Róże i bajkowy świat ogrodów

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów

Post »

Dzień dobry, pozwól że na razie tylko zaznaczę Twój wątek. Po pobieżnym obejrzeniu wygląda on bardzo zachęcająco i muszę poświecić kilka wieczorów, żeby wszystko dokładnie i spokojnie obejrzeć i poczytać.
To tymczasem :D

Aha, tak na szybko: na drugiej stronie wątku pytałaś o paskudztwo zżerające w maju różane pączki. To najprawdopodobniej bruzdownica i strasznie trudno z nią walczyć, niestety :) Kiedyś nawet nie wiedziałam o jej istnieniu, ale w tym roku i do mnie się już wprowadziła ;:202
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Cię Wandziu bardzo serdecznie zapraszam do spacerku. Chyba się szukałyśmy nawzajem, bo ja też niedawno po cichutku do Ciebie zajrzałam, ale tylko na chwilkę /z braku czasu/ i wiem, że wrócę do Ciebie w zimowe wieczory.

Akurat weszłam, żeby Wam napisać, że właśnie nieśmiało zaczyna u mnie sypać śnieg a tu mam miłego gościa.
Wchodź Wandziu, płaszczyka nie zdejmuj bo zimno i spaceruj sobie po moim zielonym zakątku :D

Bruzdownicom w takim razie mówię nie ;:124 .
Dzięki za podpowiedź, muszę poznać wroga ;:132 i wyruszyć na ;:163
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kalmar ma ania ds na stronie różany ogród ani ds :D i jq też
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kalmar Castle to niska róża. Dorasta do 80 cm.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Candlelight mam ale to na pewno nie jest ta! pięknie pachnie, powtarza kilkakrotnie kwitnienie! kwiaty ma duże.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Kontakt:

Post »

Daysy,przepraszam ,ze Twój temat zaśmiecam swoimi fotkami .

Mój Kalmar C.
Obrazek

Obrazek
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Przecudny :!: ostatnio go kupiłem i nie myślałem że on taki piękny ;:108 a choruje ?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O jak się cieplutko zrobiło w moim wątku, tyle miłych gości, witam, witam wszystkich bardzo serdecznie w moim ogródku. :tan
Niektórzy nawet z kwiatuszkami zawitali i to jakimi pięknymi. ;:oj ;:196 Chciałabym mieć tak zaśmiecony ogród, oj chciałabym.

Przestudiowałam wszystkie Wasze sugestie, lecz na pewno żadna nie pasuje do mojej, to jakaś kosmitka :wink: . Szukałam i szukam nadal imienia dla swojej uroczej księżniczki najpierw samotnie a teraz widzę, że wciągnęłam Was do swoich poszukiwań i jest mi bardzo miło, że tylu ochotników znalazłam na Forum.

Bardzo, bardzo Wam dziękuję ;:180 za pomoc i przemiłe towarzystwo ;:4 I będę wdzięczna jeśli będziecie towarzyszć mi nadal w moim "śledztwie", bo czuję się jak Sherlock Holmes
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj
Masz piękny ogród wspaniałe róże nie dziwię się że pokazujesz swoje ulubione zakątki. Tyle pieknych miejsc. Tylko pozazdrościć ;:138
Pozdrawiam, pozwól ,ze jeszcze zawitam do Ciebie :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Michasiu cieszę się,że podoba Ci się w moim ogrodzie. Zapraszam Cię serdecznie w każdej wolnej chwili.
Na pewno nie jest tak piękny, dojrzały i przemyślany jak ogrody innych forumowiczów, ale jest tworzony przeze mnie i M od samego początku własnymi rękami i pomysłami. Niektórzy mówią, że ogród to ja, i mają rację, bo ja w swoim ogrodzie zostawiłam swoje serce i duszę, może nie do końca piękną, ale moją i tylko moją.
Czy bym coś zmieniła :?: Oczywiście, że tak w miarę możliwości ale nie za wszelką cenę. Na tę chwilę kocham go takim jaki jest i będę kochała zawsze, bo jak powiedziałam wcześniej jest tworzony wyłącznie przez nas. Nie doskonały, ale czy ktoś może powiedzieć co to jest doskonałość, myślę, że trudno osiągnąć taki stan.
Największą radość sprawia mi moment, kiedy wracając do domu przekraczam furtkę swojego ogrodu widzę ile ciężkiej pracy włożyliśmy w kupiony przed laty kawałek rżyska, aby przekształcić go we własny mały kawałek raju.
Według mnie każdy ogród to raj, tworzony przez każdego z nas z osobna i dla każdego jest on najpiękniejszy.
Tak więc zaglądaj do mnie kiedy tylko masz ochotę, będziesz zawsze miłym gosciem.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj rano po raz pierwszy od tygodnia byłam w ogrodzie. Oczywiście nie z lenistwa, tylko za sprawą paskudnego wirusa, ale już dzisiaj jest troche lepiej więc pstryknęłam kilka fotek przed pójściem do pracy,żeby uwiecznić ostatnie różyczki w ogrodzie. Dzisiaj rano było siwiutko na dworze -2 rano, siwiutkie dachy a tylko w niektórych miejscach trawa.
Proszę się nie spodziewać rewelacji bo ich nie ma, ot po prostu kilka nie uśpionych jeszcze panienek.
Oczywiście niezmordowana różowa nn-ka Daisy
Obrazek

