Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
hugomir_a
200p
200p
Od: 18 mar 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

:wit
Opowiadaj moja droga jakie zakupy poczyniłaś u Adriana? :wink: Ja właśnie przeglądam co zostało, ale waham się, nie do końca byłam zadowolona w zeszłym roku z tego co dostałam. Jak tam sadzonki i mateczniki? Ja już czuję wiosnę nosem, przyjdzie lada moment, a więc zaczynam planować sezon 2015 :D
Kupowałaś może kiedyś na tej stronie http://www.fuchsia.be/en/pelargonia/all/dwarfs ? Mają tam cuuuuuda ;:167
Cmokas
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam! :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko ;:196
Witam w Nowym Roku z życzeniami pomyślności ;:167 i pytaniem o plany na nowy sezon. ;:173
Życzę też, abyś w tym roku nie skąpiła nam foteczek Twoich przepięknych roślin. ;:180
Niunia1981 pisze: Obrazek
Proszę o kolejne....
;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Witaj Moniś w Nowym Roku :wit

Nadrobiłam już zaległości na Twoim wątku. Piękny był sierpień na Twojej działeczce. Uwielbiam jeżówki więc moje oczy z zachwytem oglądały kolekcję tych roślin ;:oj

No Kochana!!! Święta za nami. Sylwester już też. Czas na pokazanie września i choć odrobinki balkonu. Bardzo proszę w swoim

imieniu i w imieniu wszystkich Forumek i Forumowiczów odwiedzających Twój wątek.

Wszystkim nam potrzeba pokrzepiającego widoku Twoich zieloności ;:108

Zdecydowałaś już jakie rośliny zagoszczą w tym sezonie na Twoim balkonie? Czas tak szybko leci, że ani się obejrzysz i będziesz doniczki z powrotem z pracy przywozić.

Dużo słoneczka w Nowym Roku dla Ciebie , całej rodziny i kochanych sierściuszków ;:3 ;:3 ;:3
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia wystąp koleżanko ;:196 :wit .Jak tam przechowywane pelasie i fuksje? Mama Moniki obudziła się po zimie a Ty?? A siostra Twoja forumowa to wyjechała gdzieś czy cuś?
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Ja też jestem ciekawa jak pelaśki, fuksje i inne Twoje cudeńka się mają! ;:108
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

:wit Moniś,chyba o nas zapomniałaś??? ;:174
Co u Ciebie?Jak przezimowały pelargonie?nowe zamówione?

Przeglądam ofertę Bylinowego raju ;:219 .Lekką ręką bym wydała ze 200zł -gdybym nie miała silnej woli...

Powiedz mi kochana...czy Ty masz jakieś floksy wiechowate?bo tam cudne sprzedają ;:145
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Noooo Kochana! ;:196

Teraz to i ja poproszę o ciąg dalszy tego nieziemskiego wątku...
Siadam na ławeczce i...czekam...

Proszę Albercika i Kropkę wykiziać ;:173
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Halo halo, melduję się że jestem i żyję ;:138 Czas wrócić z zaświatów, dosyć zimowej deprechy, zaczynamy wiosenne przygotowania do sezonu parapetowo-balkonowo-działkowego ;:333

