O, widzę, że nie jestem osamotniona w dylematach!
To mój "pierwszy raz" więc stąd mój spokój zapewne...nie zdaję sobie sprawy co się będzie działo....
Zakupy:
papierowe wielodoniczki- 1 zł za sześciokomorowy w torseed, widziałam też w Obi były, ale nie pamiętam ceny.
Firma torseed, ma stronę i sklepik.
http://www.torseed.pl/index.php?id=9
Ja mam na miejscu hurtownię ze sprzedażą detaliczną...
Krążki torfowe- wglądają jak kapsel, podlewa się wtedy podnoszą się na kształt walca- w to wkłada się 2-3 nasionka, wyrywa najsłabsze, a potem ten torf poprzerastany bryłą korzeniową od razu wysadza się do gruntu. W obi cena była 18 zł za 20 sztuk, widziałam też na allegro.
Jak wpisać w google "krążki torfowe" - to trafi się na inne firmy, także wysyłkowe.
Jednak i tak trzeba mieć podstawę, jakąś kuwetę, gdzie można je wystawić i podlewać.
Ja będe wysiewać późno, tak aby nie doświetlać lampą. Podziwiam takie ambitne plany.
Tylko czemu się speiszyć z tym wysadzaniem? Wiem, że są rośliny, które trzeba koniecznie wysadzić w określonym terminie, ale chyba nie wszystkie?
Stelaż chce zrobić z listewek, ewentualnie po bokach parapetu ułożę słupki-książki i na nich oprę poprzecznie listwy, na których ustawię kuwety.