Storczyki dewuka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek
To dzisiaj zdjęcia różowego sabotka. :lol:
Art - moje zielonkawe sabotki to też rośliny kupione w podwónej doniczce. Rozsadziłam je. Mam jeszcze jedną rozsadzoną parę ale ta na razie pracuje nad rozetami liści. Mam nadzieje na nowy kolor.
Orange - dziękuję w imieniu Ari. Pooglądałam Twoje robótki - zdolniacha z Ciebie. :lol:
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko - Paphiopedila piękne. Coś mi się wydaje, że pączek, który rośnie na jednym z moich, może być podobny do tego prezentowanego wcześniej, bo widać już paseczki, a też jest herbu "Podwójna doniczka" :lol: Mam 6 takich roślinek (każda inna), ale póki co, ta była pierwsza chętna do współpracy.
Psinka sympatycznie wygląda i pewnie taka też jest :D, a okolica....cóż, chciałabym w takiej mieszkać
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Dorotko robótki powiadasz? Hmmm cóż, z tymi robótkami to często u mnie musztarda po obiedzie, tzn. że jak robótka "pójdzie w świat" to mi się przypomina, że fotki nie zrobiłam. No ale cóż, nie o to chodzi, tylko szkoda, bo te najładniejsze nie zostały utrwalone. Pozdrawiam i dziękuję za wizytę u moich robótek ;:80 ;:113
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko sabotki przepiękne, mają w sobie mnóstwo uroku, coraz bardziej nabieram ochoty na taki zakup, jak popatrzę na takie śliczności :D
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Dorotko tak czarujesz tymi sabotkami, że coraz częściej się na all... za nimi rozglądam :wink: zwłaszcza ten ostatni - różowy - bardzo mi się podoba :D
Psinka słodka i widoki masz cudne :P
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek
Dzisiaj 2 nowe kwitnięcia.
Miaaa - skuś się skuś.
Agnes - nie są wcale trudniejsze w uprawie od falenopsisów.
:lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko, ale to nie o trudność mi chodzi, ale o urok, który mnie oczarował u Phal. , moim zdaniem są niesamowicie eleganckie i egzotyczne, ale sabotki też mi się podobają i chyba powoli dojrzewam, żeby sobie sprawić :D
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Dorotko, ale to nie o trudność mi chodzi, ale o urok, który mnie oczarował u Phal. , moim zdaniem są niesamowicie eleganckie i egzotyczne, ale sabotki też mi się podobają i chyba powoli dojrzewam, żeby sobie sprawić :D
A to tym bardziej zachęcam :lol: :D :lol:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

AGNESS pisze:Dorotko, ale to nie o trudność mi chodzi, ale o urok, który mnie oczarował u Phal. , moim zdaniem są niesamowicie eleganckie i egzotyczne, ale sabotki też mi się podobają i chyba powoli dojrzewam, żeby sobie sprawić :D
Ja mam tak samo, najbardziej podobają mi się Phalaenopsis, ale sabotki też powoli zaczynają mnie "pociągać", choć nie wszystkie robią na mnie wrażenie. Pewnie jak będzie okazja też sobie kupię :twisted:
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Dorotko, aż trudno zdecydować, kto ma ładniejszy "pyszczek" - sabotek czy psinka :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
A takie o to nowości zagościły u mnie ostatnio. Są to Phalenopsisy cornu-cervi, mariea i stuartiana oraz Rhynchostylis gigantea. Jak widać kwitnąć będą za ...100 lat. Skąd ja tyle wezmę cierpliwości? :wink:
Awatar użytkownika
Alicja N.
100p
100p
Od: 18 lut 2008, o 15:04

Post »

jakie pocieszne maleństwa :D
mnie mój T(omek) -> (nie mylic T z Tatą :P ) namawia na maluchy,ale ja się boję, że nie dam rady, więc ode mnie słowa uznania za odwagę :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Dorotko, słodkie te maleństwa. Podziwiam odwagę. Ja jednak chyba na małe się nie zdecyduję, boję się, że nie dam rady ich dotrzymać do dorasłej postaci. Życzę wytrwałości w ich pielęgnacji, a czas szybko leci, więc nawet się nie obejrzysz, a maleństwa będą dorosłe i pięknie się odwdzięczą za opiekę obfitym kwitnieniem- tego bardzo, bardzo Ci życzę.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

fajne storczyki i na pewno jakby zakwitły byłyby cudne. mi by nie starczyło cierpliowści na sadzonki. no i one potrzebują trochę innych warunków niż dorosłe...
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dorotko maluszki urocze, życzę powodzenia w "wychowywaniu" i przede wszystkim cierpliwości :!: :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”