Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Balia drewniana ;:215 pomysł rewelacja. Kwiaty kwitną ci przepięknie kocham kolor niebieski.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, to wielka satysfakcja, kiedy kwitną własnoręcznie uhodowane od nasionka rośliny ;:108 Gratuluję ;:215
Co za niespodzianka...na wiosnę nie mogłam nigdzie zdobyć nasion floksów Drummonda,a tu proszę wysiały się latem i siewki nie przemarzły,zakwitną
Może ja też się skuszę w końcu na te floksy? ;:224 W tym roku spróbowałam wysiać na rabacie godecję wielkokwiatową białą, zobaczymy czy wyrośnie i czy się sprawdzi ;:65
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Kupiłam sobie powojnika Guernsey Cream ;:224 . Tym razem zabrałam gotówkę ;:306 . Posadziłam i teraz czekam na przyszłoroczne kwitnienie bo on chyba nie powtarza ?? Mam nadzieje, że róże odwdzięczą Ci się za te algi ;:108 . Śliczne, kolorowe zdjęcia pokazałaś ;:138 . Czosnki są urocze a bukiecik w pięknym kolorze ;:333 . Czekamy teraz na róże ;:65 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Czerwiec nareszcie...najpiękniejszy miesiąc jak dla mnie,bo obfituje w kwitnienie róż
;:108 Przez 3 dni mojej nieobecności wiele się zmieniło. Róże mają coraz więcej pąków,a niektóre zaczynają kwitnąć. A tak się o nie obawiałam. Najbardziej wyrywna to Gertrude Jekyll,Chippendale i CPM. Pąki kolorowe cieszą jak małe dziecko.
Pojechałam zasadzić roślinki od forumowej naszej Sonii,która była tak miła i wysłała mi kilka swoich dobrodziejstw.
Podlewać nie musiałam,bo wcześniej całą noc padało. Niech budują pączusie,tak długo na nie czekałam...

Jagi rzeczywiście dobrze określiłaś,że panuje na balkonie sielski klimat,właśnie taki lubię i co rusz dążę do takich obrazków.
Trochę mojej w tym winy,że róże szybko zostały przycięte po zimie,a potem w kwietniu,gdy soki zaczęły krążyć przyszedł spory przymrozek. Dużo nie trzeba było,by podmarzły .Poleciałam zatem na ratunek i spanikowana algi kupiłam:) Co się nie robi dla księżniczek?

Obrazek

Jolu lubię orliki,jedynie szkoda,że tak szybko osypują płatki.Jednak nie mam z tym problemu,same się sieją gdzie chcą.

Obrazek

Ann85 dobrze prawisz,nie wolno na początku drogi przekarmić róż. Niech sobie budują w spokoju korzonki,a po 3 latach zobaczysz jak Ci zarosną:) Żebyś mnie widziała jak ja do nich przemawiam,no jak do dzieci. Czasem pogrożę paluszkiem jak nie chcą zabrać się do kwitnienia...

Obrazek

Jolu uwielbiam podpatrywać rośliny prześwietlone słońcem,to jak namalowane obrazy ?
Nie miałam pojęcia,że rutewka na żywo zrobi na mnie tak pozytywne wrażenie,lekko kołysze się na wietrze,no cudo ;:167 ...Goździki zawsze na swojej działce miała moja kochana babcia,mam teraz namiastkę jej ulubionych kwiatów...
Mam kilka ślimaków,ale na razie się nie dorwały do dalii,zaglądam do nich,mam kilka nowych i chciałabym zobaczyć kwiaty.

Therese Bugnet szybka jest :D

Obrazek

Monika niestety balia się rozkleja ;:145 i rozchodzi,to jej ostatni rok,będę musiała poszukać ocynkowanej i znów na wiosnę zrobić kompozycję. Goździki kamienne mam po raz pierwszy,cieszy mnie fakt,że same je wysiałam,w tamtym roku miały same liście,a teraz kwitną różnymi kolorami.

Pachnąca azalia i jej pierwszy,udany rok :)

Obrazek

Alicjo dziękuję:) też lubię w ogrodzie niebieski kolor

Obrazek

[ ;:108 b]Elwi[/b] weszłam na google, bo nie znałam godecji. Znowu poznałam nowe kwiatki,które przypominają mi kwiaty pelargonii? Floksy są bardzo sympatyczne i niskie,takich właśnie szukam
;:333
Obrazek

Ewelinko nie pamiętam,czy powtarza Guernsey,ja go kojarzę najbardziej z pierwszym kwitnieniem,szybko zakwita,bo już w maju,a kwiaty ma spore. Niestety kiedy zakwitł po dwóch dniach kwiaty uschnięte. Chyba źle go posadziłam,ma zbyt słoneczne stanowisko. Będę musiała go przenieść,a w jego miejsce posadzę lawendę.

Rutewka wspaniały pokaz

Obrazek

Gertrude Jekyll jako jedna z pierwszych
:heja

Obrazek

chippendale

Obrazek

CPM ;:215

Obrazek

Lavegue

Obrazek

tu Lavegue jeszcze omszona

Obrazek

RU na pniu ma sporo pąków

Obrazek

Eyes For You przesadzona na jesieni

Obrazek

Marc Chagall nareszcie na żywo zobaczę go w całej krasie

Obrazek

No i Jalitah mam tylko jedną,ale już żałuję...

