Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

Napadało mi śniegu, który zaczął się od razu topić. Schowały się pod śniegiem przebiśnieg. Energię mi odjęło i chęć do czegokolwiek, ale może jutro będzie lepiej.
Powojniki świetne, ten na drzewie bardzo ciekawie posadzony :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Annes 77 pisze: No i jak tu nie kupować powojników? Przecież to ozdoba,bez której nie ma ogrodu:)

Obrazek
Podpisuję się pod tym obiema ręcyma ;:108 :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Annes 77 pisze: Aguś jeszcze szałwie są pięknym tłem dla róż,ostróżki,czarnuszka :uszy
Czarnuszkę muszę sobie posiać przy różyczkach, bo nigdy nie miałam a bardzo mi się podoba :D Szałwie mam , jeszcze młodziaczki, ale mam nadzieję, że szybciutko sie rozrosną :D
Annes 77 pisze:Zastanawiam się nad floksami,czy domówić?
Aniu pewnie 8-) :lol: jeśli tylko masz miejsce..... one są cudne, wspaniele ożywiają ogród i przyciągają wzrok..... wystarczy tylko popatrzeć na kępę którą pokazałaś ;:oj
Annes 77 pisze:Zamówiłam kilka jeżówek ,no już się cieszę :heja
Kurczę ja też bym się cieszyła....... uwielbiam jeżówki, mam kilka sadzonek obiecanych, a na więcej niestety nie mam miejsca...
Annes 77 pisze:No i jak tu nie kupować powojników? Przecież to ozdoba,bez której nie ma ogrodu:)
Aniu wystarczy popatrzeć na obraz jaki pokazałaś i już pierzchają wątpliwości, czy kupować powojniki..... przepięknie się oplatają na tym pniu........no cudo po prostu. Mi po poprzedniej zimie wypadły 4 piękne wieloletnie rośliny, posadziłam kilka młodych.....oby przetrwały....
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Powojnik na korzeniu - nieodmiennie ;:167 . Planowałam podobną aranżację u siebie (oczywiście wcześniej podpatrzoną na Twoich zdjęciach), ale nie znalazłam chętnego do pomocy w taszczeniu upatrzonego korzonka :;230 . Może na wiosnę będę miała większą siłę przekonywania...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj Ania,
byłaś na działeczce, co tam słychać.
Wyczytałam, że masz Crocus Rose, mam zamiar ją kupić dobrze zrobię. ;:173
http://www.youtube.com/watch?v=YzLpMtcMlkU
po zobaczeniu jej na tym filmiku zakochałam się i muszę ją mieć . Żebym tylko trafiła
na dobre sadzonki. ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witam wszystkich :wit :)

U mnie w tej chwili- 3 stopnie,to mi się podoba taki luty niech już zostanie do końca:)

Kasiu miło mi,że podoba Ci się Arabellka na korzeniu,z boku pilnuje go krasnalek z wesołą minką ;:108
No niestety w planach wciąż nowe rośliny,clemki,róże,a ostatnio jeżówki mną zawładnęły,no nieźle moje finanse się skurczą ;:108
Wiosenka tak bardzo na nią wszyscy czekamy,dobrze,że luty taki krótki ;:224
Pod moim okienkiem w trawce krokusiki pokazują kiełki ;:138

Asiula skuś się skuś,ja już zamówiłam za dużo,koniec i basta,u Ciebie chętnie go pooglądam:)

Ewuś dalej u Ciebie śnieg? U mnie nie ma ani odrobiny ;:185 Szaro za oknem,dzis słoneczka nie zobaczę,chmurzy się ;:224
Powojniczek na korzeniu ...hmm nie wiedziałam,że się spodoba,ale cieszę się,że pozytywnie się wypowiadacie...to miłe:)

Aguś czarnuszkę zgapiłam od Ewci,no po prostu zaraziłą mnie tym dodatkiem,ale ja kotów nie posiadam i kto mi je rozsieje?
Dziękuje za miłe słowa co do powojnika na korzeniu ;:108
Wciąż mam w planach kolejne clemki i jeżówki...pewnie kiedyś to zrealizuję ;:224

Maju Crocus Rose jest piękną różą,dzięki za poglądowy filmik,rzeczywiście można się zakochać ;:167
Gdzie będziesz go zamawiała? Ja mam sadzonkę od Petrovica ...duża nie była,mam nadzieję,że sobie poradzi ;:108
Na działeczce jeszcze nie byłam ;:185 Już tak mi tęskno ech...muszę wreszcie pojechać,ale zimno,a ja mam jakiś katar okropny...podobno chroniczny ech.... ;:131
Jak tylko będę mogła,to pojadę zobaczyć jak tam moje cuda się mają...jak ja zazdroszczę oczywiście pozytywnie tym co mają domek,a ogród zaraz za oknem....w każdej wolnej chwili mogą zaglądnąć ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania na tym filmiku można się na nią zapatrzyć i zabujać ;:306
Też bym wolała od Petrovica, ale jest już za późno. Więc kupię w naszej szkółce.
Żeby nie robić reklamy napiszę na pw. ;:112

Twoja od Petrovica zobaczysz, że będzie śliczna, on szczepi na dobrych podkładkach.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej Aneczka, tez mam Crocus Rose od Petrovica, będę podgladac jak Twoja rosnie...chyba razem sadziłysmy jesienia :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ja poluję na takie dzwonkowe powojniki.
Chyba muszę więcej w ogóle ich ich kupić. Bardzo chciałabym tez alionuszkę. Posadziłabym ją na rabacie, żeby się płozyła między różami
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej dziewczyny :wit

U mnie napadało niemało śniegu,znów rano odśnieżanko...ruch się przyda,a różyczki i inne roślinki już się cieszą na pierzynkę ;:108

Maja po raz pierwszy zamówiłam od Petra i jestem bardzo ciekawa jak wystartują maleństwa:)
Doczekać się już nie mogę ;:65

Dorotko cieszę się,że masz różyczki od Petra,będziemy wzajemnie podglądać nasze perełki:) Swoje sadziłam jesienią 2012.

Gosiu mi też podobaja się dzwonkowe,kielichowe powojniki.Mam Alionushkę pierwszy rok,ale już wiosną wypuściła kilka sporych pędów i kwiatów,które mnie zauroczyły:)

Alionushka :uszy

Obrazek

Wiecie co? Jak mnie kręcą ostatnio jezówki....najpierw takie zielone,a potem kolorki piękne... ;:167

Obrazek

A chwilę później....

Obrazek

Hiacynty kwitną...

Obrazek

I na koniec fiołeczek kochany w dwóch kolorkach ;:167

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ania i ja przebieram nóżkami ale i główką też.......... ;:108
Cudne te fotki, Alionushka ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powojniki to mój następny konik ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Błękitny Anioł bardzo mi się podoba, zawsze jak go zobaczę, to u siebie szukam mu miejsca.
Póki co musi poczekać, bo na jesieni posadziłam nowe i z miejsce skąpo. ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Błękitny Anioł był jako pierwszy i z czystym sumieniem mogę go polecać,nie było jeszcze roku,żeby nie zakwitł ;:108
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aneczka ja od Petrovica rózyczki tez sadziłam tuz przed zima....sprawdzałam ,niby trzymaja sie dobrze...to jestem dobrej mysli :uszy Powojniczki tez kocham straszliwie ...ale mam ograniczone pole do popisu,musze się niezle nagłowic gdzie by tu je ;:124 Na razie mam Arabellki , bo skradły mi serce i jakies jeszcze 4 bylinowe... :wink: Miłych walentynek ;:304
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”