Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Uwielbiam burze :heja Ale jakoś mnie omijają....
Fajne te eukomisy. Jakoś mi z nimi chyba nie po drodze. Chociaż w tym roku wsadziłam jakieś i chyba coś zaczyna się gramolić z ziemi.
Pogody ducha, Lucynko ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko u mnie w tej chwili burza i obfity deszcz z czego bardzo się cieszę ja i wszyscy u których pada.
Od godziny 19-tej u mnie co chwilka grzmi, błyski i deszcz, jutro fajnie będzie się plewić i sadzić.
Dzwonek Skupiony chętnie przygarnę a i ten co Bea się zachwyca jak się rozsieje też nie wyrzucaj na kompost ;:108
Popatrz sadziłam Eukomisy trzy cebule i jakoś nic nie widzę, dopiero jak u Ciebie zobaczyłam sobie o nich przypomniałam.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..dalie choć miały być inne, też są bardzo ładne, kwitnące eukomisy ;:333 . Moje póki co wypuściły tylko zielone. Burza i u mnie przeszła, dopadało solidnie. Choć lubię podlewać dziś nie muszę, jednak to czasu zabiera. Koniecznie muszę się pochwalić że z nasionek od ciebie zakwitł Hibiskus bylinowy, dziękuję. ;:168 Jak się zmobilizuję pokarzę w swoim wątku. ;:128
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pewnie na działce dzisiaj rządzisz..popadało to i chwasty głowy podniosly,, Ja drugi dzień mam w plecy..burzy jeszcze nie było ale cały dzień mocny wiatr, że wszystko z balkonu zabrałam i nawet prania nie zrobiłam bo strach na balkon wyjść. ;:oj ..Troszkę się ochłodziło ale jeszcze alert burzowy nie odwołany...
Roślinki masz takie bujne :shock: , widać że gołąbki dostarczają im dobrego jedzonka... :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko nasionka maków chcę dokupić odmiany pełnej, do kompletu z zebranymi z obecnie kwitnących - mam wrażenie, że z nimi jest tak jak z pełnymi nagietkami, kolejne pokolenia są coraz bardziej pojedyńcze. Z tych od Ciebie jestem niesamowicie zadowolona, są takie piękne ;:167 Właśnie zdjęcia obrabiam :D
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko śliczne masz eukomisy! ja chyba swoje albo w szale przedwyjazdowym posadziłam nie wiem gdzie albo nie zakwitną... bo mam jedno podejrzenie i może coś mu pączek wyjadło? :;230
Dalii to ja się chyba nie doczekam, te z siewu wyjedzone do zera, a te z bulw jedne ledwo wyszły, a drugie mają kiełki ale pod ziemią ;:oj
Wczoraj deszcz, dzisiaj deszcz z atrakcjami, dobrze jest bo nie trzeba podlewać!
Miłego popołudnia Lucynko ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko szkoda gołąbków, to śliczne ptaszyny są, wiem, nie raz zła na nie byłaś, ale jakos dogadywaliście się, M pewnie zmartwiony, wiem jak to jest, moi synowie też swego czasu mieli gołąbki, różne, rasowe i w jedną noc stracili prawie wszystkie, tylko te co w klatkach zostały, no ale tak to jest niestety, działeczka ślicznie mieni się kolorami ;:215 , u nas dziś burzowo i deszczowo, Szczecin zalany, że kajaki co niektórzy wyciągają ;:306 , a ja martwię sie jak działeczka z tym deszcvzem sobie poradzi, no ale to zobacze dopiero w sobotę pewnie ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Idzie kolejna dzisiaj burza. Niebo przeraża. Oby tylko szkód nie było.

Obrazek

Obrazek

Beatko - fuksję dokarmiam wyłącznie Florowitem. Stoi sobie na balkonie i jest obsypana kwiatkami oraz pąkami.

Obrazek

Obrazek

Iwonko1 - ja też lubię burze, szczególnie w nocy, gdy zygzaki błyskawic tak pięknie po niebie biegają. ;:63
Eukomisy już kiedyś miałam, potem na jakiś czas zapomniałam o ich istnieniu, a teraz sobie przypomniałam i są. ;:303
Jakoś się trzymam, choć mocno już jestem zmęczona. Dziękuję. ;:196

Obrazek

Obrazek

Krysiu [leszczyna] - załatwione. Zapisane.
U mnie też pięknie popadało w nocy i dzisiaj w południe, a teraz znowu chmury wypiętrzone i grzmi.
Szkód na działce nie ma, a podlane elegancko, co ogromnie cieszy.
Jedynie te wysokie temperatury mnie dobijają. Jestem tak zmęczona, jakbym cały dzień ciężko pracowała np. przy kopaniu rowów. ;:306
Przyjrzyj się dobrze, a zapewne ujrzysz gramolące się z ziemi eukomisy. Moje były wsadzone do doniczek jeszcze w domu, dlatego już kwitną.

Obrazek

Obrazek

Zuziu111 - wszystkie dalie są ładne, ale ja chciałam takie, jak napisano na opakowaniu z nasionkami. ;:223
Wkrótce i Twoje eukomisy zakwitną. Moje rosną dłużej, bo jeszcze w domu siedziały w doniczkach na balkonie.
No właśnie! Zajrzałam do Ciebie w nadziei na nowe zdjęcia, ;:131 a tam cisza jakaś panuje.

