Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadźko to mamy prawdziwą zimę :!:
Taka zima ze śniegiem to może być bo wszystko okryte a na świcie biało i od razu lepiej.
Widzę, że po świętach nie umiesz usiedzieć i już coś musisz dłubać...taka nasza natura.
Ty swoje przepiękne ;:224 cepeliowskie frywolitki a ja już posiałam koperek do pudełka. ;:173
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, ależ byłam ciekawa tej serwetki. Śliczna jest, wzór ma cudowny ;:303 ;:180 ;:180 ;:180
U mnie też śnieżnie i nawet są mroźne malunki na szybach, co lubię.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziwiam wszystkich, którzy wyplatają/wydziergują/szyją różne ozdoby do domu, ja to nawet na szydełku nie umiem szalika dla misia córki skończyć :wink: Nasze mamy i babcie chyba miały więcej takich umiejętności.
Jadziu serwetka wyszła bardzo ładna.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam świątecznie wszystkich miłych gości. Za oknem biało ,mroźno lecz ciekawe co przyniesie nam dzisiejsza noc ???

AGUSIU z biegiem czasu i tego się nauczysz .Na szydełku dzierganie wolno przybywa nie to co na drutach .Drutami jest dużo lżej w każdym tak mnie się wydaje .Jednak wszystko jest lekko jak już się umie.Może wreszcie skończę ten mój sweter zaczęty ho ho ho temu :;230 Przód ,tył zrobiony tylko rękawy ;:180 ;:180
BEATKO lubię takie przejrzyste wzory lecz lubię też wzory p. śp Stawasza są bardziej aligzanckie :wink: To białe nici tylko pod ta moja lampką tak wyglądają .Dostałam ten wzór i jeszcze wiele innych wzorów z których robiłam też gwiazdy od genia 19 ;:180 ;:180 Wiesz ,ze u nas nie było malunków na szybach widocznie nie było aż tak mroźno ;:180
ELUSIA ;:196 też zamyślałam ,żeby wysiać pietruszkę do pojemnika i koper .bo pietruszka wschodzi 6 tygodni, a potem ją przesadzić już na grządki w malutkich kępkach to szybko nabierze ciała ;:180 Wiesz ,ze mam niesforne ręce które nie znoszą zastoju :;230
TERENIU ;:196 oczy mają swoją wadę,ręce też, lecz sie tym nie przejmuję ,bo komputer tez ma wady, a przy nim siedzimy :;230 Wiesz wszystko jednak do czasu ;:180 Jestem ciekawa czy chociaż trochę wyginą choroby przy takich mrozach
BASIU ;:180 zima bogata w śnieg także i w mróz .Oby wyginęły choroby grzybowe i nie atakowały nam roślin to byoby cudownie
RENIU ;:196 dziękuje za pochwały .Zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam strząsając śnieg z Rh .Jednak bałam sie ,żeby gałązki się nie połamały. Pąki są odsłonięte, lecz mam taka nadzieję ,ze nie będzie aż tak wielkiego mrozu i nie wymrozi ich. Szkoda by było ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Popatrz Jadziu my tak dbamy o królewny, a one nie zawsze tak kwitną jak byśmy chciały, a Twoja NN taka cudowna choć opieka bylejaka- przewrotność :;230

Rutewka Elin chyba wysoka?
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Ta krwawnica bardzo ładna, a ja coś się przed nią wzbraniam,nie wiem czemu ;:14 , z tym rhododendronem to mnie zabiłaś, bo ja też postrząsałam :( , i teraz ;:14 jak mi padną, tak pięknie mi rosły, ale może im nic nie będzie, a jak zima jest bezsniezna, i przeżywają, eeee, będzie dobrze :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Jadziu Świątecznie ;:168
Aleś jest zdolna bestyjka...cudna ta serwetka ;:167 Mam taką koleżankę Ormiankę i też ma takie złote rączki nawet jak kończyła pracę dostałam jej dzieło malutkie, ale robi ogromne rzeczy nawet obrus na ołtarz dla ks. Isakowicza. Ma taki specyficzny styl ;:215
Śliczne kwiateczki ten dwukolorowy orlik ładniusi i biały asterek niski ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No póki zima trwa Jadziu, śliczna robótka ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Znowu Jadziu pochwaliłaś sie śliczną serwetką. Piękności wychodzą spod Twoich rąk ;:180 Przyglądałam sie trochę jak to zrobić, ale na razie jak dla mnie to jest czarna magia. Na pewno to wszystko jest tylko kwestią czasu. Na początku wszystko wydaje się trudne, a jak nabierzemy wprawy to robota tylko śmiga w rękach. Ale na razie i tak nie mam czasu na takie robótki, będę więc podziwiać je u Ciebie.
Piękne te rutewki. Już raz prawie je kupiłam, ale jak zobaczyłam jaką mogą mieć wysokość, to zrezygnowałam. Może jednak niesłusznie? Czy one nie przytłaczają innych roślin? Bardzo mi się podobają, ale muszę oszczędnie gospodarować miejscem.
Śniegu mamy podobną ilość, naszym roślinom chyba pod takim puchem jest ciepło. Bedą zadowolone :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hu hu hu ha, hu hu ha nasza zima zła szczypie w nosy szczypie w uszy mroźnym śniegiem w oczy prószy [zaczyna] Tośmy się wreszcie doczekali prawdziwej zimy ze śniegiem i potężnym mrozem.Teraz przebija ;:3 , wiec byłam założyć lekkie okrycie moim RH, bo słonko jest dla nich szkodliwe w taką pogodę.Byłam również zdziwiona pustym pojemnikiem .Cóż więc robić, trzeba było dołożyć ziarenek i zaraz przyleciały głodomory- kosy i sikorki.Po południu pójdę sprawdzić jaka sytuacja.Dzisiejszej nocy było -27 a w telewizorni podawali ,że - 29 w Katowicach.Tteraz jest trochę mniej, lecz przyjemnie było w ogródku pochodzić w taki mróz nawet w ręce nie było mi zimno :) Okna na korytarzu pomalowane przez Dziadka Mroza wyglądają ślicznie

