Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

:wit Iguniu!
U mnie w ogóle przymrozku nie było, a od dzisiaj coraz cieplej, więc jest nadzieja, że nawet gazanie jeszcze otworzą buźki. ;:108
Kręgosłup mam twardy, zahartowany jeszcze we wczesnej młodości. Już nie czuję, że go mam, a więc jest dobrze. ;:303
Weekend musi być piękny, dziękuję. ;:196

Dzisiaj gazanie próbowały otwierać kwiatki, ale słońce zza drzew tylko zaglądało do nich, toteż nie pokazały całego swego uroku.

Obrazek

Obrazek

A malinki nieprzerwanie owocują.

Obrazek

Czeka nas dwudniowa przerwa w kontaktach forumowych, wobec tego życzę Wam ciepłego, słonecznego i bardzo udanego weekendu jesiennego. ;:79 ;:79 ;:79 ;:79

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co to jest, Lucynko?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/77686cbe429bd01e
A gazanie to mi się podobają i z rozwartym kwiatem i takie z pąkiem w pochmurne dni. Śliczne są te kwiaty. ;:108
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Lucynko kolorki u ciebie bardzo ładne u mnie skromniej bo przymrozek zrobił swoje. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Jestem pod wrażeniem Twoich kwitnień. Bardzo ładnie trzymają się dalie, moje już przemarzły.
Fajnie, że jestes w dobrej formie i lepszym nastroju. Leń się czasem przydaje i warto go sobie na jeden dzień zostawić, a potem wszystko wraca do normy.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko gazanie są twarde, lekkie przymrozki im nie straszne, ja dzisiaj z moich zbierałam nasionka.
Ty masz dobra gołębiego wiele, to nie ograniczasz się podczas nawożenia, ja daje tylko cienką warstwę. Najczęściej go stosuję do przekładania warstw w kompostowniku, po kilku miesiącach mam dobro dla rabatek ;:215
Plany są po to, żeby je zmieniać, ten tydzień zapowiadają słoneczny więc na pewno lenistwo suto odpracujesz ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko jaka Ty jesteś przewidująca a ja całkiem zapomniałam o ciszy. :evil:
Dziś od rana piękna pogoda,niestety potem pojawił się paskudny wiatr,ale było miło.
Wzięłam aparat ale nie zrobiłam ani jednego zdjęcia .Nie było co focić.Kwitną tylko marcinki i jesienne krokusy.Szkoda. :cry: ;:145

Dużo zdrówka.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko dalijki nadal cieszą Twoje oczy. ;:215 U mnie było minus 5 więc pełny kompostownik, a na rabatach niewiele koloru.
Maliny pieknie czerwone, ;:oj Karol byłby wniebowzięty, bo u nas przemarzły i był niepocieszony. ;:174
Ładnie przebarwione liście możesz podziwiać z okna.
Pracusie jesteście, pewnie te ciepłe dni pozwolą skończyć prace budowlane. ;:108
Życzę słonecznych dni na działce, bez bólów kregosłupa. ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No przepiękne te twoje gazanie Lucynko :wit
Fajnie ,że malinki wciąż owocuja. ;:173
Mamy cieplko i piękną złotą jesień ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Witam po przerwie :wit piękne widoki, a jak przygrzało roślinkom przez ostatnie dni to są jeszcze piękniejsze ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jesiennych widoków sporo, ale i kwitnień masz jeszcze sporo ;:215 Gazanie śliczne, każda inna, Dalie też jeszcze kolorowe, no pięknie jeszcze jest ;:215 , Lucynko jak Tobie pasuje, ja chętnie przygarną teraz do wiosny zapomnę , akarti z zapiskami zawsze gdzieś powpycham i zapominam gdzie ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Miałam małą przerwę, trochę jestem zakręcona, ale postaram się odpowiedzieć wszystkim miłym Gościom, a jutro zajrzę do Waszych ogrodów. Ostatnio kursuję między domami: własnym i maminym oraz działką. Wieczorem padam na twarz, ale przecież nie mogę Was odstawić na boczny tor, nie mogę stracić tak wspaniałych Przyjaciół. Kocham Was. ;:167

Beatko - to są torebki nasienne jednego z moich powojników. Prawda, że ładne?
Kocham gazanie, a one u mnie ciągle kwitną, co mnie ogromnie cieszy.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Alu - szczęśliwie moją działkę przymrozki ominęły, dzięki czemu sporo jeszcze kwiatków cieszy oczy.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Majeczko - moje kwiatki nie zostały dotknięte przymrozkami, dzięki czemu ciągle kwitną i zdobią rabaty.
Chciałabym jeszcze sobie poleniuchować, ale nie zawsze ma się to, co się chce. ;:185

