Ewelinko śpieszę Ci donieść, że prawie wszystkie listki fiołków od Ciebie się ukorzeniły ;:49 Jeszcze tylko 2 się zastanawiają. Teraz pozostaje czekać na liście i w konsekwencji kwiaty - niespodzianki z chimer
Begonie też już mają korzonki . Pozdrawiam Cię słonecznie i jeszcze raz bardzo dziękuję
Oj, to bardzo się cieszę ,że jedne listeczki dotarły , a inne już się ukorzeniły :)Moje też mają się dobrze , więc za jakiś czas znowu będę je mogła dla kogoś " poskubać".
Całkiem ładnie rośnie Pandanus veitchii - u podstawy rośliny jest kilka młodych przyrostów Problem stanowi tylko czyszczenie liści z kurzu i inne zabiegi pielęgnacyjne, bowiem brzegi liści tej rośliny są bardzo ostre , posiadają bowiem coś na kształt kolców.
Osłonka kupiona "za grosz" - właściwie cały zestaw osłonek nabyty pod kątem wysokich donic do palm. Oczywiście made in ...Tajwan, ale fajne są
Chwilowo nie mogę zrobić dokładniejszych zdjęć "kolców" na Pandanie - marny aparat ale one naprawdę są !
Roksana1107 pisze:Ewelinko masz cudowne fiołki!!!!!!!!! Gdybym mogła to ukradłabym Ci kilka listków Na prawdę śliczne pozazdrościć
Nie musisz kraść za jakiś czas znowu mogę powysyłać listki ( także do Ciebie) , teraz potrzeba fiołeczkom trochę spokoju , bo niedawno zostały dość mocno "poskubane" .