Wypasiony pędzik u vandy do jakiej należy bo z grubości to do wielkokwiatowej???
Kwiatki Grazki2211
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki Grazki2211
Vandowate jak zawsze cudne
Wypasiony pędzik u vandy do jakiej należy bo z grubości to do wielkokwiatowej???
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwka2
- 500p

- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Super kwitnienia.Rhynchostylis uprawiasz na parapecie?czy w orchidarium?
Pozdrawiam Iwona
- darek p
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten,tego,no,co ja to chciałem powiedzieć ,no po prostu mowę mi odjęło.Takiej kolekcji Vand to jeszcze chyba nie widziałem.Jedna piękniejsza od drugiej.Reszta kolekcji też ładna podoba mi się ten urodzinowy.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- grazka2211

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
DziękujeKaja-gr pisze:ale u ciebie kolorowo! Jestem pod wrażeniem, czerwona Cambria cudnie wybarwiona. Ale cymbidium pomrańczowe rządzi:)
No tak z wełnowcem walczę-dziękuje że zauważyłeś(-aś )Makosiu.makosiu pisze:Witaj Grażynko vandowate masz śliczne i bardzo orginalne, też są na mojej liście. A wełnowiec też "wypasiony", dobrze go dokarmiasz. Hi hi hi. Pozdrawiam.
Niestety,brak czasu robi swoje.Staram się na bieżąco przeglądać inne wątki.Aby wstawiać zdjęcia to już trochę więcej czasu potrzeba.Grażyna Widera pisze:Alez Cię dawno nie było!! A pokazałaś cudeńka.Wszystkie!!Rynchostyllis i Cymbidium powalają
.dorotakol pisze:Vandowate jak zawsze cudne![]()
![]()
Nie wiem jakie ma kwiaty.Czas pokaże.
Uprawiany w koszyczku nad parapetem.Orchidarium na razie jeszcze nie mam ,ale czas pokaże( napisałam specjalne zamówienie do Mikołaja)iwka2 pisze:Super kwitnienia.Rhynchostylis uprawiasz na parapecie?czy w orchidarium?
Darku z tego co piszesz to jesteś po raz pierwszy u mnie .Dziękuje za wizytę i miłe słowa w stronę zielonych.Zapraszam częściej.darek p pisze:Ten,tego,no,co ja to chciałem powiedzieć ,no po prostu mowę mi odjęło.Takiej kolekcji Vand to jeszcze chyba nie widziałem.Jedna piękniejsza od drugiej.Reszta kolekcji też ładna podoba mi się ten urodzinowy.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Grażynko, pięknie i kolorowo u Ciebie
Mnie najbardziej podoba się czekoladowa Vanda i Rhynchostyllis, ale oczywiście Phale i Cymbidium równie pięknie kwitną
Bardzo podoba mi się Twój Macodes petola, cały czas zwlekam z jego zakupem, bo potzrebuje ponoc dużej wilgotności powietrza
Pozdrawiam cieplutko
Mnie najbardziej podoba się czekoladowa Vanda i Rhynchostyllis, ale oczywiście Phale i Cymbidium równie pięknie kwitną
Bardzo podoba mi się Twój Macodes petola, cały czas zwlekam z jego zakupem, bo potzrebuje ponoc dużej wilgotności powietrza
Pozdrawiam cieplutko
- grazka2211

Tak aby zakwitła to potrzebuje tej wilgotności.Zakupiłam ją po, po pierwsze nawet jak nie zakwitnie to i tak liście ma bardzo reprezentacyjne.Po drugie -zbliżają się święta i poprosiłam o "specjalny" prezent gdzie nigdy nie wiem co chciałabym dostać.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Wszystkie storczyki piękne! Cymbidium ma fantastyczny kolor, jeszcze nie widziałam nigdy pomarańczowych. Vandy też piękne, ciesz się, że w ogóle ci jakieś kwitną, bo mi tylko niebieska okwitła, reszta kwitnie tylko raz w roku, na wiosnę, a fioletowa raz na 2 lata, poniewaz przyrasta bardzo powoli i nawet nie ma gdzie puszczac tych pędów.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne kwitnienia, gratuluję cudnych storczyków 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Grażynko wpędzasz mnie w kompleksy przyszłam do Ciebie i szczęka mi
opadła aż zapomniałam języka w gębie same cuda u Ciebie
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- grazka2211

Oczywiście że się cieszę.Nie wiem jak będzie u mnie na wiosnę ale mam cichą nadzieje że kolorowo.Storczykowa pisze:Wszystkie storczyki piękne! Cymbidium ma fantastyczny kolor, jeszcze nie widziałam nigdy pomarańczowych. Vandy też piękne, ciesz się, że w ogóle ci jakieś kwitną, bo mi tylko niebieska okwitła, reszta kwitnie tylko raz w roku, na wiosnę, a fioletowa raz na 2 lata, poniewaz przyrasta bardzo powoli i nawet nie ma gdzie puszczac tych pędów.
Dziękujejustus27 pisze:Piękne kwitnienia, gratuluję cudnych storczyków
A tam od razu wpędzasz się w kompleksy.Dla Ciebie moie to cudeńka.A ja wzdycham nad zielonymi u innych.U Ciebie też Stasiu.skorpion811-51 pisze:Grażynko wpędzasz mnie w kompleksy przyszłam do Ciebie i szczęka mi
- grazka2211

I do tego jeszcze dokarmia wełnowce
(wiem to nie jest śmieszne)
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
.Oczywiście że się cieszę.Nie wiem jak będzie u mnie na wiosnę ale mam cichą nadzieje że kolorowo. Życzę również Tobie jak najwięcej kwitnień
Na pewno będziesz mieć jakieś kwiaty na Vandach, przy takiej ilości na pewno nie będziesz mieć pustego parapetu, bo zawsze się znajda jakieś, co zakwitną. U mnie zwykle na wiosnę ładnie kwitły, w 2009 roku kwitly 3 na 4, w tym kwitły 2 u mnie (jedna 2 razy) i 3 kupne. Teraz mam 8 doroslych Vand, więc na wiosnę są szanse na kwitnienia, chciałabym szczególnie ujrzeć kwiaty tych, co jeszcze nie miały moich kwitnień. Vandy to są tak cudne storczyki, że nie umiem oderwać od nich oczu, jak kwitną. A jak ty będziesz mieć na przykład u 20 Vand kwiaty, to już w ogole bedzie cudnie...
- grazka2211

Marzenia...
mamo ale okazy i jak ja mam przystopować moje zakupy jak tu tyle chciejstw mi się przez twój wątek nawarstwiło

Patrysia
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Witaj grażka
Macodes petula ma oryginalne liście.Czy one są świecące w nocy??