Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą

Post »

Madzia ja Ci tam zawieszenie aktywności na forum ;:224 Wiosna idzie i człowiek głupieje,ale jak już przyjdzie to mniej będziemy kupować ;:108 Spokojnie,wszyscy tak mamy :D
Zamówiłaś różyczki ? Ja 8 sztuk i naprawdę koniec,jest tyle odmian pięknych,ale brak mi miejsca ;:145
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

To niech przychodzi, bo bardzo nie chcę uciekać z fo. No ale jak będzie trzeba, to nie mam wyjścia. Różyczki mam zamówionych pewniaków 26 szt. A 3 szt czekają na sprowadzenie jak będą.
A na co się ostatecznie zdecydowałaś? Miałam ochotę na Doktorka takiego jak Twój. Ale uspokoiłam się, odetchnęłam i postanowiłam że zamówię w przyszłym roku.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to potrzebuję Waszej pomocy. Tyle robię fotek i jak potrzebuję konkretnej to nie ma. Wygrzebałam jakieś stare zdjęcie najlepiej obrazujące jakie miałam. Co wy na to :
Obrazek
Wkoło świerka obecnie są posadzone żurawki. To Goethe ma być oczywiście troszkę niżej, ale już mi się nie chciało poprawiać.
Słońce świeci tu trochę krócej niż w innych miejscach, więc pomyślałam że będzie to dobra miejscówka. Mam jeszcze Biedermeier, więc jak uważacie że da się go gdzieś tu zmieścić to śmiało piszcie . Albo coś zamienić właśnie na niego? A może to bez sensu i poszukać innej miejscówki?

Czy ma ktoś Red Leonardo da Vinci? Zastanawiam się czy może on rosnąć w pełnym słońcu?

Coś tą First Lady kiepsko tutaj widać - "jest" trochę za Conikiem i koło nogi huśtawki.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O Boziuniu, ależ u Ciebie naukowo ;:224
Ja się chyba wymiksuję, bo jestem jak ta szara myszka. :oops: Kompletnie nie przykładałam wagi znaczeniu konkretnych odmian poszczególnych roślin. :oops:
Dla mnie róża to była po prostu róża - co najwyżej :czerwona , biała, pachnąca lub nie itp. ;:306
Dopiero podczas wędrówek po różnych ogrodach na FO dowiaduję się, jaka jestem niedouczona.
Trochę powolutku próbuję się podciągnąć w nauce i wyrównać braki, ale nie jest to takie proste. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, no taki ruch na Twoim poście, że nie nadażam takie tempo ;:306 ;:306 ;:306
Wszystko fajne, ogród zimą, Foxer w zimowej pierzynce, brata "rękodzieła" , prezent dla męża (the best) i jakie cudny Artemis ! ;:oj
Madziu, nie doradzę Ci w projektowaniu , ale rabatkę różaną rozrysowałaś super ! Mnie się podoba ;:333
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ja też nie przywiązywałam dużej uwagi do odmian róż. Pierwsze moje róże do 3x nn. Których już niestety nie ma bo je zamęczyłam. Na szczęście w miarę szybko znalazłam się na forum i zaczęłam bardziej pilnować tego co sadziłam. Wszystkiego się nauczysz :). Wiesz, nazwa dużo daje bo możemy wiedzieć w jakim stanowisku roślina powinna rosnąć, jakie ma wymagania itd.
Asia ciągle te rozrysowania swoje zmieniam, przestawiam i kombinuję. I za każdym razem mam nadzieję że to już ostateczna wersja. Już myślałam że mi się to udało a tu wczoraj domówiłam kilka róż i znowu koncepcje trzeba pozmieniać :lol: .
A co u Ciebie Asiu słychać?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Madziu, ja z tymi różami ci nie pomogę bo tych odmian nie znam ;:185 Mam tylko Leonardo da Vinci czyli różową i to w lekkim cieniu. Ma się świetnie.
Ciekawa jestem co ci dziewczyny doradzą jeszcze.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też Jolu jestem ciekawa czy któraś z dziewczyn coś doradzi, czy będę zdana na siebie.
Czytałam w wiadomościach że koło Bydgoszczy pojawił się pierwszy bocian - Maciuś. Może to dobry znak że wiosenka stoi już za drzwiami ;:138. Oby tak było.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok, już moje pytanie jest nieaktualne. Goethe posadzę pod burtą. On podobno sobie radzi w pełnym słońcu. A koło huśtawki zostanie First Lady, Pashmina, Baronin zu Gutenberg i Heidi Klum. Nie będę dłużej nad tym myśleć.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