Izuś Izary - dalej jest mokro, szaro i ponuro. Śnieg stopniał, jest błoto po kolana i tylko moja psinka jest zadowolona na maxa bo im bardziej mokra wraca do domu ze spaceru tym lepiej ;)
Justynko - wiem wiem, ach ten słonecznik ;) niech szybko przyrasta bo listę chętnych mam jak papier toaletowy ;:306
Marcin01988 - na pierwszej fotce jest słonecznik Flore Pleno ;:108
Ewuniu maadro - teraz muszę odszukać zdjęcia wrześniowe ale mam je na 3 komputerach ;:219 muszę wreszcie posprzątać ;) plany na tez sezon - oj poważne - postawić płot z przodu działki, zburzyć starą altankę, położyć kafelki w altance, dokończyć werandę i taras no i przesadzać przesadzać i przesadzać. Oj chyba muszę sezon zacząć w marcu żeby się wyrobić do listopada ;)
Iguś - kochana jak jesteś w Toruniu to od razu dzwoń - my Z Mamcią i Justynką na spotkanie zawsze chętne ;:168
Ania76 - na pierwszej fotce jest słonecznik Flore Pleno - wysoka bylina, bardzo obficie kwitnąca i sztywna - nie pokładała się nawet jak mocno wiało :uszy
Katiusha - Kujawianko kochana, jeszcze troszkę musimy poczekać do tego hasania ;:224
Justuś27 - bardzo lubię jeżówki, zamówiłam sobie kolejną nowa odmianę, no i pokochałam prymulki - nie mogę się doczekać aż nowości mi zakwitną i pokażą kolorki bo mam kilka nieoznaczonych - jak ja lubię takie czekanie :heja
Atenko - kocham jeżówki :)
Edytko - hm, rabatki dopiero zaczną powstawać w tym roku, jak na razie to mam twórczy nieład ;:306
Haniu - jeżówek mam kilka odmian i jeszcze kilka przybędzie w tym roku z zakupów i z wymianki z Mamą :uszy a nasionek nie zbieram bo niestety nie powtarzają cech.
Joluś - a zapraszam, będziesz miała mnie i moje roślinki na co dzień ;:304 W Bylinowym Raju zamawiałam w zeszłym roku i byłam bardzo zawolona, bardzo ładne sadzonki. W tym roku też się skusiłyśmy z Mamcią na kilka roślinek, w tym floksy i prymulki.
Alicjo hugomir - no pewnie że zamówiłam bo przecież nie mogłam się powstrzymać, hihi. Ale fakt jest taki że fuksje w tym roku przezimowały doskonale - tylko jedna na chyba 20 nie daje znaku życia, a pelargonie tak nie za bardzo. Kilka mi wypadło i trzeba było uzupełnić stany magazynowe :;230 Ja akurat byłam zadowolona z sadzonek. Wiem ze na tej stronie mają cuda (to moja ulubiona strona do oglądania na zimowe wieczory) ale wysyłka do Polski kosztuje majątek.
Monisiu Kiruniu - plany balkonowe na ten rok - oczywiście fuksjowo-pelargoniowe - nie mogę bez nich żyć. No i kloniki - mam już 3 odmiany jeszcze poluje na jednego. No i takie inne co się nawiną, hihi.
Marzenko - jestem, Mamcia też, a Justynka zapracowana bidulka.
Kingo Antooosia - oj kochana dalej mi się chce śmiać z naszego wirtualnego "spotkania". Zwierzaczki wymiziane za wszystkie czasy, dziękują bardzo bo to pieszczochy. A zdjęcia - już wkrótce - czas pokazać wrzesień i nowy dach ;:138

Zdjęcia powtórkowe ale żeby nie było pusto aż wstawię nowe ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia kochani ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Noooo....to się nazywa powrót... :shock:
Co to za róża na ostatniej fotce? Jest cudna.

Hihi, ja też nadal się pod nosem uśmiecham...Widzisz, swój swojego od razu wyniucha :lol:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kingo na ostatniej fotce jest róża Elfe ;:167 - cudna jest prawda?
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

;:oj Monia :wit nareszcie wylazłaś z czarnej dziury. ;:215 Fotki wspomnieniowe fajne, ale ja czekam na nowy sezon. :wink: Mam nadzieję, że nie będziesz nas zaniedbywać.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kubasiu moja kochana - uroczyście obiecuję że nie będę Was zaniedbywać ;:180 Bez was to jak bez ręki ;:168
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

No córcia ;:196 nareszcie sie ujawniłaś!
Dawaj, dawaj zdjęcia, trochę ich narobiłam, nie? ;:306
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Witaj Miniś ;:196
Nareszcie się pojawiłaś ze Swoimi kwiatuszkami na wątku ;:138 Bardzo, bardzo tęskniłam za tymi widokami ;:108

Róża Elfe ;:167 cudna po prostu ;:oj
Niunia1981 pisze:plany na tez sezon - oj poważne - postawić płot z przodu działki, zburzyć starą altankę, położyć kafelki w altance, dokończyć werandę i taras no i przesadzać przesadzać i przesadzać. Oj chyba muszę sezon zacząć w marcu żeby się wyrobić do listopada ;)
Twoje plany na ten sezon są bardzo napięte, a zapisałaś w nich stały kontakt z nami?

Monisiu sprzątaj w Swoich komputerach bo bardzo jestem ciekawa dachu na altance i września na działeczce ;:65 ;:65 ;:65

No i może przy okazji znajdziesz jakieś zaległe zdjęcia z balkonu? ;:101

;:cm
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

;:138 Jesteś...huraaa ;:138
Jakoś smutnawo było bez Ciebie na fo ;:222 .Dopiero pisałam u Twojej mamci w wątku i pytałam co u Ciebie.Ale pomyślałam-zerknę.Może coś skrobnęłaś...
I cudne fotki.Będę prosić o patyki róż :oops: .Cudne obie.Nie wiem,która piękniejsza.A pewnie masz ich więcej :wink:

A widzisz-ja też w 'raju' wypatrzyłam te floksy.A zauważyłaś,że był f.kanadyjski biały? ;:167
Chyba na jesień coś u nich zamówię.Jeśli zdobędę fundusze :wink: .Pełny prymulki też do mnie przemawiały ;:306
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”