Obrazek

Obrazek

Maryniu - na działce byłam tylko przez dwie godziny, bo w domu został piesek, który panicznie boi się burzy, dlatego gdy tylko na niebie pokazały się chmury, biegusiem wróciłam do domu. Burza przyszła dopiero w południe, ale skwar i parne powietrze porządnie dały mi się we znaki. ;:145
Gołąbki dają dobry nawóz, dlatego tak mi żal tych zabranych przez kunę za tęczowy most. ;:174

Obrazek

Obrazek

Natalko - moje wszystkie pełne są pełne, a nasiona zbierałam w ubiegłym roku. Tylko różowe i białe pojedyncze zniknęły albo raczej zmieniły kolor na czerwony.
Pobiegnę do Ciebie obejrzeć sobie zdjęcia. :roll:

Obrazek

Obrazek

Marysiu [Maska] - szczerze mówiąc, to ten sezon jest jakiś dziwaczny, a Ty nie masz się czym przejmować. Zostawiłaś ogród samopas, ale za to zdrowie podreperowałaś i w następnym roku zaszalejesz ogrodowo. :tan
Masz tyle innych piękności, że wcale nie widać, by czegoś w Twoim ogrodzie brakowało. ;:108
Też mam atrakcje z deszczem i też mnie to cieszy. ;:303
Ma się na nockę, więc w rewanżu dobrej, a przede wszystkim spokojnej nocy Ci życzę. ;:196
Poznajesz? Twój - mój albo odwrotnie mój - Twój Pięciornik Nepalski.

Obrazek

Obrazek Nagietek. Różowy. :;230 :;230 Był. Przed rokiem.

Iwonko [00..] - cóż, stratę gołąbków już przeboleliśmy. Stało się. Trudno. Życie toczy się dalej. ;:108
I u nas burzowo, ale w centrum miasta spokojnie, na działkach też. ;:333

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko wypatrzyłam Eukomisa na razie jednego a powinny byc trzy, myślę ze jutro dojrzę dzisiaj nie zdążyłam bo burza i deszcz mnie pognały z ogrodu a miałam potęne plany.
Nic jutro bedzie dzień a rosliny podlane i konewk nie dygam ;:306

pozdrawiam
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Krysiu [leszczyna] - skoro znalazłaś jednego, to i pozostałe eukomisy odszukasz. ;:333
Jak Ci tylko pogoda pozwoli. ;:3
Właśnie! Ważne! ;:303 Konewki w odstawce! Przynajmniej na jakiś czas. ;:333
Dobrej nocy. ;:196

Obrazek

Obrazek

Chmury burzowe poszły bokiem, pozostawiając po sobie taką malutką tęczę.

Obrazek

Cieszę się, że już nie grzmi, bo mój piesio boi się i siłą muszę go wyciągać na spacer. Wczoraj, a właściwie to już dzisiaj ok. pierwszej w nocy dopiero pozwolił się wyprowadzić. Za chwilę z nim wyjdę, na wszelki wypadek, bo gdyby znowu zaczęło grzmieć...Lepiej nie mówić, co by było. ;:306

Dobrej i spokojnej nocy Wszystkim. ;:97 ;:97 ;:97

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O piękne liliowce już ci zakwitają.Jak ja je lubię ;:167
A maczki bardzo, bardzo lubię.A tyw idzę też,I też masz ich sporo ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko u mnie też konewki w ogrodniku nawet, bo wiatr tak nimi śmigał po podwórzu, że mogły u sąsiada nawet wylądować.
Teraz to leje a nie pada, przy tym wiatrzysko donicami miata.
:wit
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko współczuje straty gołąbków ale fajnie ,że masz takich sąsiadów,teraz na działeczkach i ogrodach jest tak kolorowo,że można dostać oczopląsów ,zdróweczka dla męża a i Ty dbaj o siebie bo życie w stresie odbija się dopiero po czasie.Serdecznie pozdrawiam ,u mnie od wczoraj leje a dzisiaj jeszcze zaczęło wiać ale i tak nie mam czasu ani sił chodzić na działkę więc przy tej pogodzie nie mam takich wyrzutów.Trzymaj się cieplutko :wit
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko u mnie też była burza, boję się jak jestem sama, bo zawsze myślę o najgorszym, jakby w dom strzeliło...
Dzisiaj cały dzień pada, koty nie chcą nawet na dwór wyjść, dobrze że deszczyk podlał roślinki, chociaż to odpadnie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Dzisiaj przywiozłam M ze szpitala i już mi raźniej. :tan
Na działce nie byłam, ale to z uwagi na pogodę. Wietrzysko takie, że głowę chce urwać. Nawet piesek niechętnie wychodzi z mieszkania, a kota zwyczajnie śpi i śpi, i ;:19 ....

Aniu [anabuko] - w ubiegłym roku zebrałam trochę liliowców i teraz już z niecierpliwością czekam na kolejno zakwitające. ;:65 A maki też dopiero od zeszłego roku goszczą na mojej działce. ;:108 W sumie głównie jako wypełniacze. Polubiłam je. ;:333

Obrazek Szkarłatka amerykańska.

Krysiu [leszczyna] - u mnie dzisiaj wiatr szaleje ;:145 i goni chmury po niebie z taką prędkością, że nawet nie mają kiedy wody na ziemię spuścić. ;:306

Obrazek - Smagliczka nadmorska.

Tereniu [tencia] - dziękuję, kochana, za wszystko. ;:79
Poprawi się pogoda, nabierzesz sił , a działeczka poczeka. ;:108
Zdrówka. ;:196

Obrazek 'Novalis'.

Kasiu [100780] - a ja się burzy nie boję. :tan :tan
U mnie głównie wieje dzisiaj cały dzień, ale mnie to nie przeszkadza, ;:185 bo nie planowałam wypadu na działkę, więc nie mam wyrzutów sumienia. ;:306

Obrazek - Fasolka szparagowa też ładnie kwitnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”