Róże u Doroty...2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Róże u Doroty...2015

Post »

Dorota róze cudne, przecudne, a ławeczka bomba . Kreta natomiast nie zazdroszczę, nam sie udało go wyeksmiotwać i od wiosny spokój .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szekspir bomba! Czasem się złoszczę, że nie mogę oddać obiektywem rzeczywistego koloru danej róży. Chodzę z aparatem z każdej strony, ale i tak wychodzi w końcu nie to, co w realu. Lecz zdaje się, że Szekspir wyszedł mniej więcej tak jak powinien, prawda?
I jeszcze ten biały wysoki dzwonek z kwiatkami jak małe beczułki - ładniutki ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie. Widoki na różankę ;:167
Wysłałam maila z fotką do szkółki w ramach reklamacji. Przedtem dzwoniłam i wszystko sobie wyjaśniłam z panią. Muszę po prostu poczekać jakiś tydzień na odpowiedź. Ale ten Abraham cudny, miałaś rację ;:333 I decyzja zapadła, powiększam jesienią jedną z rabat....na róże :lol:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Dorotko ławeczka jak marzenie, miałaś szczęście, że ją wypatrzyłaś. Też bym nie przepuściła takiej okazji, przytargałabym ją nawet na plecach. Swoja drogą jak można pozbyć się tak pięknego mebelka i to jeszcze wywieźć do lasu. Takiemu delikwentowi należy się ;:14 , a Tobie wielki szacun, że zrobiłaś z tego takie cuuudo ;:138 ;:138 ;:138 . Dorotko o różach nie będę pisała, bo poprzednicy napisali wszystko, co chciałam powiedzieć. Masz wspaniałe okazy Clair ;:167
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ależ tu pięknie i kolorowo i jak w realu musi pięknie pachnieć...? Pozdrawiam ;:138 ;:3 :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kurfurstin Sophie jest magiczna. Oglądałam jej oblicza w rosebooku. Masz rację, to jest najlepsze. Wchodząc tam, nawet nie sądziłam że masz aż tyle twarzy.
Ławeczka jak ze snu. Jak ja bym chciała coś takiego znaleźć.... Cudo!
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko widoki Twoich różanych rabatek przyprawiają o szybsze bicie serca. ;:167
Cudowności!
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Jak miło się ogląda takie cudeńka jak taka kicha za oknem ;:222
U mnie pada już chyba z tydzień z małymi prezerwami. Jak oglądam Twoje zdjęcia to ładuje się energią, której niestety w swoim ogrodzie w taką pogodę nie uświadczę. Jedyne co dobre, to że pączki się coraz większe ukazują na moich nowych różyczkach :tan
W przyszłym tygodniu ma już być ładnie, to może się otworzą i porównam zgodność odmianową.
No jestem ciekawa.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko współczuję kreta ;:168 Mieszkał u mnie (albo próbował mieszkać) jeden kret, ale to było bardzo dawno temu. Potem pojawił się nasz pies i kret w tajemniczy sposób gdzieś zniknął ;:224 Od tamtej pory spokój... Wydaje mi się, że na kreta najlepiej pomagają zwierzaki -psy ;:108 i koty. Zaproś do siebie koleżankę z psem - nakopie może trochę dołów, ale kreta wystraszy :;230
Cieszę się, że You're beatutiful Ci się podoba, miałabym wyrzuty sumienia, gdyby było inaczej :oops: Jeszcze tylko Ci powiem, że najładniejsza jest kiedy kwitnie klastrami ;:167 W tym roku dokupiłam mojej towarzyszkę, ale sadzonki były o wiele, wiele mniejsze niż rok wcześniej. Tak, że na mój bjutifulowy duet będę musiała poczekać do przyszłego roku ;:65
Nie będę powtarzać, że Twoje róże są cudowne i powalające, bo to oczywista oczywistość. Fajnie wyglądają z białymi dzwonkami ;:215 Siejesz sama dzwonki? Podobają mi się, ale trochę mnie zniechęca ich krótkowieczność. Jednak, gdyby siać jest wprost do gruntu, to czemu nie? :wink:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Witajcie :wit

Przedstawiam Wam nową lokatorkę w moim ogrodzie - Kronprincesse Mary :D

Obrazek

Ewuniu ciekawa jestem, które róże tak się do Ciebie uśmiechają? :wink:

The Alnwick Rose?

Obrazek

Marzenko zakładaj wątek szybciutko i pokaż swój ogród ;:65 Na pewno masz co pokazać ;:108
Ta róża to Amber Cover.

