A poważnie dużo zdrowia Ci życzę
Górki,pagórki i reszta w 2014r.
- trillum30a
- 200p

- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Górki,pagórki i reszta w 2014r.
Nie daj się rdzy
jest na nią jakiś sposób przecież
Pozdrawiam-Iwona
- magry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Za życzenia dziękuję.Odrdzewiacze,jak mówi Iwonka,są i to nawet spory zapas.Zlustrowałem dzisiaj działkę i nie pora pieścić się tylko trzeba jutro do roboty iść.
Do sadzenia czekają tulipany i krokusy.Wprawdzie na zdjęciach chwastów nie widać ale one też są i to całe tabuny.Tylko kwiatów nie ma więc i obrazków dużo nie
będzie.

Do sadzenia czekają tulipany i krokusy.Wprawdzie na zdjęciach chwastów nie widać ale one też są i to całe tabuny.Tylko kwiatów nie ma więc i obrazków dużo nie
będzie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku witaj w klubie niedomagających ogrodników. Nie szalej zbytnio. Ja zwolniłam już tempo życia. Mój ogród musi z obróbką jesienną poczekać do wiosny. Tak mam w nim dużo do zrobienia. Tulipany też czekają na posadzenie,a nie wolno mi nic robić. 
Rozchodnik bardzo okazały.
Zdrówka życzę . Pozdrawiam.
Rozchodnik bardzo okazały.
Zdrówka życzę . Pozdrawiam.
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Witaj Janku zdrówka zyczę ,ale taka juz nasza dola latek przybywa a zdrówka ubywa..Czy przy goryczce ,takie piękne listki w paski to konwalia.A tak zawsze masz ogród wypieszczony ja w tym roku trochę zaniedbałam a planów duzo było.
Goryczki w tym roku słabo mi kwitną, pewnie i susza swoje zrobiła.
Goryczki w tym roku słabo mi kwitną, pewnie i susza swoje zrobiła.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku witaj.
Przykro czytać, że drowie szwankuje, może za bardzo się sforsowałeś na letnich wędrówkach?
No skalniak to masz wyplewiony do perfekcji.
Powidz proszę co to za cudna roślinka niebiesko kwitnąca z 13-tego?
Przykro czytać, że drowie szwankuje, może za bardzo się sforsowałeś na letnich wędrówkach?
No skalniak to masz wyplewiony do perfekcji.
Powidz proszę co to za cudna roślinka niebiesko kwitnąca z 13-tego?
- magry

Ala- Do klubu niedomagających ogrodników nie chcę należeć.Ty też wypisz się i to szybko.Ja dzisiaj sadziłem tulipany.Wprawdzie nadzorca gderał za plecami
ale we mnie tyle werwy i zapału jak u Honoratki w Czterech pancernych.Zobacz,tam jest taki moment.
Wiesia- Przy goryczce rośnie konwalia ale odmiany nie pamiętam.Na wypieszczony ogród sekret zdradzam.Przed zrobieniem zdjęcia robię tam trochę porządku.
W stronę ,gdzie rośnie chwast ,nie patrzę.Nie ma się co tym bardzo przejmować.Po zimie będzie robiony błysk.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Piękny zakątek 
- magry

Witam Tajko.
Już jestem zdrowy.Nie mam zamiaru dłużej chorować.Dzisiaj byłem na działce a na jutro plan jest przygotowany.Wędrówki pomagają zdrowiu i kijki też stoją w pogotowiu.Na skalniaku chwast jest tylko,że go nie widać.Mech włazi pod poduszki i usuwanie go jest trochę uciążliwe ale robotę na skalniaku akurat lubię.Roślinka
o którą pytasz to goryczka trojeściowa.Mam jeszcze białą i różową ale jeszcze w tym roku nie kwitną.Kwitną za to niskie i to kilka kępek.

Danusia- Zakątek tworzony był z myślą o rojnikach i rozchodnikach.Dodałem gożdzika i dzwonka bo same rojniki wydawały mi się smutne.Pózniej czerwone
rojniki podsadziłem żółtym głodkiem.Zobaczymy w przyszłym roku co z tego wyszło.

