Ewo, zdjęcia kaliny zrobię później. W tej chwili słońce tak mocno swieci, że nie mogłam ładnych zdjęć zrobić. Dziś u nas w cieniu o 10 rano było już 28 stopni, w słońcu chyba 35, a co to dopiero będzie o 13-14! Chciałam iść na spacer i do sklepu (mam ok kilometr od domu), ale boje się, że ta gorączka zaszkodzi małemu. Taki maluszek jednak gorzej sobie radzi z wysoką temperaturą. W lodówce echo woła, bo kilka dni korzystałam z zapasów, a teraz pustki

. Mówi się trudno. Poczekam, aż mąż wróci z pracy.
W końcu doczekałam się rozkwitniętych róż. Rok temu pierwszy kwiat był 1 czerwca na Rosarium Uetersen. Dziś rozkwitła Sutters Gold, Bonica, Abraham Darby i Eglantyne.
Zabellę przesadziłam do większej donicy ( na razie nie wiem gdzie będzie rosła docelowo), bo trochę urosła i ciasno jej było. Za twoją radą nie będę jej ciąć. Masz gdzieś aktualne jej fotki z twojego ogrodu?
Wykopałam dziś hostę Wide Brim i druga NN, bo rosły pod świerkiem i w pełnym słońcu

Biednie wyglądały. Posadziłam je do donic i posadzę z drugiej, bardziej ocienionej, strony świerka. Rośnie juz tam doniczkowana hosta NN, która w końcu pięknie wygląda, bo w poprzednich latach miała za dużo słońca i ciągle była przypalona. Teraz to co innego