:wit Madziu. Przyszłam z rewizytą i to co zobaczyłam wywołało od razu uśmiech na mojej twarzy :)
Dysponujesz pięknym terenem, z dużym potencjałem. Masz wszystko to, co osoba lubiąca naturę może sobie tylko wymarzyć - staw, las i kawał ziemi. Za kilka lat stworzysz u siebie ' raj na ziemi '.
Wiem, że bardzo lubisz powojniki, na których ja się kompletnie nie znam. U siebie mam zaledwie dwa...Na razie wolę je oglądać w innych ogrodach.
I z tego co piszesz i planujesz na ten rok zaczynasz poważnie zapadać na chorobę ' różyczkową ' :wink: Uwierz mi, im więcej odwiedzisz ogrodów z różami, tym bardziej one Cię wciągną. To choroba, która się rozprzestrzenia i jest mocno zaraźliwa ;:306
Widziałam Twoją listę zamówionych roślin, w tym róż ;:224
Jak to wszystko posadzisz wiosną to już w tym roku będzie co podziwiać.
Będę częstym gościem na Twoim ranczu ;:108
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Madziu

Nadrabiam zaległości, bo ostatnio straszne grypsko mnie wzięło i nawet siły nie miałam przy kompie siedzieć, dziś juz troszkę lepiej,ale jeszcze nie całkiem ;:145 U Ciebie się tyle dzieje, odwiedziłaś działeczkę, pewnie wiosny się nie możesz doczekać, zresztą tak jak i ja, masz super brata, śliczne rzeczy tworzy ;:138 Pergola z ławeczką ;:167 czytam,że pięknymi roślinami ją obsadzisz ;:138
Atremis,kwitł Ci faktycznie pięknymi bukietami, jak dobrze,że będę go miała. Gratuluję następnego zamówienia, oj będziesz miała tej wiosny pracy, ale masz Męża pomocnika ;:333 Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Madziu ;:167 róże w ogrodzie to doskonały pomysł, kwitną prawie przez cały sezon...obok róż planujesz coś posadzić :?:
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Madziu :wit
Przykro mi, że Ci nie doradzę tak dosłownie, czy dobre miejscówki zaplanowałaś dla różyczek, bo d.... jestem a nie projektant i do tego róż tak dobrze nie znam :oops:
Ale tak sobie myślę (takie luźne dywagacje tylko), że sposób ich posadzenia zależy od zamiaru. Jeśli rabata ma być w przyszłości typową różanką, to trzeba mieć na uwadze zestaw kolorystyczny oraz wielkość i wysokość krzaczka, jaki budują a później umiejętnie dobrać uzupełnienie, delikatnie podkreślające ich urodę. Natomiast, jeśli róże mają być ożywczym akcentem wśród rabaty z innymi roślinami, to dowolność ich doboru na jednej rabacie jest dużo większa - i kolorystycznie i wielkościowo. Zwłaszcza, że to, co pokazałaś ma wyglądać z każdej strony dobrze, w sensie takim, że nie ma to być rabata piętrowa, coś wysokie z tyłu i co raz niższe do przodu, tylko naokoło Wojtek. Hmm, jak myślisz ?
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu First Lady dobra miejscówkę zaplanowałaś,zastanów się nad Heidi Klum,u mnie słabo rośnie...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Madziula trzymam kciuki, byś zaplanowała wszystko tak dobrze, by potem nie trzeba było przesadzać. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”