Bo ta róża każdego dnia ma inne kolory
a ja z radości jej posiadania, po pierwszym przekwitaniu, obcięte patyczki wetknąłem do ziemi i jesienią zauważyłem na dwóch patyczkach listki
zima łagodna, więc chyba będę miał czym ... częstować
Dziękuję za darowana mi fotkę " Księciunia "...proszę , - ukorzeń , przy wiosennym obcinaniu .
Lubię , gdy krzew jest szeroko rosnący i ma dużo kwiatów , na wysokości oczu ..- tak do 1,50 cm ...więcej nie ..bo bym musiała na drabinie je oglądać . Co innego pnące - te mają zdobić pergole ...
Miałam zamówić tylko kilka , a uzbierało się ...12 ...nie , nie jest to normalne ...chyba poczekam do wiosny ...
JAGÓDKO to może wiosną wyślę Ci patyczki ,a przecież masz zielone rączki to na pewno przeżyją pod Twoja troskliwą opieką. Fajnie różanie zaszalałaś aż Ci zazdroszczę ,że masz gdzie posadzić nowe nabytki . Prince ma góra 120 cm
TERENIU księciunio jak dla mnie również piękny ,ale spotkałam sie też z taką opinią ,że ma kolory takie odpustowe No cóż ważne ,ze zdrowy i super kwitnie
ANDRZEJU już nawet zapatyczkowałeś Princa szybki jesteś Zawsze warto chociażby podzielenia sie z kimś jakąś ładną, różą przecież nie wszystkich na wszystko stać
ANUSIU oczywiście zapatyczkuję Ci księciunia Andrzej już opisała ,ze dziennie ma inne kolory wiec wszystko zależy w jakiej fazie są robione .Mnie najbardziej podobają się rozwijające się powoli pąki, gdy przechodzą z seledynowej bieli powoli w stronę czerwieni
Twój wątek to skarbnica wiedzy i pięknych roślin
Królewny,które posiadasz są takie piękne, zakochałam się w Prince de Monako
Tyle odmian masz ślicznych piwonii,pięknie się u Ciebie prezentują
Powiedz czy one kwitną, rok po posadzeniu czy trzeba dłużej poczekać na ich kwiaty?
Pozdrawiam Cię serdecznie i będę podglądać Twoje urocze roślinki
KRYSIU witaj w moim familokowym raju i zapraszam częściej jeśli podoba Ci sie u mnie . Co do piwonii to zależy jakie kłącza sie dostanie .Jeśli dostaniesz większe to zakwitnie w danym sezonie, a jeśli tylko marne kłącze z jednym noskiem lub dwoma to trzeba trochę poczekać .Ja na kwiaty swojej pustej koperkowej czekałam 3 lata i już nawet zwątpiłam ,ze kiedykolwiek zobaczę kwiat.Natomiast druga koperkowa Rubra Plena -pełna od Gloriadei zakwitła w tym samym sezonie .Na Itohy też czekałam 2 lata wiec nie ma na to reguły .
ANIU posadziłam Rasputina obok Elżbietki ,żeby się nawrócił ,a on splątał mi całą Elżbietkę i potem nie mogła jej porządnie podpiąć do pergoli .Taki to zachłanny typ. Myślałam ,ze ładnie będzie jak jego kwiaty będą przetkane różem .Byłam w błędzie Wreszcie uporządkowałam moje różane foldery i teraz każda róża jest już na swoim miejscu
no to pierwsza literka alfabetuA
Alinka ,Anisade,Arthur Bell,Ascot ,Astrid grafin von Hardenberg
Jadziu duet Elżbietki z Rasputinem jest Dlaczego ma być błędem? Chodzi o plątaninę?
A Astrid Grafin jaki ma kolor w realu? Bardziej wpada w czerwień, czy fiolet?
KRYSIU piwonii mam mnóstwo w ogrodzie ,ale tych zwykłych babcinych czyli lekarską majową i różowe bez nazw oczywiście .Jednak parę nowości również mam szczególnie z grupy ITOH czyli mieszaniec piwonii drzewiastej z chińską można tu o nich poczytać więcej
DOROTKO duecik w przenośni jest błędem bo wiadomo kim był Rasputin, a to św. Elżbietka węgierska Kolory Astrid takie właśnie są w realu ,bo mój aparat nie przekłamuje kolorów .Czasem jest to bordowa czerwień ,czerwień fioletowa w pąku czarna
Jeszcze parę fotek Astrid
MARYSIU teraz jakoś bierze mnie właśnie na te jaśniejsze kolory ,które będą bardziej wyraziste od 16 gdy słonko opuszcza mój ogródek .Nic na razie nie zamawiam gdyż parę różyczek ma czerwone kartki .To będzie ich ostatnia szansa i mają czas calutki sezon na wykazanie sie
KAROLINO lubię się bawić wiec traktuję to jak zabawę a przy okazji przypomnienie
EWUNIU wiem ,ze takimi różami zawsze Cię ściągam w moje progi
ciąg dalszy literki Aróże zakupione w 2013 r.
Abraham Darby, Adelaide Hodles, Alibaba, Alpenfee, Artemis,Angela, Aphrodite -2014
Nie ...ja się tak nie bawię - chyba przyjdę do Ciebie ...na wiosnę ...bo mam same róże ..w głowie ...Wiesz co ...biorę zabawki i idę z Twojej ..piaskownicy - różycy ...O!
Buziole
P.S. Mam wrażenie , ze jesteś świetną kusicielką ...