Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Nawet królewicz się załapał 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
a pytanie dalej bez odpowiedzizielonajagoda pisze:Nawet królewicz się załapał

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Marysiu, długi spacerek sobie zafundowałam w Twoim ogródku, pooglądałam, popodziwiałam i dobry humor sobie zafundowałam.
Kokorycz w cudownym ujęciu

Bodziszki ślicznotki, szczególnie ten pełen

Dzwonki prześliczne

Czarnuszka - słodziutka, jak ją wysiać? od razu do gruntu czy w pojemniku na parapecie?
Widziałam też w ogrodzie ostróżki, masz może błękitną lub jasno niebieską? - o nasionka bym przyszła po prośbie.
Marysiu, czy nasionka tego czerwonego kwiatuszka mam samotne wysyłać, czy jeszcze sobie coś upatrzyłaś?
U mnie dzisiaj też mroźno -10*
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
MarysiuMaska pisze:a pytanie dalej bez odpowiedzizielonajagoda pisze:Nawet królewicz się załapał

- Maska
- Kontakt:
Ewuniu dziękuję za odwiedziny
Dzwonek jest dwuletni niestety, ale mam nadzieję że albo się wysiał albo z zebranych nasion coś wyrośnie. Trochę przegapiłam moment nasion i już były skierowane w dół
Czarnuszki raz tylko posiałam do pojemniczków bo tej czerwonej miałam maleńko nasion ale teraz sieję na miejsce stałe. Te białe i niebieskie sieja się niemiłosiernie cały sezon
Ostróżki mam śliczne od Michała i oczywiście zbiorę nasionka, bo nie zbierałam
Nie wiem o jakie jeszcze nasionka mogłabym poprosić, bo u Ciebie mnóstwo śliczności, ale obiecuję zajrzeć

to takie na szybko znalezione
Miłej soboty Ewuniu
Iwonko mam dużo roślin z Twojego ogrodu i na pewno jeszcze wiele wymienimy więc nie ma pośpiechu
Zakładam wreszcie kapownik bo pamięć zawodzi. Poluj na kosmos, ale ja i tak całej torebki nie wysieję

Dzwonek jest dwuletni niestety, ale mam nadzieję że albo się wysiał albo z zebranych nasion coś wyrośnie. Trochę przegapiłam moment nasion i już były skierowane w dół

Nie wiem o jakie jeszcze nasionka mogłabym poprosić, bo u Ciebie mnóstwo śliczności, ale obiecuję zajrzeć

to takie na szybko znalezione

Iwonko mam dużo roślin z Twojego ogrodu i na pewno jeszcze wiele wymienimy więc nie ma pośpiechu

Zakładam wreszcie kapownik bo pamięć zawodzi. Poluj na kosmos, ale ja i tak całej torebki nie wysieję

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dobry dzionek, Maryś.
Dobry, bo słoneczny, ale mróz daje popalić. Właśnie wróciłam z zakupów. Nie łaziłam daleko, a i tak zmarzł mi nos. Zrobił się czerwioniasty jak u pijusa
Podoba mi się powiedzenie a'propos nieobecności małża w domu. Moja koleżanka miała inne: "Chłop w chałupie to jak wrzód na ......"
Dzięki wesołym, energetycznym kolorkom z Twojego ogrodu dostałam porządnego kopa do życia. Energii dodają też jasne promienie słońca i ciepełko w domku.
Jest dobrze. A byłoby jeszcze lepiej, gdyby wschody roślinne pokazały swoje bogactwo. Ale one się ociągają i to nieco humor psuje.
Miłego słonecznego dnia, Marysiu.

Dobry, bo słoneczny, ale mróz daje popalić. Właśnie wróciłam z zakupów. Nie łaziłam daleko, a i tak zmarzł mi nos. Zrobił się czerwioniasty jak u pijusa

Podoba mi się powiedzenie a'propos nieobecności małża w domu. Moja koleżanka miała inne: "Chłop w chałupie to jak wrzód na ......"

Dzięki wesołym, energetycznym kolorkom z Twojego ogrodu dostałam porządnego kopa do życia. Energii dodają też jasne promienie słońca i ciepełko w domku.
Jest dobrze. A byłoby jeszcze lepiej, gdyby wschody roślinne pokazały swoje bogactwo. Ale one się ociągają i to nieco humor psuje.

Miłego słonecznego dnia, Marysiu.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Cudowne ostróżki. 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu
w ten mroźny ale piękny słoneczny dzień , drzewa cudnie wyglądają takie oszronione
I znowu piękności pokazujesz
Irysek biały śliczny , zresztą wszystkie piękne , bodziszki i chaberki też .
Ostróżki
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

I znowu piękności pokazujesz

Ostróżki

Pozdrawiam i miłego dnia życzę

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, pisz kochana wszystko, wiosna niedługo
kosmos siarkowy bardzo lubię, ten jego kolor jest cudny, w tym roku wysieje, w tamtym nie miałam bo myślałam że wysieje się sam, ale nie wzeszło mi nic 

-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43

No piękne te wszystkie Twoje kwiaty ,aż

I jaka ich różnorodność

Skoro mowa o kosmosie-to siać go do gruntu czy robić siewki?
Pozdrawiam

- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu, a co to jest za kwiatek na pierwszym zdjęciu poprzedni wpis (takie niby dzwoneczki) ?
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Marysiu, piękne ostróżki, ja w zeszłym roku próbowałam wysiać, ale straciłam zasiewy po przeprowadzce
na razie przerzucam się na inne roślinki, za to zdobyłam ciemierniki, nie w L, bo tam ładnych nie trafiłam, choć byłam w dwóch, w sobotę tydzień po promocji już tylko jeden się ostał bardzo nadwyrężony, ale w Biedrze

na razie przerzucam się na inne roślinki, za to zdobyłam ciemierniki, nie w L, bo tam ładnych nie trafiłam, choć byłam w dwóch, w sobotę tydzień po promocji już tylko jeden się ostał bardzo nadwyrężony, ale w Biedrze

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
To ja się od dzisiaj huśtam przez cały tydzień
Piękny karmik masz dla ptaków
Ja też dokarmiam, bardzo lubię patrzeć jak się uwijają przy ziarenkach. Zazwyczaj przylatują tylko sikorki i wróble, czasami pojawiają się dzwońce. Kiedyś pojawiły się trzy szczygły i rudziki, ale miałam używanie
Nie mogłam oderwać się od okna.

