Przemku ja juz nie mogę się doczekać tego pocenia się w ogrodzie. Byle to szybko nastąpiło.
Vimen - tydzień za tygodniem szybko leci, tylko czemu wciąż nie możemy się wiosny doczekać?
Rozana ja też już chcę iść z łopatka i wyznaczać nowe rabaty.
Ewuś moje lilie tez w donicach a mieczyki jeszcze czekaja. Czy mam je już moczyć w przeciwgrzybiczym i pomału sadzić chyba nie?
vimen - kolor spranej ścierki na kwiatach musi zatem ciekawie wyglądać.
Biedronka, Alu zaraz się wybieram do ogrodu i podpatrzę co by tu pokazać ładnego.
Ilona - podaje przepis na cukier lawendowy
Składniki : 1 szklanka cukru, 1 szklanka suszonych kwiatów lawendy
Wykonanie: Suszone kwiaty lawendy wkładamy razem z drobnym cukrem do słoika, szczelnie zamykamy i potrząsamy słoikiem żeby cukier wymieszał się z lawendą. Odstawiam na dwa do sześciu tygodni, w zależności od tego jak bardzo aromatyczny ma być cukier. Po tym czasie przesiewam cukier, aby pozbyć się kwiatów lawendy. Cukier lawendowy należy przechowywać w szczelnym pojemniku, co pozwoli na zachowanie aromatu lawendy. SMACZNEGO!
Nifredil - upominaj się bo z tego co wiem to pieronem wysłali.