Obrazek

Dolce Vita

Obrazek

Pashmina dostała nową miejscówkę,do tej pory biedna rosła za porzeczkami,a to przecież ciekawa różyczka

Obrazek

LO koło oczka

Obrazek

Soniu dziękuję ;:196

Obrazek

A na koniec zagadka ;:303 Mój wujek twierdzi,że kupował karpę dalii wraz z innymi ;:oj Na dalię mi to nie wygląda,może ktoś z Was rozpozna?

Obrazek

Miłego week i deszczu tym,co czekają ;:333
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Aniu, to jest inkarwilla delavay'a, nazywana ogrodową gloksynią.
Bardzo ładna roślina, ale jej zimowanie w gruncie jest niepewne.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Aniu.
Czerwiec to i mój ulubiony miesiąc w ogrodzie. Zanim rozkwitną róże kwitną piwonie, które też uwielbiam i wiele pięknych bylin. Chciał by się zatrzymać na dłużej ten miesiąc :D
Różyczki- ach jak cieszą, nawet takie pączusie ;:167 Możemy zacząć już odliczać dni, to rozpoczęcia festiwalu :lol:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu piękny spektakl różany się szykuje ;:167
Rutewkę mam już na oku, w przyszłym roku muszę ją zaprosić do siebie, bo urocza jest! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, faktycznie czosnki robią wrażenie. Czy ta rutewka rośnie wysoka? Teraz nie pozostaje nic innego jak czekać na róże. ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W ubiegłym roku rutewka wpadła mi w ręce i już, już miałam kupić, kiedy zwróciłam uwage na jej wysokość-150cm ;:202 Zupełnie jej nie znając i nie mając pojęcia jak rośnie, niestety ją odłożyłam. I pluję sobie w brodę do dzisiaj, bo już więcej jej nie dorwałam. Może uda Ci się zebrać jej nasiona? Będę Ci przypominać, bo nie mogę się na nią napatrzeć ;:63
Różyczki już Ci kwitną? A tak o nie drżałaś :heja Chyba już lżej zrobiło Ci się na duszy?
Piękne panny się zapowiadają. Moje też już zebrały się do kupy, ale na razie mają tylko pąki, jeszcze ciasno zwinięte.
Moje Drummondy niestety się nie rozsiały i w tym roku już ich nie będzie. Może też spróbujesz zebrać im nasionka? W tym roku był z nimi kłopot, u mnie w ogóle się nie pojawiły.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kochana Aniu nie mów tak nawrt, że to ostatni rok drewnianej balii. Na pewno da si3 ją uratować! Spróbuj, bo ona jest przepiękna!
Z moich siewów kolejny rok nici. Więcej do kuwet nie sieję. Jedynie wprost do gruntu. Już nie inaczej. Tak mi się nasunęło na myśl, gdy zobaczyłam siewki Twoich floksików. ;:224
Róże ach róże... ;:224 Patrząc na nie widzimy obietnicę pięknych kwitnień. ;:168
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aniu, widzę, że pojawiło się u Ciebie trochę nowości :D Fajnie, te nówki najbardziej intrygują, prawda? A jak Twój Charles de Mills? Wyobraź sobie, że mój, posadzony ubiegłej wiosny okazuje się nie być Charles?em - przebija się różowy kolorek ;:222 Jestem totalnie zawiedziona. Tak czekałam na tę różycę ;:145
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, bardzo jestem ciekawa jaki efekt przyniesie zastosowanie alg. Czytałam u nich u Majeczki, a u niej róże rosną pięknie, więc warto się bliżej zapoznać z tematem ;:108 Trzeba będzie chyba kupić, bo czego się nie robi aby królowe rosły w siłę i pięknie kwitły :)
Twoje czosnki wyglądają zjawiskowo ;:333 A różany koncert tuż, tuż ;:65 Czekają nas najpiękniejsze dni.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochana jak pięknie zakwitł ci różanecznik!I jaki duży krzaczek... ;:oj
Pięknie roślinki rosną i zaczynają kwitnąć. Ja muszę kupić jutro preparat na mszyce bo wszystkie róże oblepione. Kupiłam ostatnio w Biedr.... ,przyszłam do domu, czytam etykietę a tam pisze żeby nie pryskać pąków, kwiatów i delikatnych roślin. No to już róż nim nie popryskam.... ;:223
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu nadrobiłam zaległości. Bardzo lubię Twoje opowieści ogrodowe, widać że kochasz ten cichy raj. ;:108 Różanecznik i czosnki, wspaniałe zestawienie. ;:oj Czosnki mają coś takiego, co nie pozwala przechodzić obojętnie. :) Rutewka cudnie kwitnie, ;:215 moja młodziutka, jeszcze mało kwiatów pokazała. Róże dostały odżywkę, więc na pewno odwdzięczą się kolorem. ;:65 Balia będzie zjawiskowa, pięknie obsadzona i rośliny mają dużo ziemi. ;:215 Mam nadzieję, że wszystkie rośliny się przyjmą i będą Cię cieszyć kwiatami. Kolejne perowskie wysiały się, ale tym razem powędrują do doniczek, bo spod krzewu trudno je wykopać. Miło, że biel kojarzy się ze mną, choć u siebie, chyba trochę przeginam z bielą. ;:173 Częstych pobytów na działce, abyś mogła podziwiać róże. ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ale będzie różany pokaz!!
Zbieram nazwy. Jak tu wybrać maks 5 najpiękniejszych rabatowych odmian?? :roll:

Rutewka bardzo mi się podoba, zapisuję ja do kajetu.
Balii nie da się spiąć jakąś obejmą? Szkoda..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”