Jadziu, pokazałaś Evelyne Dheliat... zdaje się że też ją mam - pomyłka z 2014 r, oczywiście z F... tak przynajmniej powiedział mi p. Tomek...
jak myślisz.. może to być ona ?...
w tym roku jeszcze mi nie kwitnie, bo męczę ją w donicy... ciasnej zresztą... chciałam ją wyrzucić, ale na razie potrzymam, bo planuję zrobić nową rabatę... kosztem trawnika...
IWONKO patyczki pęcherznic mam jeszcze w wodzie a tamaryszka i forsycje już wsadziłam do ziemi.Czytałam ,że można podlewać już posadzone patyczki 1:10 .Dopiero teraz ją zamoczyłam tę wierzbę i na 48 h tak tam pisze.Ciekawe co mi z tego wyjdzie czy rzeczywiście taki brązowy płyn
GABI, a wąchałaś tę różę czy ona cudnie pachnie konwaliami .Po pączku widać jakby to była ona mam swoją z jesieni i to jej pierwszy kwiat
Ja czytałam ,że ten płyn wierzbowy trzeba podgrzewać, ale nie gotować , tak Robiłem też był brązowy i teraz korzystam z niego, moczę i do ziemi jadziu , cudne masz róże, ale nazwy takie ,że można język połamać . Ja znam kilka, z naciskiem na kilka
GABI dzisiaj ją wąchałam lecz tak cudnego zapachu nie ma jak w dopiero co otwierającym się pąku .Ma mieć Strong frgrante tylko nie wiem kiedy chyba tylko w pąku do bani Obejrzę jutro może już całkiem rozwinie kwiat .Powoli go otwiera to już 3 dzień a dzisiaj wygląda tak
KAROLCIA nie trzeba podgrzewać można też na 48 h godzin zostawić bez podgrzewania właśnie tak robię szkoda 2h trzymać na gazie można i bez podgrzewania .Jeśli będzie mało kolorowy to go podgrzeję .Gdzie chcesz łamać język przecież te nazwy nie są tak trudne.Co powiesz o tej wielka cudnie pachnąca
MARYSIU Twiggy's Rose to floribunda lecz nie pachnie a jeśli nawet to bardzo słabo.Czerwona NN ma także cudne kwiaty szkoda ,ze nie pachnie nawet deszcze jej nic nie zrobiły dalej jest piękna i ma sztywne pędy .Ze względu na ten kwiat ja zostawiłam inaczej dawno opuściłaby moje progi
Dzisiaj miałam wychodne i odwiedziłam cudny ogród i jego właścicielkę gdzie miło spędziłam czas .Myślę ,że zgadniecie gdzie byłam pogoda również dopisała a podobno miało dzisiaj również padać
Jadziu, bardzo dziękuję za wyliczankę pachnących róż. Spisałam je sobie wszystkie. Ja też nie patrzyłam na to jak dotąd. Ale chyba warto mieć jakąś różę dla zapachu ... róży w ogrodzie
BEATKO sporo róż pachnie i nie sposób ich wszystkich wyliczyć .Najlepiej pachną wszystkie historyczne Maigold też cudnie to samo Alpenfee chociaż kwitną tylko raz, ale jak Isabel renaissance też cudnie pachnie ,Purple tiger nawet ta z malusimi kwiatkami Parnik Liptov przecudnie pachnie lecz kwitnie tylko raz
TERENIU i IWONKO macie rację byłam dzisiaj u Marysi i podziwiałam jej cudne paprociowe maluszki i oczywiście psiapsiółkę Pusię lecz nie tylko to .Nawiozłam także mnóstwo darów.Niektóre już posadzone inne dopiero czekają na swoje miejsce
Kolejne cuda obejrzałam, w kroplach deszczu wyglądają zjawiskowo.Ja akurat aż tak na zapach nie zwracam uwagi bo mam problem z węchem, ale jak piękna róża dodatkowo pięknie pachnie, to tylko jej na plus.