Wypasiony pędzik u vandy do jakiej należy bo z grubości to do wielkokwiatowej???
DziękujeKaja-gr pisze:ale u ciebie kolorowo! Jestem pod wrażeniem, czerwona Cambria cudnie wybarwiona. Ale cymbidium pomrańczowe rządzi:)
No tak z wełnowcem walczę-dziękuje że zauważyłeś(-aś )Makosiu.makosiu pisze:Witaj Grażynko vandowate masz śliczne i bardzo orginalne, też są na mojej liście. A wełnowiec też "wypasiony", dobrze go dokarmiasz. Hi hi hi. Pozdrawiam.
Niestety,brak czasu robi swoje.Staram się na bieżąco przeglądać inne wątki.Aby wstawiać zdjęcia to już trochę więcej czasu potrzeba.Grażyna Widera pisze:Alez Cię dawno nie było!! A pokazałaś cudeńka.Wszystkie!!Rynchostyllis i Cymbidium powalają
.dorotakol pisze:Vandowate jak zawsze cudne![]()
![]()
Wypasiony pędzik u vandy do jakiej należy bo z grubości to do wielkokwiatowej???
Uprawiany w koszyczku nad parapetem.Orchidarium na razie jeszcze nie mam ,ale czas pokaże( napisałam specjalne zamówienie do Mikołaja)iwka2 pisze:Super kwitnienia.Rhynchostylis uprawiasz na parapecie?czy w orchidarium?
Darku z tego co piszesz to jesteś po raz pierwszy u mnie .Dziękuje za wizytę i miłe słowa w stronę zielonych.Zapraszam częściej.darek p pisze:Ten,tego,no,co ja to chciałem powiedzieć ,no po prostu mowę mi odjęło.Takiej kolekcji Vand to jeszcze chyba nie widziałem.Jedna piękniejsza od drugiej.Reszta kolekcji też ładna podoba mi się ten urodzinowy.
Oczywiście że się cieszę.Nie wiem jak będzie u mnie na wiosnę ale mam cichą nadzieje że kolorowo.Storczykowa pisze:Wszystkie storczyki piękne! Cymbidium ma fantastyczny kolor, jeszcze nie widziałam nigdy pomarańczowych. Vandy też piękne, ciesz się, że w ogóle ci jakieś kwitną, bo mi tylko niebieska okwitła, reszta kwitnie tylko raz w roku, na wiosnę, a fioletowa raz na 2 lata, poniewaz przyrasta bardzo powoli i nawet nie ma gdzie puszczac tych pędów.
Dziękujejustus27 pisze:Piękne kwitnienia, gratuluję cudnych storczyków
A tam od razu wpędzasz się w kompleksy.Dla Ciebie moie to cudeńka.A ja wzdycham nad zielonymi u innych.U Ciebie też Stasiu.skorpion811-51 pisze:Grażynko wpędzasz mnie w kompleksy przyszłam do Ciebie i szczęka mi
opadła aż zapomniałam języka w gębie same cuda u Ciebie
.Oczywiście że się cieszę.Nie wiem jak będzie u mnie na wiosnę ale mam cichą nadzieje że kolorowo. Życzę również Tobie jak najwięcej kwitnień