Na Powitanie Becia Cz 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na Powitanie Becia Cz 4

Post »

Beatko, wyniosłam dziś jedną dalię w donicy do tunelu.Czy to już dobra pora na takie podpędzanie?Masz doświadczenie?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Nie ma jak papierologia.
Oj choróbska - wiem cos o tym, u nas w miescinie kobietka nie chciała iść z grypa do szpitala, miała dużą gorączkę. 41 lat, 9letni synek - jak ja zmogło, to na siłę zabrali do szpitala... w piatek był pogrzeb stwierdzili swińska grypę. Goraczki nie mogli zbić. Niby głupia zwykła grypa, ale nie było zimy, mrozu i odczuwaja to nie tylko roslinki.
Wirusy nie wymrozone, ślimole nie wymrozone, pogoda wariuje.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Beatko! Dużo zdrówka dla Was wszystkich. ;:196
Obudził się już Twój ogródek?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witajcie kochan
Aniu Mamofrania podpędzałam też wcześniej dalie i w taki sposób pewnie na czerwiec zakwitną Ci .Ja swoje wsadzę pod koniec kwietnia do ziemi do połowy maja akurat wzejdą .
Wielkakulka
Aniu masz rację teraz nie powinno się lekceważyć chorób bo ciężko wyleczyć apowikłania straszne .Właśnie trwa operacja mojego stryjka usuwają cały żołądek zainfekowany przez nowotwór w ciągu dwu miesięcy rokowania kiepskie jeśli przerzutu nie będzie w najlepszych perspektywach do pięciu lat ale szanse nikłe Masakra nie ma nawet 50 tki
Reniu Renzal
Mój ogródek obudził sie zaczynają kwitnąć przebiśniegi krokusiki choć mało wyszło kilka ranników ,chryzantemy odbijają astry ,narcyzy ,tulipany juz ładnie ryszyły ale do kwitnienia jeszcze troche
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Oj, u mnie szkarlatyna jeszcze się przyplątała, ale wczoraj i przedwczoraj udało mi się pogrzebac w ziemi :)
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Beatko! Cieszę się , że ogródek budzi się do życia. Czy ciemiernik cuchnący zakwitł może? Brałaś taki maleńki jeszcze, to pewnie jak i u mnie trzeba poczekać...
Co do chorób, to ja się nie powinnam wypowiadać...Potrafiłam z temperaturą 41C (słownie: czterdzieści jeden stopni Celsjusza) robić zestawienie, bo ,,szef pilnie potrzebował zorientować się jak dużo wydajemy na telefony" :twisted: a teraz wszyscy zdziwieni, dlaczego mam tyle problemów z zdrowiem... ;:223
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ciemiernik jeszcze nie zakwitł jest ale potrzebuje jeszcze czasu :D .Pewnie chodzimy z choróbskami a potem róznie jest dziewczyny zadbać trzeba o siebie .Operacja mojego stryjka , usunięcie całego żołądka na szczęście skończyła się dobrze Lekarze w Toruniu co prawda z Bydgoszczy spisali się na medal uformowali nowy żoładek na razie jeszcze dużo długotrwałego leczenia ale przerzutów nie ma to nadzieja jest .Padł mi komputer ,więc nie wiem kiedy uda mi się wstawic zdjęcia chyba ,że moja połowka jakoś naprawi sprzęt. :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niesamowite co teraz lekarze potrafią ! szkoda tylko ze na takim podstawowym poziomie trudno jest zdiagnozować choroby ;:185 .Jednak trzeba mieć końskie zdrowie żeby chorować.....Wytrwałości i zdrówka ,Beatko ;:196 .
Ja dalie zawsze sadziłam wprost do gruntu na początku maja.Ae mam taką jedną ... co mi się strasznie podoba.Ale tak późno zaczyna kwitnienie że jesienią okrywałam ją, a wreszcie wykopałam w donicę i chowałam na noc do pomieszczenia, bo przymrozki by ją zmroziły.Piękna ale strasznie się ociąga.Dlatego w tym roku spróbuję ją przechytrzyć ;:183
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu masz rację próbuj :D ;:196

Troszeczkę wiosny z ogródka.Sprzęt po reanimacji działa póki znów nie zbuntuje się .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudny ten pierwszy krokusik.Uwielbiam ten kolor wiosną.Daje tyle energii.Mimo ze trzeba klękac na kolana żeby popatrzeć, powąchać to warto!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już wsadziłaś dalie do doniczek? Potem daj relację, jak im idzie! Czy to Ty miałaś Honkę Surprise? Taką czerwoną?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Milko część posiałam i posadziłam w doniczki cebulek ale z daliami w doniczki nie bawie się bo ich za dużo wszystkie sadzę w grunt.dalii nie wsadziłam a honke miałam i pamietam w tym tygodniu przejrze jak przelezały raz juz przegladałam i część musiałam wyrzucić ale honki były ok zobaczę jak przetrwały i dam znać .
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Becia :wit
czas już sezon zacząć :D lecę poczytać co tam u ciebie w trawie piszczy :D
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Beatko, bardzo się cieszę, że obaj stryjowie wracają do zdrowia, nie ma przerzutów a to najważniejsze. ;:108
Widzisz, zawsze trzeba mieć nadzieję ;:333 mój eM też w porządeczku i ma koński apetyt. ;:306
Już zaczęłaś siewy wiosenne, ja też orliki i ostróżki już wysiałam a pozostałe nieco później. :tan
Przytulam wiosennie. ;:4
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Małgolinko miło ,ze jesteś Stasiu rzadko jestem ale już coś zaczynam działać w ogródku jak chwilkę mam Stasiu masz racje ważne ,że lepiej się czuja choć w sobotę było kiepsko obrzęk serca ,transfuzja krwi .okazało się ,że jeden ze stryjków niestety nie wie wszystkiego i wszystko od góry zależy także na ziemi nic już nie poradzimy ale póki może funkcjonować cieszy się każdym dniem nie ma świadomości jaki jest stan faktyczny wie tylko zona i chce by myślał tak jak najdłużej .Stasiu dobrze ,ze maż czuje się dobrze najważniejsze

wiosennie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”