Ogródek Przemka cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku, witamy.
Wpadliśmy na chwilkę do Ciebie z wizytą i aż ślinka cieknie- bo tu brzoskwinie.... kukurydza...

;:13

pozdrawiamy i zapraszamy
Ewa i Krzysiek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

O mamuniu!!!!!
Faceci są inni .... ale ja już cały wieczór spędziłabym na oglądaniu tych cudeniek ,przewalaniu opakowań ,podziwianiu ślicznych cebulek.Uwielbiam takie opakowania,zbieram je (w celu identyfikacji,kiedy "zapomnę" o znacznikach).Całą wiosnę oglądam te kartki i patrzę co "wyłazi" z ziemi.....Uwielbiam to... :oops:

Widzę ,że skusiłeś się na pełne tulipany!
Na stronie Florexpolu cebulki są droższe (niestety , a może na szczęście....)

Zakupy uważasz pewnie za udane!Ja pozamawiałam cebule na all.ale to nie to samo,co wyjazd do takiego centrum....

Pisałeś,że kupiłeś ,ale nie do końca to co chciałeś.A czego nie dostałeś?
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam na degustację. Kukurydza właśnie w fazie "dojrzałości mlecznej" i wspaniale smakuje na surowo (chociaż chyba jest zbyt słodka). Co do brzoskwini to zaczyna powoli dojrzewać, owoce są bardzo duże i soczyste no i smaczne.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Normalnie nie będę mogła spać przez Ciebie,Przemku!!!!!!!!!!!!!!Nie mogę się napatrzeć na Twoje zakupy!
Pozdrawiam,Małgorzata
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemek, daj znać, jak będziesz wybierał się na kwiatowe zakupy. Do tej pory obiecywałeś tylko, że mnie zabierzesz i co :?: :?: :?:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu ceny w sklepie a w sklepie internetowym są rzeczywiście inne i często dodatkowo w wysyłce mają mniejsze opakowania. Oferta sklepowa jest też o wiele bogatsza. Z poszukiwanych cebul nie udało mi się kupić śnieżycy wiosennej (mają tylko letnią) oraz ciekawych odmian tulipanów botanicznych. Bardzo drogie były pełne przebiśniegi więc też ich nie kupiłem. Ja oglądanie zostawiłem sobie na jutro. We wszystkich opakowaniach są zatyczki z nazwą i zdjęciem. Gdybyście byli czymś zainteresowani to cebule mogę Wam kupić i wysłać no ale nie zrobiłem zdjęć tego co mają na sklepie. Szczególnie interesująca oferta dotyczy tulipanów z postrzępionymi na brzegach płatkami. Tanie są cyklameny i czerwone korony.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Po zakupach we Florekspolu (wydana cała gotówka), wracając do Lubartowa na naszej drodze znalazł się jeszcze jeden sklep ogrodniczy. Co za czasy -żeby na wsi można było płacić kartą!? Tym razem 8 nowych odmian wrzosów. Już nawet zostały posadzone na wrzosowisku.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dojrzałam zatyczki,dojrzałam! :lol:
Snieżycy wiosennej u nas w sklepach ,w których byłam ,też nie ma .Co ciekawsze - w necie też jej nie ma!SAma na nią poluję,więc jak trafię - zadzwonię do Ciebie ,jak jej nie dostaniesz to Ci kupię.
Rano zamówiłam cebule u p.Królickiego .a po Twoich zdjęciach już buszuję u Benka.....Matko,nawet nie pomaga tłumaczenie samej sobie,że nie można mieć wszystkiego :roll: :oops:

No popatrz , jak te sklepy potrafią się spod ziemi normalnie wyłaniać :;230
Ale warto było o niego "zahaczyć" - wrzosy bardzo ładnie prezentują się na działce!
Zadam może niedyskretne pytanie , ale czy Twoja żona podziela Twoją ogrodniczą pasję?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku, zakupy fantastyczne, będa cieszyły oczy na wiosnę :) .
Ja mam jednak pytanie o wrzosy. Czy sa one ogólnie dostępne, czy tylko po znajomosci :wink: ?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałem dotrzeć we Wrocławiu do "Kwiatonu". Tam kiedyś mieli śnieżyce. Jeśli chodzi o moją żonę to ogródek dla niej mógłby nie istnieć. Wystarczy jej tylko jak przyniosę do domu trochę rukoli, sałaty a najlepiej jabłek i jakiś badylek do wazonu.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam telefon do Kwiatonu na Opolskiej - w poniedziałek zadzwonię i się dowiem.Jak mają to w poniedziałek ,albo we wtorek może się wyrobię i podjadę.Ile chciałbyś cebulek,gdyby były?Przecież nie mam Twojego nr-u telefonu.....z wiadomych względów.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Slicznie, kolorowo, jak zwykle zresztą :D
Z zakupów najpiękniejszy jest narcyz / pierwsze zdj. kwiat po lewej stronie, nie znałam takiego/.
Za wrzosy po ile płaciłes Przemku?
Co do rodzinnych upodobań, jeden oszołom w gniazdku wystarczy :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

basow@ pisze:Mam telefon do Kwiatonu na Opolskiej - w poniedziałek zadzwonię i się dowiem.Jak mają to w poniedziałek ,albo we wtorek może sięwyrobię i podjadę.Ile chciałbyś cebulek,gdyby były?Przecież nie mam Twojego nr-u telefonu.....z wiadomych względów.
Obawiam sie Małgosiu, że na Opolskiej już nie istnieje sklep. jak byłam wiosna juz sie prawie zwijali. Zostaje Horbaczewskiego,czy Hermanowska, nigdy nie wiem :oops:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”