Tegoroczna rabatówka z Aldi,która zmienia kolorki jak kameleon :D

Obrazek
Piękna jak zawsze Geisha ;:167
Obrazek

Tym razem Graham Thomas z głowką z głowką przy ziemi -zamiast w chmurach :D

Obrazek

Oraz Munstead Wood,który zbyt późno się ponownie przebudził

Obrazek

I na koniec oczywiście Garden of Roses, który trzyma jeszcze kwiatuszki co prawda tylko na dwóch krzaczkach, ale to zawsze więcej niż nic

Obrazek Obrazek
Tak się spieszyłam, że nie oberwałam zaschniętch kwiatuszków z krzaczka, byłaby jeszcze piekniejsza, ale trudno, musi być taka.
W końcu i księżniczki bez retuszu nie zawsze wyglądają najlepiej.
A ja kocham je zawsze i bezwarunkowo. :D :wit
Aby do wiosny :!: :!:
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Daysy u Ciebie to jest co podziwiać o tej porze ;:108 .
Jak weszłam do ogrodu na przegląd po przyjeździe to pierwsze co to oberwałam przekwitnięte pąki :D one zawsze mnie raziły.
Retusz jednak musi być :;230 .
Wykuruj się porządnie ;:196 ,bo wirus lubi wracać.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, u mnie już tylko kilka różyczek kwitnie pojedyńczymi kwiatuszkami, Jeszcze Rhapsody in Blue ma pączuszki, ale po dzisiejszym przymrozku to już chyba nie da rady pokazać swego uroku.
Nevada i M.Hilling zruciły swoje sukieneczki i teraz czarują bordowymi łodyżkami. Reine des Violettes cała jeszcze w listkach, porosły wielkie krzaczyska i na rabatce robi się ciasno.
Masz racje poprzednio złapało mnie w chyba pod koniec września, ale jakoś przechodziłam i teraz powrócił ze zdwojona silą, ale się nie dam, w końcu jestem od niego większa ;:306
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj
U Ciebie jeszcze róże tak pięknie kwitną :D
U mnie już po kwiatach tylko jedna chryzantema dzielnie się opiera nadchodzącej zimie
pozdrowienia
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michasiu u mnie to już pojedyncze kwiatuszki, chryzantemy jeszcze ładne, jak wychodziłam rano do pracy to żyły, ale jak słoneczko przygrzeje to może się okazać, że mróz zrobił swoje. Miejmy nadzieję, że dzisiejsze -2 aż tak bardzo im nie zaszkodziło.
Kolorowo też już nie jest, bo opadły liście, a iglaste raczej nie stroją się w barwy, jeszcze tylko modrzew ogrzewa swoimi złotymi igiełkami, ale i one wkrótce opadną. Tak, że pozostaje nam już tylko czekać na "malowane" mrozem szyby i pokryte szadzią gałązki, które tez potrafią być piękne. Ty zresztą masz takie obrazki na co dzień, więc wiesz, że mają swój urok. :) ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”