IWONKO 1 ano pochwaliłam sie serwetką i na razie koniec z takimi pracami muszę skończyć sweter na drutach, bo nigdy nie mam veny ,żeby go skończyć ,a robię go juz chyba ze 3 lata :;230 Przód i tył dawno zrobione tylko do rękawów nie umiem się zabrać :;230 Nie wydaje mi się ,żeby rutewki zagłuszały inne rośliny np róże ,chociaż troche miejsca trzeba im wygospodarować.Moje są młode to tego jeszcze nie zauważyłam ,lecz musiałam w inne miejsce wysadzić Bukwicę.One górują na rabatkami. Są też niskie okazy takie do 1m lecz warte są polecenia
IWONKO 0042 ;:180 to tak dla zabicia czasu.Jedni mają niespokojne nogi a ja mam ręce niespokojne :;230
MARYSIU ;:180 Za wielkie obrusy bym sie nie brała bo musiałabym je robić chyba calutki rok :;230 bo nie pracuję zbyt wielkim tempem a to trzeba mieć maszynę w rękach ;:306 a moje są już mało sprawne jednak serwetki czemu nie. Muszę je jednak oszczędzać ,żeby na długo mi wystarczyły ;:108 Ten dwukolorowy orlik to mutant tego żółtego którego miałam
RENIU spraw sobie krwawnicę przynieś z pola to wdzięczna długo kwitnąca roślinka. Może w tym sezonie będzie trochę do uszczuplenia ta moja sadzonka.Jednak dzisiaj osłoniłam przez ;:3 moje Rh tylko narzuciłam na nie agrowłókninę
KRYSIUtak to zawsze jest im bardziej sie chucha i dmucha tym jest gorzej to samo z dziećmi .Może te pokrzywy w których otoczeniu ona rośnie dają jej powera ;:224 Elin ma 3m wysokości góruje na rabatce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu wszystkiego co najlepsze w nowym roku Ci życzę ;:196 .

Wreszcie mam troszkę wolniejsze dni i mogę odwiedzić Wasze ogrody, jak zwykle zaczęłam od Ciebie, ale widzę, że muszę nadrobić sporo zaległości. Przeleciałam na razie pobieżnie kilka stron i jak zwykle jestem zachwycona Twoim ogrodem. Cudowne roślinki, piękne piwonie, ciągle mnie czymś zaskakujesz :D Bardzo lubię Twój różnorodny ogród, kilka stron a tyle nowych rzeczy ;:138 . O różach nie wspomnę, bo wszystkie piękne, wiele z nich spotkałam tylko w Twoim ogrodzie. A te które już znam, u Ciebie są jakby w większym rozmiarze ;:215
Teraz wracam do poprzednich stron aby na spokojnie delektować się cudnymi widokami ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, mam krwawnicę od jesieni, ciekawa jestem czy wyrośnie, bo sadziłam ją już bez kwitnień.
Twoja jest śliczna i taka w sam raz.
A jednak i Tobie pomalowało okna ;:215
Ja też u siebie podziwiam te koronkowe malunki.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ale miałaś mróz ;:oj u mnie było -21 stopni .
Przepiękne lilie i liliowce ;:215 ;:215 dzięki za takie śliczności .
Pozdrawiam cieplutko i życzę aby już takiego dużego mrozu nie było ;:196
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Jadziu teraz to ja sobie uzmysłowiłam czemu nie mam krwawnicy, dziewięć lat temu przyniosłam sobie z pola dzwonka prostego, do tej pory z nim walczę, i może mylnie nabrałam przekonania ze krwawnica z pola szczególnie będzie się mi bardzo rozsiewała.U mnie też taka temperatura była, właśnie słucham prognozy i dzisiaj te, ma być taki mróz.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RENIU teraz patrzyłam na ONET wieszczą 23 *a norweska pokazuje -20 to wiele mniej niż było dzisiejszej nocy.Jednak jutro się przekonamy.Nie wiem czy Krwawnica będzie się rozsiewać wszystko przede mną :wink: Dzisiaj rano narzuciłam agro na Rh i azalie tylko profilaktycznie ,żeby słońce na nie nie padało .
TERENIU u Ciebie było cieplej niż u mnie, lecz niewiele tego było .Oby te groźne mrozy odeszły w niebyt w górach może sobie mrozić.Dobrze ,ze jest sporo śniegu
BEATKO u mnie nie było pomalowanych okien tylko na korytarzu .Moje były tylko zaparowane i to też nie wszystkie .Jednak pomalowane okna przypominają moje dzieciństwo bo zapomnieliśmy już takich widoków.
DAYSY lubię zaskakiwać :wink: u mnie jest wszystkiego po trochu .Lubię wszystkie rosliny i nie umiem sobie odmówić żadnej która jest mniejsza od róż.Wyższe to tylko Rutewki, bo one osiągają 3 m wysokości oczywiście nie wszystkie.Przejrzyj dokładnie ,bo może czegoś zapragniesz dla siebie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”