Już jestem zdrowy.Nie mam zamiaru dłużej chorować.Dzisiaj byłem na działce a na jutro plan jest przygotowany.Wędrówki pomagają zdrowiu i kijki też stoją w pogotowiu.Na skalniaku chwast jest tylko,że go nie widać.Mech włazi pod poduszki i usuwanie go jest trochę uciążliwe ale robotę na skalniaku akurat lubię.Roślinka
o którą pytasz to goryczka trojeściowa.Mam jeszcze białą i różową ale jeszcze w tym roku nie kwitną.Kwitną za to niskie i to kilka kępek.
Danusia- Zakątek tworzony był z myślą o rojnikach i rozchodnikach.Dodałem gożdzika i dzwonka bo same rojniki wydawały mi się smutne.Pózniej czerwone
rojniki podsadziłem żółtym głodkiem.Zobaczymy w przyszłym roku co z tego wyszło.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Tak trzymaj Janku
ale nie do upadłego
, ja też mam plany ja jutro, rozpoczynam zbiory 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku dziękuję, cudna ta goryczka, taka inna od pozostałych.
Śliczne dzwonki, ja sobie podobne przyniosłam z lasu, gdzie pięknie kwitły, a u mnie w ogrodzie zaczęły się wykładać i przestałam je lubić. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie lubię plewić skalniaka i zabieram się dopiero, gdy kamieni już nie widać.
Śliczne dzwonki, ja sobie podobne przyniosłam z lasu, gdzie pięknie kwitły, a u mnie w ogrodzie zaczęły się wykładać i przestałam je lubić. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie lubię plewić skalniaka i zabieram się dopiero, gdy kamieni już nie widać.
- magry

Iwonko- Moje zbiory opadły i zgniły.Dużo ich nie było bo to tylko jedna jabłoń i jedna śliwka.Po odjęciu owoców z robalami niewiele już zostało.Wawrzynek
rośnie o dziwo tylko sadzoneczka to jest mała.Jutro zrobię fotkę.
Tajka- Pokazany dzwonek to rigidipila jeżeli dobrze pamiętam.On też troszkę jest za duży w tym miejscu ale koncepcja była taka żeby dorównał
kwitnącym skalnicom.Tymczasem skalnice dawno przekwitły a dzwonek kwitnie od czerwca.

rośnie o dziwo tylko sadzoneczka to jest mała.Jutro zrobię fotkę.
Tajka- Pokazany dzwonek to rigidipila jeżeli dobrze pamiętam.On też troszkę jest za duży w tym miejscu ale koncepcja była taka żeby dorównał
kwitnącym skalnicom.Tymczasem skalnice dawno przekwitły a dzwonek kwitnie od czerwca.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042

Janku, on wie, że dla mnie rośnie
jeśli jest malutki to damy mu podrosnąć do wiosny, sam zdecydujesz 
- magry

Iwonko- Obiecałem ale dzisiaj nie wypaliło.Jutro będzie na pewno.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042

Gdzieś u kogoś czytałam, że nie masz co fotografować, a jakie fajne zdjęcie 
- magry

Powinno być Iwonko więcej traw.Ich brak jest teraz bardzo widoczny tylko ja już tak mam zapchane,że musiałbym coś wyrzucić.Tylko co ?
Tak wygląda wawrzynek.Myślę,ze niech on przezimuje u mnie w inspekcie chyba że chcesz teraz.Powiedz co jeszcze chciałabyś z mojego ogródka.Zrobiłbym
sadzonki bo niestety nic w doniczkach nie mam.

i obrazek jesienny.

Tak wygląda wawrzynek.Myślę,ze niech on przezimuje u mnie w inspekcie chyba że chcesz teraz.Powiedz co jeszcze chciałabyś z mojego ogródka.Zrobiłbym
sadzonki bo niestety nic w doniczkach nie mam.
i obrazek jesienny.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.