodniku..........wiesz ile jego jest :roll: któregoś wieczoru się zaczaję i odrobinkę skubnę :roll: ....no co kradzione lepiej rośnie ;:109
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Joluś mi też parę kijeczków rośnie, coś tam zawsze się wyhoduje... jedna budleja już ma z 10 cm przyrostu a dwie się zielenią... ale jeszcze nie wyciągałam... niech sobie porosną... :D ale niektóre roślinki nie poszły z kijka mi ;/
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

jollla500 pisze:
Grzesiu może i to brunatna zgnilizna ale jakie ja mam obciąć pędy jak tam jest dwa na krzyż ;:145 ;:145 ;:145
Jolu, jeśli są jeszcze jakieś zielone listki to obetnij zaraz nad nimi, migdałek dobrze odbija, a przecież i tak trzeba go mocno ciąć po kwitnieniu jeśli chcemy by kwitł pięknie w następnym roku. Gorzej jeśli jest porażony do miejsca szczepienia ( a jeśli dobrze zapamiętałem to masz taki na kijaszku) Bo ten kijaszek to przeważnie ałycza, czyli taka śliwka mirabelka i z tego to już migdałek nie odrośnie tylko śliwka. Jeśli masz możliwość to wrzuć zdjęcie z tego co zostało.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu ten na kijku rośnie jak na drożdżach :lol: ten chory jest z przodu domu i zrobił się jakiś dziwny, wszystkie listki zwiędły :( jutro zrobię fotkę
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Jolu, tnij śmiało nie zastanawiaj się, jego silne odrosty pięknie kwitną w roku następnym, a tego na kijku też podetnij, bo tak trzeba jak się chce żeby ładnie kwitł w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu już miałam w ręku sekator i chciałam ciąć tego na kijku, ale gdzieś wyczytałam że młodych drzewek nie powinno się ciąć :roll:.......i co ciąć :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”