Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi

Post »

Witaj Wiolu!
Zdjęcia moich opuncji pokazałam - nie wiem jak przezimowały. Wszystko jeszcze jest pod śniegiem. ;:3
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

NO właśnie wiem widziałam dlatego mi się o nich przypomniało. A zdjęcia z bliska jeszcze lepsze. I jakie kwiaty bomba. Ja nie wiem jakie są moje mam dopiero pierwszy raz i to ich pierwsza zima. Ciekawa jestem jak przetrwały. No nic poczekam jak śniegi stopnieją u ciebie.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosenkę masz o niebo lepszą od mojej, Wiolu.
Aż przetarłam oczy, jak zobaczyłam te niebieskie kwiatki! :shock: Cóż to za jedne?!

Pięknie wyglądają powykręcane gałązki wierzby (zapomniałam nazwy :oops: ).
A i ostały Ci się jeszcze wysokie trawy.

Niestety - większość z nas ma jakieś straty zimowe.
Ta zima bardzo niełaskawa była i jest nadal dla naszych ogrodów.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienko żebym to ja wiedziała co to za jedne hiihih nie wiem :oops: Na skalniaku jest wierzba mandżurska. Jedną to chyba przesadzę bo już za duża się zrobiła i będzie mi skalniak zacieniać. Druga na razie zostaje.
Trawa ta wysoka to miskancik. Pourywały mu się kitki od wiatrów ale coś tam jeszcze stoi. Zetnę niedługo.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

WIOLU - piękny wiosenny akcent u Ciebie w postaci niebieskich kwiatuszków tak wcześnie kwitnących, co to może być może jakiś fachowiec się wypowie. :roll:
Ciekawość mnie zżera.Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Ja zaczęłam marzenia o domu od kupienia psa :D . Wybór po długich poszukiwaniach padł na szpica wilczego. Był z nami w mieszkaniu ma 50 cm w kłębie więc był akurat, a póżniej przeprowadził się z nami do domku. Teraz ma do towarzystwa Owczarka niemieckiego. Ale to właśnie szpic szybciej zauważy i usłyszy, a ONek dopiero póżniej leci. Owczarka już nie kupię, ale szpica na pewno!!!! Nie gniewaj się za tą agitację :wink: , ale zakochana jestem w tej rasie po uszy. Jeśli byłabyś zainteresowana służę wszelkimi informacjami :uszy
Awatar użytkownika
meg58
100p
100p
Od: 7 mar 2010, o 19:28

Re:

Post »

[quote="harwi"]Spokojnie ja Cię zapamiętała bo mam akurat twój wątek ciągle na tapecie ihhi. Jesteś w takiej sytuacji jak ja więc mam do ciebie ogromną sympatię ihhhi Taka integracja Polna 8)
WSZYSCY "POLANIE" Łączcie się :lol: :lol:

Dołączam się do grona POLAN moja działka to również pole do popisu
przepraszam że załączam do Twojego postu moje zdjęcie- chciałam pokazać jak wiele mam do zrobienia. Obrazek
Pozdrwaiam Małgosia

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

harwi pisze:Kurczę a zadołować nie mogę. Ja nie mam takiego luksusu jak piwnica. :roll:
Wiolu ja myślę, że jak CI ziemia rozmarzła to możesz dać do ziemi (ja dawałam do doniczek, bo kilka dni temu sytuacja wyglądała trochę inaczej, a poza tym muszę się zastanowić, gdzie to wsadzić). Jak się boisz to możesz też w mieszkaniu na parapecie je podpędzić i jak będzie zupełnie ciepło włożyć do ziemi. Najważniejsze aby za długo nie leżały w tych woreczkach, te kłącza, co ja miałam nie były w najlepszym stanie (tzn. były przesuszone).
A tak w ogóle fajny ten skalniaczek.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit Witaj Harwi ,widzę piękne oznaki wiosny,powodzenia w pracach ogrodniczych ;:3
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiiitam wszystkich serdecznie.
Tajko - niestety jeszcze nie wiem :cry:

aleksandra2323 hmn Aleksandro dzięki za porady. Rasa nie jest jeszcze przesądzona wiec... A powiedz czy one śpią na dworze w budzie razem? Dogadują się? Jak się przestawił szpic z mieszkania na spanie na dworze? Masz samca i samiczkę? Kto jest kto? hmn może te pytania to na PW ;:224

meg58 Hej, nie masz jeszcze wątku? Będziesz mieć dokładnie tyle roboty jak ja ;) Chociaż u ciebie widzę nawet jakieś drzewka :) to już jesteś do przodu. Roboty będzie ale ile radości również.

Maakita uff dzięki to dobrze bo właśnie powsadzałam i podołowałam. Już się martwiłam ale w chwili jak pisałaś odpowiedź to ja w pt już pędziłam je wsadzać na działkce ;) Marne one te kłaczą miały no ale co się spodziewać za 2 zł w biedronce ;:224

Karino nawet u mnie co nieco jest ;) Zaraz wam pokażę ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sobotę byliśmy na działce i szaleliśmy. Przycinanie grabienie porządki w altanie itp itd wiadomo jak to na wiosnę ;) W trawniku wyszły krokusiki. Tulipanki już coraz większe. Bez ma pączki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Ostatnia fotka z wierzbą :-| Obrazek a to co z niej zostało Obrazek Zrobiliśmy też i powiesiliśmy domki dla murarek. Mam nadzieję, że nie za późno i jednak coś się zadomowi i u nas ;) Obrazek i w domu wysiałam astry do skrzynek ;) Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Widzę Wiolu że wszyscy w sobotę pracowali. Czemu sadzisz krokusy w trawniku. :shock: Przecież masz dużo miejsca. Czytałam, że one lubią później tam zanikać po koszeniu, gdyż cebulki marnieją, ale patrząc na trawniki miejskie które są koszone, i krokusy jednak stale tam wychodzą. Bardzo lubię Wrocław właśnie wiosną, kiedy tyle krokusów kwitnie jak się jeździ po mieście. Widzę szał w tym roku murarkowy na forum. :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siemka. Właśnie w trawniku bo chciałam mieć taaaaki trawnik usłany krokusikami ihihih ;) Za rok ci powiem czy wyszły po koszeniu czy nie ;) Muszę dokupić chyba z tonę by mieć taki ukwiecony trawnik. ;:224

Szał szał a w końcu dorwałam coś trzcinopodobnego i zrobilliśmy ;) zobaczymy co z tego będzie ;)
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj VIOLU!
Na zdjęciu jest hepatica maxima - dobrze będę podpisywać zdjęcia. ;:3
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AA przyłaszczka. Tą nazwę widziałam u ciebie ale nie pasuje mi ani troszkę do tej roślinki o którą pytałam :oops: sorki za kłopotek. Super, że będziesz podpisywać zawsze to mniej pytań będzie przynajmniej ode mnie ihihih A może w końcu nazwy mi się utrwalą
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”