Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jacku jestem Ciekawa jak moje malwy o pełnych kwiatach przezimują w zeszłym roku siałam i już kwitły mi dwa łososiowy i biały mam zdjęcia ale jest jeszcze ktoś na nich i nie wklejam
Genia
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne malwy Jacku! Mam do nich sentyment, bo to kwiaty ze wspomnień mego dzieciństwa. Zawsze były u mojej Babci w ogrodzie - tak samo jak nasturcje. Miałam w zeszłym roku pełną ciemnoczerwoną - niestety strasznie dała jej się we znaki rdza. Kolejnych już nie sieję,ale jeżeli tamta się wysiała to będzie...
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Jacku ,piękne malwy .Jednak chcę wrócić do pierwiosnków.Masz bardzo ładne odmiany i patrząc na nie poczułam,że wiosna już blisko.Fajny pomysł z sadzeniem pierwiosnków razem z funkiami .Muszę też pomyśleć o takim połączeniu.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Bardzo miło mi Was wszystkich gościć u siebie :) Wczoraj zrobiłem sobie wolne od komputera :) więc dziś nadrabiam zaległości w odpisywaniu

Halinko, moje malwy to przeważnie też samosiejki :) Teraz to ograniczam ich ilość, bo by zarosły pół ogrodu :) I przewożę sobie takie malutkie do nowego ogrodu.

Tak Cillo, malwy, naparstnice, pierwiosnki - to akcenty wiejskiego ogrodu i aż się rozmarzyłem, czytając Twoje słowa 8) Taki ogródek wiejski zamierzam stworzyć w starej części nowego ogrodu. Najpierw jednak muszę wykarczować to, co tam teraz rośnie.
A pierwiosnki - śliczne perełki. Mają co roku swoje pięć minut. Moje to tylko znikoma część ogromnej ilości odmian :)

Witaj Geniu! Też kiedyś siałem pełne malwy, ale wzeszły puste i podejrzewam, że była to odmiana nie powtarzająca cech. Ale może się mylę. A łososiowy :?: Bardzo chętnie dołożyłbym do moich kolorów łososiowy i żółty, bo tych kolorów nigdy nie miałem :)

Izo, ja też mam problem z rdzą na malwach, ale to są zbyt piękne kwiaty, bym mógł z nich zrezygnować więc będę pryskał. Pełne malwy - marzenie :!:

Cieszę się Inag1, że trafiłaś do mojego ogrodu :!: W ub. roku robiłem nową rabatę dla funkii w starym ogrodzie i przy okazji poprzesadzałem większość pierwiosnków. Zobaczymy jak się sprawdzi taka kombinacja. Podobnie pod funkiami zacząłem sadzić inne wiosenne malństwa - przylaszczki, goryczki i kokorycze. Liście funki są dobrym parasolem przeciwsłonecznym dla tych roślin :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie piękne malwy :) Podziwiam je w innych ogrodach, u siebie jakoś nigdy nie sadzę...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobaczę ile będzie tych malw większość w zeszłym roku wydalam bo mi tak pięknie wzeszły a zakwitły tylko 2 bo tak naprawdę to one dopiero w tym roku maja kwitnąć Ale mam jedną paczkę tych nasion pełnych podaj adres na p.w to wyślę Ci pocztą.
Genia
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku! Miło Cię widzieć - mam nadzieję,że to Twoja podobizna na awatarku!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, cieszę się, że Ci się podobają. A może spróbujesz z malwami u siebie? Warto. Mają przy tym mocne łodygi i raczej nie trzeba ich podpierać kijkami w przeciwieństwie do innych wysokich roślin. To raczej z nich mam po obcięciu trochę palików :)

Geniu droga, nie fatyguj się na razie z wysyłaniem nasion. To nic pilnego.

Dzięki Izo, tak to ja. Odważyłem się umieścić swoje zdjęcie :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jacku miło Cię widzieć.
Genia
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Jacku piękna kolekcja pierwiosnków, myślę że
już niedługo zakwitną jeszcze piękniej :shock:

JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Geniu i Danusiu :!:
Tak, pierwiosnki wkrótce będą cieszyć nasze oczy :) Co prawda w ub. roku je przesadzałem, ale to chyba nie zakłóci ich kwitnienia. A potem dzielenie, transport i sadzenie ich w nowym ogrodzie :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Witajcie Geniu i Danusiu :!:
Tak, pierwiosnki wkrótce będą cieszyć nasze oczy :) Co prawda w ub. roku je przesadzałem, ale to chyba nie zakłóci ich kwitnienia. A potem dzielenie, transport i sadzenie ich w nowym ogrodzie :)
Jacku Witaj kiedyś kiedy nie miałam jeszcze tylu tulipanów to zawsze najbardziej nie mogłam się doczekać prymulek ja zakwitną ale tu było jeszcze na tamtej działce miałam wtedy dużo więcej teraz mam niezbyt dużo
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu! Pierwsze kwiatki najbardziej cieszą :lol: Ty masz ranniki, to chyba one są takie super wczesne :?: U mnie przylaszczka była dwa lata temu pierwsza, i jak w ub. roku nie zakwitła, to myślałem, że wiosny nie będzie :cry: Ale okazało się, że została przywalona liśćmi i bidula nie dała rady. (Podziwiam te śliczne przylaszczki u Danusi-Ktoś). Zawilce greckie też bardzo wcześnie zakwitają - prawie równocześnie z krokusami. Tylko nie wiedziałem, że je trzeba moczyć przed sadzeniem i mi się nie przyjęły w odmianie białej. Masz zawilce greckie?
A w tamtym roku posadziłem cieszyniankę i to ona chyba pierwsza zakwitnie :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku mam ranniki i one faktycznie pierwsze zawsze u mnie zakwitają ale przylaszczek nie mam za to zawilce greckie tak ale nie wiem czy zakwitną bo mam je już kitka lat a słyszałam że z czasem nie kwitną. Jacku nie wiem co to jest cieszynianka?
Genia
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku, też jestem ciekawa, co to jest ta cieszynianka. Dużo o niej słyszałam na innym forum, na NK, też o niej myślę :P Słyszałam, że jest pod ochroną :oops:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”