Amber Cover

Obrazek

Sabinko ;:196 No, trochę się nazbierało różności, sama się czasami dziwę jak ja to ogarniam :wink: Róże zamawiam w naszych szkółkach...W Rosarium, Floribundzie, Rosa Ćwik, Rosa Plant.
Leonarda chwalę, bo jest tego warta. Kwitnie obficie, nie kaprysi, zdrowa, silna róża ;:215 Dobrze znosi słońce i długo trzyma kwiaty.

Leonardo da Vinci

Obrazek

Aniu Taro U Ciebie pada, a u nas jak zwykle susza. Dmuchnij w moją stronę trochę chmur, bo deszcz to wybawienie dla roślin.
Ogólnie z renesansowych jestem zadowolona. Wszystkie obficie kwitną i ładnie się krzewią :)

Ghita Renaissance

Obrazek

Daysy ;:196

Geoff Hamilton

Obrazek

Mati wszystkich nie będę wymieniać, ale specjalnie policzyłam i odmian Austinek mam 29. Natomiast sporo w podwójnej liczbie :D

Wisley 2008

Obrazek

Pedrowa bardzo miło jest czytać, że róże, które tak ;:167 , podobają się także innym Obrazek
A co do ławki...stracił ten, kto ją wyrzucił. Wystarczyło trochę materiału, pracy, farba i dostała nowe życie. Na dodatek zrobiliśmy dobry uczynek, bo uprzątnęliśmy las ;:224

Zakwitła młodziutka Mariatheresia

Obrazek

Floresito róża, która okazała się Abrahamem była opisana jako morelowa angielska. Natomiast druga okazała się różową. Muszę dać ją do identyfikacji, bo nie mam pojęcia co to może być Obrazek
Dzisiaj zakwitła rabatowa oznaczona jako Tom Tom...i nie mam pojęcia czy to ona? Na pewno zgadza się kolor.

Obrazek

Milenko Gebruder Grimm to silna róża i tylko patrzeć i rozhula się u Ciebie. A zmienność jej koloru i mnie się podoba ;:333
Emilien w tym roku u mnie dosłownie obsypana kwiatami. Na dodatek wszystkie pięknie trzyma w pionie i kwiaty bardzo długo się utrzymują. Ta róża nie zawodzi, kwitnie obficie i ma taki energetyczny kolor. Później pokażę jej małą sesję.
Ta bylina ze zdjęcia to ślaz :)

Śliczna, delikatna Grace

Obrazek

Jolu Aprilku ;:196 Teraz jest różany czas, więc pokazuję to co mam najpiękniejszego w ogrodzie :D Chcę się podzielić z Wami radością z kwitnienia królowych, na które tak długo czekałam.

Maleńka, ale bardzo dzielna Garden of Roses, którą w zeszłym roku ratowałam przez cały sezon.

Obrazek

Anastazja 80 chyba jednak bałabym się podlewać róże detergentem ;:219

Rosenfee

Obrazek

Ewa7 masz jakiś sprawdzony sposób na kreta? Ja już próbowałam chyba wszystkiego...Chyba się w końcu zaczaję na drania Obrazek

Lions Rose

Obrazek

Za chwilę cd. odpowiedzi.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dorotko miło powitać nową lokatorkę u mnie pierwszy sezon Leonardo da Vinci chciałabym mieć taki okaz jak u Ciebie ;:65 ile to liczy sobie? Dziś zobaczyłam u mojego kwiaty cudowne a zobaczyć Twojego w realu to szok termiczny :wit
Deszczu to chętnie bym podrzuciła, ale zimno a teraz szyby w samochodach zaparowane, zapowiada się kolejna zimna noc, ogórków pewnie w gruncie nie będzie, stoją jak zamurowane, nie rosną, znikają - pomagają im też ślimaki ale co tam mamy różyce :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

cd. odpowiedzi.

Wandziu żebyś wiedziała ile ja się namęczę żeby uchwycić właściwy kolor niektórych róż...w szczególności wszystkie purpurowe są trudne. Najczęściej aparat pokazuje je jako czerwone ;:222 Po wielu próbach czasami się udaje.

