Saro ta ostróżka jest bardzo ładna i nie mam nic przeciwko temu, żeby gościła u mnie co roku ale z kilkunastu sadzonek zakwitły tylko trzy

Reszta ma tylko marne listki, po prostu szkoda mi miejsca na tak kapryśne rośliny.
Martuś tak kłosowiec to jest bylina

u mnie przetrwał zimę ale okryłam go dużą donicą a na to jeszcze świerkowe gałązki. To nowość na rynku i mało jest informacji na jego temat. W tym roku zrobię eksperyment i jednego okryje a drugiego nie. Zobaczymy jakie będą efekty, poza tym będę zbierać nasiona i w razie czego wysieje na wiosnę. Jeśli u Ciebie nie przeżyje na wiosnę dostaniesz kolejne sadzonki
Jolu werbenę mam pierwszy rok i jeszcze mało o niej wiem ale też się zdziwiłam, ze jakieś stworzenie lubi te twarde łodygi

Jeśli tylko będziesz miała problem z nasionami, pisz śmiało u mnie ich dostatek
Margosiu jeśli mój ogród działa na Ciebie tak pozytywnie to zapraszam jak najczęściej a ja postaram aby za każdym razem wstawić kilka zdjęć w szerszej perspektywie.
Grażynko dziękuję za miłe słowa

plamy w ogrodzie od gapiłam od Marty, ona ma taki piękny ogród a ja pozwoliłam sobie sobie trochę skopiować jej pomysły
Dorotko witaj w moim ogrodzie

cieszę się z Twojej wizyty i zapraszam wpadaj kiedy tylko będziesz miała ochotę. Dziękuje za pochwały i oglądaj do woli.
Karolka cieszę się z Twojej wizyty bo każdy zielono zakręcony w moim ogrodzie jest zawsze mile widziany. Dziękuję za oklaski i również serdecznie pozdrawiam
szałwia omączona, nasiona od Margosi
dziewięćsił
i widoczki