Piękny karmik masz dla ptaków

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu - przynajmniej i u Ciebie mogę się pozachwycać takimi pięknymi ostróżkami - u mnie zanikają...
- Maska
- Kontakt:
Dzień mroźny, ale przyjemny słoneczny. Nawet w ogrodzie coś zrobiłam
wycięłam kolejnych kilka gałęzi tym razem aronii i jabłonki i oczyściłam jeden z domków dla sikorek. Trochę suchych liści i te paprochy z domku dostały kurki do pogrzebania bo w ogóle nie wychodzą z kurnika
Lucynko też nabyłam kolorków na pychu, bo poruszałam się na świeżym powietrzu ....jak ja to lubię
Według prognoz widzę że ta noc będzie cieplejsza, no i takiego spektakularnego zachodu już nie było
Ptaszęta uwijają się przy karmnikach jakby zima stulecia miała być
Na parapecie sterczy jeden zielony kiełek z podpisem groszek pachnący i nic więcej
Pewnie znowu z kobei nic nie będzie i będę mogła z czystym sumieniem złożyć deklarację, że koniec siania kobei
Miłego wieczoru Lucynko
Dorota 71 dziękuję!
Tereniu jak na razie podoba mi się ta zima
Jest biało, przynajmniej co drugi dzień świeci słońce i mrozów wielkich nie ma! Niech tak trzyma do końca lutego, a potem już tylko wiosna. Byle się nie przedłużało jak rok temu
Kwiatuszki dziękują za pochwały i życzę miłego wieczoru
Iwonko szczec. nie wiem ale kosmos siarkowy chyba chimeryczny jest dwa lata siałam w pierwszym parę było, ale ile nasion wysiałam
a w minionym sezonie jedna mała roślinka więc w tym roku robię rozsadę i zobaczymy? A taki ładny jest
Aniu będę robić rozsady tylko nie na parapecie, a w tunelu w kwietniu. Pamiętam w angielskich programach siali w szklarni. Tym bardziej, że zamówiłam i pełny i muszelkowy, a siarkowego trochę zostało z ubiegłego roku
I ja Cię pozdrawiam
Asiu to czosnek sztyletowaty vel bułgarski, a nawet nazywają go zwisły. Rośnie u mnie lata raz jest go mniej raz więcej, ale nie znika
Malwinko widziałam Twoje ciemierniki są bardzo ładne sadzonki! Mojego postawiłam na półce z dala od światła i trochę mu zżółkły liście ale kwiatów ma sporo, poszedł bliżej okna może odżyje. Będę w tym roku zbierać nasiona to jak będziesz chętna możesz znowu zrobić rozsadę
Iwonko 1 takiej to dobrze ja już tylko mogę sprzedać powiedzonko
W poniedziałek muszę jechać do Krakowa bo nie kupiłam słonecznika i skończył się. Dostały za to tłuszcz z rosołu wołowego i mam jeszcze kulki z Ldl. Rąbią tak jakby nie wiem jaka zima miała być
A są takie ładne i ja się wgapiam w nie
Bea dlaczego ostróżki Ci znikają? może spróbuj wyhodować własną rozsadę, bo sadzonki ze szkółek często tak mają. Jeszcze możesz spróbować poszukać u kogoś na FO może ma w ofercie wtedy na pewno nie zniknął

Lucynko też nabyłam kolorków na pychu, bo poruszałam się na świeżym powietrzu ....jak ja to lubię

Ptaszęta uwijają się przy karmnikach jakby zima stulecia miała być

Na parapecie sterczy jeden zielony kiełek z podpisem groszek pachnący i nic więcej

Miłego wieczoru Lucynko

Dorota 71 dziękuję!
Tereniu jak na razie podoba mi się ta zima

Kwiatuszki dziękują za pochwały i życzę miłego wieczoru

Iwonko szczec. nie wiem ale kosmos siarkowy chyba chimeryczny jest dwa lata siałam w pierwszym parę było, ale ile nasion wysiałam

Aniu będę robić rozsady tylko nie na parapecie, a w tunelu w kwietniu. Pamiętam w angielskich programach siali w szklarni. Tym bardziej, że zamówiłam i pełny i muszelkowy, a siarkowego trochę zostało z ubiegłego roku

Asiu to czosnek sztyletowaty vel bułgarski, a nawet nazywają go zwisły. Rośnie u mnie lata raz jest go mniej raz więcej, ale nie znika

Malwinko widziałam Twoje ciemierniki są bardzo ładne sadzonki! Mojego postawiłam na półce z dala od światła i trochę mu zżółkły liście ale kwiatów ma sporo, poszedł bliżej okna może odżyje. Będę w tym roku zbierać nasiona to jak będziesz chętna możesz znowu zrobić rozsadę

Iwonko 1 takiej to dobrze ja już tylko mogę sprzedać powiedzonko

Bea dlaczego ostróżki Ci znikają? może spróbuj wyhodować własną rozsadę, bo sadzonki ze szkółek często tak mają. Jeszcze możesz spróbować poszukać u kogoś na FO może ma w ofercie wtedy na pewno nie zniknął