Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Marto Fan Tan jest piękna, znajomy też taką dużą kupił i z taką ilością pąków, teraz kolej na mnie ;:306 na razie będę podziwiać Wasze :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko,teraz to jakieś chore sprzedają ,ja stwierdziłam,że szkoda kupować i ukorzeniłam sobie własne i mam małe swoje sadzoneczki ,pozdrawiam :wit ;:168

Iwonko,nic Ci nie powiem ile jest arów,ale przyrzekam Ci że ciągle spacerujesz w tych samych miejscach ,tylko ich nie poznajesz ,bo ciągle kwitną inne rośliny przy tych alejkach ;:196 :wit

-- 23 kwi 2014, o 21:15 --

Marysiu,tą co teraz pokazałam to Illini Chef,też teraz posadzona i też ma piękne pączki :wit
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Jaki ogromny rh , czy moj kiedys tez taki bedzie ;:oj
I widze obrazki , zapomniala, o moich , zaslonily je tulipany musze zobaczyc jak sie mają ;:306
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu i co skosili :?: , bo ja skosiłam dzisiaj sama i od razu lepiej wygląda. Ja mam pewnie późniejszą drzewiastą i w ogóle na moich piwoniach pąków na razie nie widać :wink: Ciekawe kwiatki ma ta tawuła podobne do maruny ;:306 Życzę wiele siły na jutro ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U siebie wkleiłam mojego, może wpaść i rzucić okiem czy to ten sam?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,mój rh ma koło 8 lat to są 4 szt tylko teraz bardzo rosną i się połączyły i stworzyły jedną całość ;:168

Marysiu,zaczęli ,ale nie skończyli ,w każdym razie mój ogród nawet nie zaczęli kosić ,bo na razie koszą wszystko inne a mnie już nosi co prawda w innych miejscach trawa większa i od tego zaczęli a ja nie mam czasu kosić i nie będę,pozdrawiam :wit ;:196

Aguś,nie bardzo mi one pasują ,sprawdź sama ich liście ,bo kwiaty bardzo podobne,buziaczki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, faktycznie cudne te rododendrony, zwłaszcza ten na pierwszym planie - ma cudny kształt liści. Dobrze, że nie podgryzają ich opuchlaki; u mnie plaga przy tarasie, wszystkie 3 rododendrony w dziurki. Opuchlaki łażą nawet wieczorem po tarasie :roll: Muszę pogadać z salamandrami, żeby ukierunkowały sobie dietę :wink: Wrotycz wisi i czeka na zrobienie trutki, dopiero w piątek się za to wezmę.
Spokojnej nocki! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Jak obejrzałam fotkę, to też myślałam, że to jeden rh tak potężnie rozkrzewiony,ale wyczytałam ,że są 4 szt.
Jak one zakwitną to będzie cudowny widok :D
Piwonie tegoroczne wspaniałe.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu!...rododendrony olbrzymie...ależ będzie raj dla oczu ,gdy zakwitną . Tawuła o białych pełnych kwiatach...powalająca. Czy znasz jej imię? ;:306 ...obrazki włoskie :?: ..tez dla mnie nowość...zachwycające.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu piszesz, że ukorzeniałaś sama rh, jak Ci się udało, co robiłaś?, ja próbowałam parę razy i nie wychodzi :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś a ja muszę kosić sama. :;230
Pięknie piwonia wyskoczyła, nowy nabytek a jak kilkuletnia, pewnie ładne klaczą. ;:138
Śliczna odmiana pełnej tawułki, no zresztą wszystko piękne. :uszy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,każdy dzień taki pracowity w ogrodzie ,że dopiero teraz mogę do Was przyjść.

Milenko,właściwie to są 3 ,bo czwarty dopiero przesadzony z innego miejsca ,a te 3 tak się rozrosły ,ale widzę ,że dołem też są troszkę podgryzione,w ogrodzie mam ful pracy .ale robi się coraz ładniej,bo rośliny rosną na potęgę i mienią się wszystkie odcienie zieleni ,a między zielenią pokazują się kolorki,ogród zaczyna naprawdę żyć,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

Ewuniu,piwonie naprawdę mnie też zaskoczyły ,tyle ich będzie kwitło,bardzo się cieszę i już nie mogę się doczekać,a rhododendrony może ładnie zakwitną,zobaczymy,pozdrawiam Cię gorąco ;:196 :wit

Bogusiu,nie znam nazwy tej tawuły ,nie przyszło mi do głowy bo mogłam Ci dać ,bo się rozrasta i jest jej dużo,za chwilę będzie zawadzać ,już jednego roku rozsadziłam w drugie miejsce i obie grupy olbrzymie,buziaczki dla ciebie ;: ;:196 :wit

Iwonko,ukorzeniam ,bo co przyniesiesz ze szkółki to marnieją ,a te moje mocne ,zdrowe odmiany rosną pięknie ,przygnij gałąź do ziemi ,natnij troszkę nożem na dole gałązki w miejscu gdzie ona będzie stykała się z ziemią ,możesz poprószyć ukorzeniaczem ,przyszpil jakimś mocnym drutem do ziemi zasyp to miejsce ziemią ,a koniec gałązki,o dług 25-30 cm jest nad ziemią ,ta gałązka pobiera wszystko od rośliny matecznej ,wiec nic jej niema a w miejscu przecięcia skórki zaczyna wytwarzać system korzeniowy,w tamtym roku już były korzonki ,ale jeszcze małe i mało i bałam się ,że taki mały korzonek nie wyżywi tej gałązki więc zostawiłam i w tym roku już odcięłam ta gałązkę od rośliny matecznej bo sprawdziłam i system korzeniowy był pięknie rozbudowany,sprawdziłam dzisiaj jeszcze inny rhododendron i też jest do odcięcia,wsadzam do doniczek i niech sobie troszkę podrośnie roślinka a potem pójdzie do ogrodu ;:168 buziaczki dla Ciebie ;:196

Kasiu,ja też koszę ciągnikiem ,ale nawet na ciągnik nie mam czasu usiąść, dzisiaj wykosili nieogrodową część posesji, sadek i w ogrodzie podkaszarką obrzeża ,jutro ciąg dalszy,ta tawuła jest śliczna i ma taki strzelisty pokrój,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kolejne kwiatuszki z mojego ogrodu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Obie dzisiaj niezapominajkami czarujemy :;230
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś rododendrony boskie duże krzaki ,mój malenki jest ale jest i cieszy ,może się doczekam ze urośnie .Chciałam sie zapytac czy dobrze zrobiłam ,gdzies wyczytałam że pod borówki dobrze jet rozłożyć trociny ,wiec tak zrobiłam tylko nie wiem czy nie za duzo bo tak gdzies z 3 cm tego połozyłam ,dobrze???
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”