Dorotko - a moje gazanie już nie produkują nasion, toteż jestem zadowolona, że wcześnie zaczęłam zbierać i mam ich dosyć dużo.
No właśnie, mam za dużo guano i przedobrzyłam z jego stosowaniem. W tym roku przed zimą nawet grama pod swoje roślinki nie podsypię. Niech sobie trochę poposzczą, by nie przesadzały z wyrastaniem pod niebiosa. :lol:
Okazało się właśnie, że moje lenistwo przydało się do nabrania sił, których teraz dużo mi trzeba. ;:108

Danusiu - też byłoby mi żal, gdyby już wszystkie kwiatki zakończyły żywot, ale tak to już jest, że przychodzi i na nie kres, a potem trzeba czekać aż do wiosny.
Zdrówko przygarniam i odwzajemniam. Dziękuję. ;:196

Soniu - na szczęście mrozu nie było i zarówno dalie, jak również gazanie czy kobee ciągle kwieciste. Cieszę się, bo ostatnio potrzeba mi takiej kolorowej odskoczni.
W ciągu ostatnich kilku dni drzewa cudnie wybarwiły liście i nawet widok z okna stał się kolorowy. ;:333
Budowa ciągle w toku, bo i czasu mniej się jej poświęca, ale co ma wisieć, nie utonie i mam nadzieję, że do zimy, a najpóźniej do wiosny zostanie ukończona. Są sprawy ważne i ważniejsze, jak to w życiu.
Za życzenia serdecznie dziękuję. ;:196 Spełniły się w stu procentach.

Aniu - gazanie coraz więcej kwiatków rozwijają, a malinki już tylko pojedyncze.
Za to jesień zrobiła się prawdziwie złocista. ;:3

Natalko - dziękuję pięknie za ciepłe słowa. ;:196

Iwonko0042 - zarówno dalie i gazanie dzięki słońcu coraz większą ilością kwiecia cieszą. Oby słoneczko jak najdłużej ozłacało świat.
Paczuszkę wyślę Ci po niedzieli, a może coś jeszcze do niej włożyć? :tan

Takie teraz mam widoczki na działeczce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niespodzianka. Nerine przezimowała.
Obrazek

Obrazek

Mam fotek dużo więcej, ale zostawię trochę na potem.
Teraz już życzę Wam dobrej, spokojnej nocy. ;:100 ;:100

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko kochana! powoli wracam do codziennych obowiązków m.in. forumowych :D
Fajnie masz że jeszcze i malinki i kwiatuszki nie załatwił mróz. U mnie dalie wykopane, a malinki suche brązowe smętnie wiszą. Nie dość że późno zaczęły owocować to tak krótko. Na szczęście parę buteleczek soku na zimowe dolegliwości w piwniczce mam ;:333
Teraz pytanie https://www.fotosik.pl/zdjecie/1a0a1a68e321fe81 jak nazywa się ten marcinek?
To skalnica prawda? https://www.fotosik.pl/zdjecie/1f705856e95728c7 jak nie masz biało kwitnącej to chętnie zrobię na wiosnę machniom! A wstawię ją w najbliższym czasie u siebie :D
Lucynko trzymaj się zdrowo i cieplutko, a przymrozki niech jeszcze długo Cię (znaczy ogródek) omijają ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Niesamowite ile ty jeszcze masz kwitnień; toż to lato u ciebie jeszcze :D Nawet lilia; a pachnie jeszcze?
A co to jest? https://www.fotosik.pl/zdjecie/25dbc6d4aedb69ef
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Oczywiście dalej pochwalę twoje śliczne i liczne gazanie. :D
Nawet nie wiedziałam,że Nerine zimuję u nas.Ale u ciebie cieplej ,?to może daje radę.
Twoja jest piękna.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, z Ciebie to prawdziwa szczęściara, że jeszcze ciągle możesz się cieszyć cudownymi urokami późnej jesieni ;:oj Twój ogród jeszcze ciągle tętni życiem, ciągle jest kolorowy, widać że jeszcze rośliny mają chęć, żeby Cię zachwycić. Niestety przymrozki wszystko zwarzyły, tylko gdzieniegdzie pojedynczy kwiat róży tworzy weselszy akcent. nawet w mieście zrobiło się buro bo większości drzew po przymrozkach zrzuciła liście.
Tak jak i Beatka, nie rozpoznałam nasienników powojnika ;:oj Powojniki zazwyczaj tworzą kosmate peruczki, a te są zupełnie inne :tan
Obyś jak najdłużej mogła cieszyć się urokami jesieni, niech przymrozki omijają Twój ogródek, a Tobie osobiście życzę zdrówka i siły, zarówno do opieki nad mamą jak i do pomocy eMowi ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”