Young Lycidas ;:167

Obrazek

Małgosiu powiadasz, że powiększasz jedną z rabat dla róż.... :D No to już wsiąkłaś na dobre, bo to się zwykle tak zaczyna :;230 Choroba się rozprzestrzenia i coraz więcej zarażonych wokół nas...A potem dobieramy się do trawnika żeby posadzić kolejne chciejstwa ;:306

Red Leonardo da Vinci

Obrazek

Obrazek

Daysy na plecach ciężko byłoby ją przytargać, ale taczką M dał radę, tym bardziej, że trzeba było po nią iść spory kawałek. Mój wkład w renowację ławki był niewielki, a w zasadzie całą pracę wykonał M i chwała mu za to ;:180

My Girl śliczności. Pierwszy kwiat był tak ciężki, że musiałam go ściąć do wazonu, bo łodyga nie była w stanie go utrzymać. Te na razie stoją na baczność.

Obrazek

Obrazek

Kasiu oj, pachnie cudnie. Nie chce się wyjść z ogrodu ;:224

Aphrodite

Obrazek

Madziu ;:196 Mam dwa krzaczki tej róży i na każdym kwiaty są inne. Ta druga ma taki ładny różowy rumieniec. To zmienna panna ;:108

Princess Anne ;:167

Obrazek

Obrazek

Aniu aneczka1979 ;:196 Zakwitła pierwsza z dwóch Ascot :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuza No kurczaczek, u Ciebie kicha z pogodą, a u mnie dramatycznie sucho :( Cały dzień podlewania, a to i tak ciągle za mało...A zapowiadają upały. Mnie deszcze jakoś omijają nawet jak są prognozy z deszczem... na ogół pada wszędzie dookoła, tylko nie u nas ;:219

Bailando w zeszłym roku kwitła do mrozów. W tym pierwszym rzucie kwiatów ma mniej, może zbiera siły po zeszłorocznym wysiłku.

Obrazek

Elwi ja mam dwa psy, ale kret chyba się przyzwyczaił do ich obecności. Mango nawet kopie, ale nie na rabatach, bo wie, że to zabronione. A kret cwaniak łazi właśnie na rabatach, między różami...Mówię Ci, że już nie mam siły. Wszystko jest zryte, wszerz i wzdłuż :evil: Dzisiaj znalazłam kolejne dwa rozwidlone kanały, tym razem pod Abrahamem :twisted: Boję się o róże, że podkopie tak jak Gartentraume. Tam przestał kopać i róża odżyła...tylko ciekawe na jak długo.
Dzwonki kupiłam w zeszłym roku już kwitnące. W tym roku rozrosły się niemożliwie. A w jednym miejscu zrobił się prawdziwy mix kolorów.

Sharifa Asma cudowny zapach i delikatny kolor ;:167

Obrazek

A teraz obiecana sesja Emilien Guillot

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj z Augusta Luise

Obrazek

I mała sesja Augusta Luise, która w tym roku również nie zawodzi i kwitnie zabójczo ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj Augusta i Gebruder Grimm

Obrazek

Żeby trochę złagodzić te pomarańczki, to kwitnąca Hella

Obrazek

Elmshorny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec kilka widoczków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Aniu Taro Leonardo to róża, która ma dopiero rok ;:oj Sama jestem w szoku, że ona taka wielka. Dla porównania pokażę Ci drugi krzaczek, też w tym samym wieku, ale znacznie mniejszy.
Tajemnica tkwi pewnie w tym, że ta olbrzymka najpierw była posadzona w donicy, a potem w trakcie sezonu wysadziłam ją do gruntu. Ta druga, mniejsza od początku była w gruncie. Może to jest przyczyna, a może po prostu ta sadzonka była dużo silniejsza...

Mniejszy Leonardo da Vinci

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A na mojego Ascota jeszcze troszkę poczekam. Ugh... no nie wytrzymam, jak widzę, jakie Twoje piękne! ;:65
Dziś zachwycam się Wisley 2008. Napisz proszę coś więcej o niej.
No i Ballerina... co ta pannica wyczynia! Aż nieprzyzwoicie pięknie się wystroiła!!! Jest obłędna! ;:167
Anastazja80
500p
500p
Od: 20 mar 2014, o 19:59

Post »

dorotka350, ja też na razie nie zaryzykuję, poczekam na efekt u znajomego, jak jego róże nie padną i okażą się zdrowe i dorodne to może z raz czy dwa ''chlupnę'' wody po myciu naczyń. Poczekamy, zobaczymy. U Ciebie zatrzęsienie piękności, wypatrzyłam Amber Cover, u mnie tylko jedna żółta róża, już się nad Amber zastanawiałam w zeszłym roku, Twoja tak pięknie się prezentuje, może zamówię ją jesienią, jak wysoka jest u ciebie?
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”