Witajcie kochani
Dziś pojechałam na zakupy, a ze centrum ogrodnicze jest obok gdzie sklep z wędlinami to nie było mocnych żebym tam nie weszła miałam tylko pooglądać. to co na zewnątrz to pooglądałam a potem mój małżonek powiedział mi czy jeszcze nie idę do środka bo mamy trochu czasu więc poszłam. Zaraz od drzwi zobaczyłam tulipany i krokusy, a że tulipany mam zamówione i czekam na dostawę to poszłam na krokusy i od razu zapakowałam
żółte,
białe w paski,
niebieskie,
białe,
tricolor,
Whitewell purple,
Creaum beauty.
Obok była półka z irysami żyłkowatymi no i kupiłam po 10 sztuk z każdego
George,
J.S. Dijt,
Danfordiae,
Harmony.
no i skusiłam się tez na zawilce były śliczne.
Lord lieutenant - pełny
Mount everest - pełny
Admiral - pełny
Po przyjściu do domu okazało się że przyszła paczka na która czekałam z tulipanami i lilią drzewiastą.
Z tulipanów przyszło mi Yellow,Canasta,Candy corner, Carnaval de nice, Flaming flag, Hemisphere, Miranda, Negrita, Blue, Orange, Shirley Mascotte - strzępiasty, Suncatcher, Angelique.
Z szafirków Siberian Tiger, Armeński,
Z lili drzewiastych Miss feya, Robert Swanson, Altari, Beijing Moon, lavon, On Stage, Oronia, Pretty Women, Puple Prince, Red Morning.
Lilia tygrysia hite Tiger, Lilia złotogłów Żółta Yellow, Lilia Tiger Babies, lilia azjatycka Linda i pełna Trgrinum.
To tyle z moich zakupów zobaczymy na wiosnę co z tego wyjdzie i jakie to będzie. Jutro i w niedziele ma byc pogoda oby sie sprawdziła prognoza bo chciałabym to posadzić i niech rośnie.
Witaj
Iwonko dziękuje za miłe słowa. Drewno przygotowane na strychu sie suszy ognisko zrobione teraz tylko dokończyć miejsce gdzie ma stanąć ten komplecik i będzie super.
Witaj
Lucynko dziękuję za rady oplewię i posieję niech rośnie.
To już po wykopani jednego drzewa skróceniu brzozy i śliwy.
Pozdrawiam wszystkich życzę słoneczka i udanego weekendu