Petunia z nasion cz.3
Re: Petunia z nasion cz.3
Dziękuję za odpowiedź Krzysztofie 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja moich nie uszczykiwałam
i same się pięknie rozkrzewiały.
i same się pięknie rozkrzewiały.
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratuluje tak udanych wysiewów
Aż miło sobie popatrzeć i oko nacieszyć ,bo u mnie całkowita klapa i porażka z petuniami
.
W styczniu posiałam pełną i superkaskadę z Rekwiatu i wzeszło mi po jednej roślince z każdego rodzaju .Razem aż 2 sztuki
.Nie wiem co było tego przyczyną ,bo przepięknie powschodziły pelargonie , lobelie też istny gąszcz. Ziemia ta sama , zraszanie umiarkowane, nasionka z długa data ważności.W zeszłym roku miałam takie zbiory ,że obsadziłam petuniami cały balkon , obdarowałam mamę i 2 przyjaciółki - było tego około 150 sztuk. Ale nie załamuje się i dziś zakupiłam 2 opakowania - jedna zwisająca typu surfinia kolor ciemny róż a druga mix kolorów petunia zwisająca .I poczekam na efekt - a na razie podziwiam wasze pozdrawiam Ania 

W styczniu posiałam pełną i superkaskadę z Rekwiatu i wzeszło mi po jednej roślince z każdego rodzaju .Razem aż 2 sztuki

- Andzia1967
- 200p
- Julka-11
- 100p
- Od: 24 sie 2010, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kamila kiełkowanie u mnie trawło ok 10 dni. Nie jestem jednak zadowolona z nasion, które widziałaś. Zdjęcia petunii, które wkeiłam w tym wątku są z nasion zebranych w zeszłym roku. Niesety w porównianiu, wysiane z nasion kupionych są marne, mało i nie nadają się jeszcze do pikowania.

cuxia pisze:Ja właśnie wczoraj wysiałam petunię kaskadową o kolorze łososiowym z Legutko Lux.. zobaczymy co z tego wyjdzie ;) mam zamiar obsadzić nią 4 skrzynki po 100cm, plus ewentualnie jeszcze jakieś po drugiej stronie mieszkania. Powiedzcie mi, czy obligatoryjne jest regularne usuwanie zwiędłych kwiatów? Bo ta moja niby ma zwisać 60cm i obawiam się czy nie wypadnę z balkonu. Fakt faktem parter, ale zawsze ;) w zeszłym roku siałam na potęgę pomidory, w tym stwierdziłam, że dość warzyw - stawiam na kwiaty w jednym kolorze. Trzymajcie kciuki za moje nasionka. ja na razie stoją na kaloryferze, na desce do krojenia przykryte folią.
-- 7 lut 2015, o 19:32 --
Julita[/b] widzę, że masz te same nasiona co ja - powiedz mi proszę po jakim czasie wychyliły główki?;)
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
Siałam w tym roku petunie różnych firm, ale w ogóle nie wyszły mi: pełna, fiołkowa i superkaskada z Rekwiatu. Po 10 nasionek w paczce i nic. A szkoda, bo na obrazkach takie piękne są. Kupione na początku stycznia 2015 r. i data gwarancji do 09.2016. Pozostałe wyszły w około 50%, a niektóre prawie wszystkie.

-
- 50p
- Od: 21 sty 2015, o 00:07
Mi kiełkują. Codziennie zraszam i chucham.
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
ania 25
Firmy Rekwiat? A do kiedy gwarancja? Może inna partia.
Ja wysiałam 26 stycznia i inne mają już zaczątki liści właściwych a te milczą. Mają ciepło, słoneczko, zraszam, no nie wiem co robię źle.
Firmy Rekwiat? A do kiedy gwarancja? Może inna partia.
Ja wysiałam 26 stycznia i inne mają już zaczątki liści właściwych a te milczą. Mają ciepło, słoneczko, zraszam, no nie wiem co robię źle.
- Andzia1967
- 200p
joannamm to dobrze ,że pozostałe wzeszły w 50% .Ja miałam dokładnie taka samą jak Ty -petunie pełną ( wzeszło 1 nasionko) i superkaskadę również 1- obydwie z Rekwiatu . Może jakaś trefna seria
Dziś dokupiłam ,ale już z firmy zaopatrującej sieć Le....k i wysiałam ponownie. Zobaczymy co wzejdzie .W zeszłym roku był ich aż nadmiar. Pozdrawiam Ania

Dziś dokupiłam ,ale już z firmy zaopatrującej sieć Le....k i wysiałam ponownie. Zobaczymy co wzejdzie .W zeszłym roku był ich aż nadmiar. Pozdrawiam Ania

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 kwie 2012, o 00:14
Ja sieje tylko z Vilmorinu u mnie w sklepie jest tylko ta firma nasiona wzeszły super jest to mix dzisiaj w nocy przepikowałam 330 szt jeszcze zostalo kolo 200 ale juz nie mam gdzie
strasznie mi ich żal coś musze pomyslec

Pozdrawiam Agnieszka
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
Agnieszka, ilość imponująca
Jeśli to do jednego ogródka,to musisz mieć dużo miejsca, żeby je potem wysadzić.

Jeśli to do jednego ogródka,to musisz mieć dużo miejsca, żeby je potem wysadzić.
Pozdrawiam, Kasia
- Butterfly1007
- 50p
- Od: 20 sie 2014, o 21:28
Piękne petunie
I jakie duuuuże
Moje mogą się schować
Kiedy siałaś?

Natalia
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 kwie 2012, o 00:14
Moje petuńki siałam 26 stycznia,kiełkowłam na kaloryferze
jak wzeszły pod lampe
dzisiaj siedziałam do trzeciej w nocy i pikowałam dobrze że mąz na nocce
ale powiem wam że to jest strasznie trudne one sa takie maleńkie i delikatne oto efetky

Pozdrawiam Agnieszka
- mycha_paulina
- 200p
- Od: 13 paź 2013, o 21:10
Ło matko i córko! 300 sztuk?! Nieźle... A powiedzcie mi, czy tak wcześnie wysiane petuńki będą cieszyć oko kwitnieniem przez całe lato czy jakoś wcześnie tylko?
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Nie cierpię małych parapetów!